Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(49)*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26
leeloo - tu cum ai facut trecere la humana 2?treptat sau brusc?25 martie 2009
Aris, mie pediatra mi-a spus ca trecerea la Humana 2 se face treptat, adica daca tu ii dai acum 150 ml Humana 1, ii dai timp de o zi 50 ml Humana 2 si 100 ml H1, apoi faci 100 cu 50 si abia apoi dai 150 ml H2. Da' na', stii si tu cum e cu teoria si cu practica, eu una sunt convinsa ca nu se intampla nimic daca ii dai dintr-o data H2...Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Citat:
Citat:
citat din mesajul lui Pisik06

Hello!

CIRESICA, eu am diversificat cu supa de legume, intai zeama la care se cam stramba si, dupa o saptamana, piureul de legume. Eu am pus de la inceput morcov, pastarnac si telina, apoi la cele pasate am adaugat treptat dovlecel, radacina de patrunjel, ardei. De pasat pasez doar morcov si dovlecel, uneori pastarnac si patrunjel, dar putin.

Eu am alta dilema...sa ii mai iau tarc, in conditiile in care am patut de voiaj? Avantajul tarcului e ca e mai mare, are inele de care se poate tine si ridica si are plasa transparenta. Patutul de voiaj are plasa aia cam "neagra", nu prea vezi prin ea. Dar sunt niste preturi la tarcuri de m-a luat inima. Voi luati tarc?

Indemnizatia de 85% nu a intrat, cred ca au ei o intarziere, am discutat cu mai multe mamici in parc si nu au primit. La mine ar trebui sa fie prima luna si asteptam cu infrigurare ziua de 17. Sper sa fie o intarziere generala si sa nu ma mai amane cu o luna ca nu mai rezistam

Pupam fetele si bebeii

Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)

Pozele noastre

Fotografii profesionale evenimente

Multumim pentru reteta supei de legume !

Nici eu n-am inceput sa primesc indemnizatia de 85% din salariu, dar abia in septembrie o asteptam.. Sper pana atunci sa-si gaseasca sotul servici, altfel

Noi i-am luat de la inceput lui bebe tot ce va avea el nevoie, am mers la Baby Expo si am umplut casa cu lucrurile lui, zici ca e "taramul lui bebe", scaun de masa are deja, scaun de masina la fel, leagan idem. In general le-am preferat pe cele multifunctionale: pat (si de voiaj)+tarc 3 in 1; carut+landou 2 in 1; doar scoica+scaun masina 2 in 1 -cum vazusem pe niste site-uri americane- n-am gasit si le-am luat separat.

Am si eu o nelamurire: "alaptat exclusiv pana la 6 luni" nu inseamna hranit DOAR la san, fara apa/ceai/lapte praf/cereale/sucuri de fructe? Intreb pentru ca mi se pare ciudat ca un bebe de 6 luni alaptat exclusiv sa primeasca acelasi aport caloric ca unul "diversificat" de la 4 luni...

Elena, mami fericita de bebe Ianis (04.04.2009)

Poze la: http://picasaweb.google.ro/Ela783/ParcHerestrau#

Poze la:
http://picasaweb.google.ro/Ela783/PicasaElenaTurcanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Buna, tufetelor!

A'senta motivata pe motiv de drum pana la socri, adica la Gura Humorului. Raportam bb cumintel, a facut f putin scandal, dar se vedea ca e afectat de schimbarea de mediu... motiv pt care a la suzi f mult si teama mi-e ca zilele astea i-au "cauzat" o dependenta. Dar, deh, sotzul vroia ca bb sa stea in brate la soacra-mea fara sa faca scandal, iar soacra merge cu baston, prin urmare il primea pe bb numai cand statea jos, iar bb se plictiseste daca nu-l plimbi sa-i arati ceva (can you blame him??) etc. Venit o groaza de lume sa vada maimutza, socrul atat de incantat de maimutica incat vrut sa-l trezeasca, deh, tre' sa se laude cu nepotul etc. etc. etc. Culmea e ca socrii mei sunt f cumsecade, dar io, ca o adevarata closhca, gasesc mereu motive de nemultumire (soacra-mea zicea ca io's jandarmul). Apai tufete, zau, i-am lasat sa-l mozoleasca, doar is bunici, am pus "interzis" numai pe manute si vai ce nemultumire am provocat. Asta in conditiile in care cumnata-mea, cand era fiu-sau mic, ii punea sa poarte masca pe fata ca sa se apropie de el.
Ati inteles ceva din tot ce scrisei ?
Scuze ca scrisei asa dezlanat, tip "fluxul liber al constiintei", dar tre' sa imi vars si io undeva amarul, nu?

PS. Tre' sa ma laud: Cristi mananca supa! I-am pus mai mult morcov si am facut-o mai concentrata... pai se bateau turcii la gura lui, nici nu apucam sa umplem lingurita ca deschidea gura ca puii de randunica.
Asa ca... tufetele ai caror bebei nu accepta supa... incercati retete noi pana gasiti ceva care sa-i placa. La noi a refuzat ceapa si telina, a acceptat morcov cu patrunjel si cu dovlecel.

Hai ca m-am intins cat... cat... cat fundul meu cel pufos.

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ba da, prin "alaptare exclusiva" asta se intelege, fara apa/ceai etc, cel putin eu asa am gasit definitia peste tot. Nu stiu ce aport caloric are exact laptele matern dar cica in cele mai multe cazuri (cand nu intervine ceva, gen bebe care nu mai ia deloc in greutate sau alte chestii) e suficient timp de 6 luni.Daca asa zice OMS de ce m-as pune eu contra?:)) Mai ales ca si mie-mi suna firesc. Imi suna mai bine decat sfatul doctoritei de familie de a-i da "supica de legume" de la 2 luni. Pe mine asta ma enerveaza, sfaturile altora. Adica daca io vreau sa alaptez exclusiv, e treaba mea, nu, se presupune ca stiu ce fac, nu? Daca alta mama da supe de la 3 luni, iarasi, e problema ei, se presupune ca stie ce face, nu?
Tocmai am vorbit pe mess cu o prietena din Franta care e acum insarcinata cu bebe 2 si mi-a zis ca ea a alaptat exclusiv timp de 7 luni, acum io n-am intrebat-o de ce, dar o s-o intreb data viitoare cand vorbim:))). Baietelul ei are acum 2 ani si vreo 2 luni, e super bine dezvoltat si de mic a fost un grasun. S-a...aproape auto-intzarcat la 15 luni, cand prietena mea a ramas insarcinata iar.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

N-am prins discutiile, pana la urma ati ales Craiasa? Ca io am fo' p-acolo, doar am mancat, n-am si rezidat, dar a fost OK. Tzin minte doar ca ciorba de burta n-avea destul usturoi

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Haha, Monvass, cum sa pui lumea sa-si puna masca in prezentza copilului?! Tre sa fie o persoana tare funny cumnata ta!
Floric, deci organizam un concurs de sumo? Tufete, mai cuteaza careva sa se inscrie?:P
Chatonel cred c-a venit de la munca si trage la aghioase in timp ce sotzul distreaza dragoana!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Io n-am primit inca banii pe indemnizatie si cica nici nu-i primesc inainte de 15 octombrie Ilinca, daca as fi reusit sa alaptez, as fi fost categoric de partea ta, adica alaptat exclusiv pana la 6 luni. Eu nici acum nu prea vreau s-o trec pe diversificare, si face acusica 4 luni, am zis ca stau pana la 1 septembrie, adica pana la cca 1 saptamana de la vaccinul de 4 luni.Off, si noi trebuie sa cumparam scaunel de masa, sunt tare bulversata, nu stiu ce sa aleg.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

seara buna
am culcat piticul,sotul e la un prieten sa vada meciul si eu ar trebui sa imi fac de cap dar mor de somn.
mi-am luat scaun de masa pt bbunul de la ikea. de panza am ales pt ca in ala statea cel mai bine. a costat 155. mai aveau de lemn la 170(daca nu ma insel) si de plastic la 65. deci dupa buget coane fanica....ador magazinul asta. cel pe care l-am ales are avatajul ca nu se loveste copilul de nimic s are sezutul moale, imprimeul e f trandydar nu are masutza in fatza si nici nu cred ca sta prea mult in el,poate pana la maxim 1,5ani. cel de lemn era super teapan dar spatarul era prea inalt si se plovea cu capul. cel de plastic ok, dar cam tare cu totul.
aaa si mi-am luat si o geanta de infashat dinacea cu mult buzunare care se desface si poti sa schimbi copilul pe ea....asortata cu.....scaunul de masanu ma intrebati care e logica,dar v-am zis ca mi-a placut materialul

ana-maria,leeloo- mersi de infoeu nu am gasit decat humana 2 de la 6 luni,formula noua asa ca mai stau un pic.

fetele,marul pasat cum se face? il cojesc sau nu?

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

N-am prins discutiile, pana la urma ati ales Craiasa? Ca io am fo' p-acolo, doar am mancat, n-am si rezidat, dar a fost OK. Tzin minte doar ca ciorba de burta n-avea destul usturoi

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

nu, pt ca am gasit o pensiune doar pt noi
http://inmoeciu.ro/index.php?displayclient=10#

veniti ?ca mai sunt 3 locuri

Mami lui Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

asta este scaunul meu
sau vazut de sus

25 martie 2009