sunt insarcinata dar inca alaptez

sunt insarcinata dar inca alaptez | Autor: denisamov

Link direct la acest mesaj

Buna,
dupa cum reiese si din titlul suiectului, tocmai am aflat ca sunt insarcinata dar inca alaptez ! :)
Baietelul meu are 1 an si 9 luni si nu stiu daca este ok sa mai continui...oricum aveam de gand sa termin alaptarea!
ati fost intr-o situatie similara?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Buna si felicitari! Alaptatul peste sacina nu este o problema in sine, dar poate cauza neplaceri.

La inceputul sarcinii, mai ales daca ai greturi, poate produce mult discomfort (cateva mamici pe care le cunosc au spus ca nu mai suportau copilul la san) sau cantitatea de lapte poate scadea mult si atunci copilul poate deveni frustrat. Pe de alta parte, alte mamici pe care le cunosc au spus ca alaptatul le-a diminuat greturile (comparand cu alte sarcini, in care nu alaptau).

Spre finalul sarcinii, alaptatul poate cauza contractii. NU se intampla la toata lumea, insa daca se intampla, din cate stiu eu, trebuie intrerupt alaptatul pentru a preveni o nastere prematura.

NU este necesar sa intrerupi, DAR, daca decizi sa o faci, nu astepta pana aproape de finalul sarcinii (sfatul meu, personal) pentru ca daca bebe vine prea repede dupa acest moment, cand inca cel mare mai simte nevoia si duce dorul sanului, ii poate crea sentimente de frustrare, de abandon, de inlocuirea cu bebe.

In America nu este neobisnuit sa intalnesti femei care alapteaza si un bebelus si un copil mai mare.

Sper sa iti fi fost de ceva ajutor. O sarcina minunata sa ai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Denisamov,

eu am alaptat-o pe prima mea bebelina chiar si insarcinata in primele 2 luni(de fapt nu stiam ca sunt),deci am alaptat-o pana la varsta de 21 de luni dupa care am oprit lactatia fara probleme,de fapt am plecat in vacanta iar acolo am schimbat toate ritualurile de acasa si uite asa am intarcat-o fara ca ea sa sufere.

Mai nasol a fost dupa ce am oprit lactatia,am avut stari de voma oribile timp de o luna,datorita lactatiei nu aveam greturi.

Ma rog, pe mine sarcina m-a ajutat sa o intarc ,altfel, cred ca o alptam pana la 4 ani,si acum imi spune cat de bun era laptele meu de mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Intre mine si sora mea este diferenta de un an si patru luni ,iar mama mi-a spus ca in momentul in care sora mea a inceput sa miste in burta(deci in jur de 4 luni) eu nu am mai vrut sa sug.Acum nu stiu ce sa te sfatuiesc,poate renunta singur dara daca nu renunta?

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!

Are mama o ratusca...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=2" target="_blank">an1 si an2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

multumesc mult pt sfaturi!
cred ca o sa mai continui pana dupa ce ne intoarcem din concediu , adica pana in septembrie dupa care renunt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

si eu am alaptat pe bb a mea pana eram insarcinata in 4 luni cu bb 2. Au fost niste senzatii minunate. In plus, ea care era ahtiata dupa san a renuntat singura exact cand am facut 16 saptamani de sarcina. Probabil aparuse colostrul pt bb 2, pt ca nu i-a mai placut gustul si gata. Asa ca am si intarcat usor, ca de asta imi era cel mai frica : trauma intarcatului la un copil cu adevarat ahtiat dupa san.

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Probabil asta s-a intamplat si la mama.
Si pe baietel cum il dezveti de san?BB3?(glumesc)

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!

Are mama o ratusca...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=2" target="_blank">an1 si an2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput