Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (170)
Raspunsuri - Pagina 8
anamona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexa si mami Eu si Cipri nu o sa renuntam la alaptat prea curand, mai ales ca avem un program fain si papa f bine si solide. Maine plecam pt cateva zile la munte. alexa, cipri si mami |
felicitari :)
cipri o sa fie un copil foarte fericit :)
distractie frumoasa la munte
babymom75 spune:
Salutare tuturor!
Vreau sa urez si eu La multi ani!( chiar daca e cu intarzaiere ) Carlei si lui Razvanel. Sa cresteti mari si sanatosi!
Mama lui Dragos si a lui Victor
cristineescu spune:
Anamona, la Robert stiu ca a fost si din cauza infectiei pt ca pe urma a inceput sa pape (CD, sa imi spui daca ma insel). La Carla numai Anca poate sa ne spuna cauza desi cred ca o sa ramana un mister ca si la noi.
Fetele care alaptati, voi mai luati suplimente? Eu am luat Elevit pana prin luna a 8-a si acum iau Omega 3.
Si cu intarcatul mai am un of, cum o sa adorm copilu ca e obisnuit sa adoarma la san.
Joy, uite aici un link pentru jucarii www.ookee.ro/jucarii-520-Jucarii-de-baie-p-1249-Tomy---Octopals---jucarie-de-baie-caracatita.html" target="_blank"> Tomy - Octopals - jucarie de baie caracatita
Harri Alexandru (10.09.2008)
Aici sunt eu, Harri, in luna a 9-a
babymom75 spune:
La multi ani si sarbatoritilor de azi Edi si Mihnea !!!
Va vine sa credeti ca puii astia au deja 1 anisor ?!!!
babymom75 spune:
Babytza you back!
Noi am avut niste saptamani super pline in ultima vreme. O tinem tot dintr-o iesire ( la iarba verde sau de alt fel ) in alta si dintr-un chef in altul. Azi de ex. am fost la munte toata familia, a fost super fain si relaxant, iar la intoarcere am oprit intr-un sat unde era ceva sarbatoare campeneasca cu mici, bere si muzica po****ra, unde ne-am ghiftuit pe cinste, inclusiv Dragos - a papat frigarui de piept de pui. Asta da bebe!
babymom75 spune:
Alexa, am vazut ca intrebai despere avantajele alaptarii dupa 1 an. Pe langa avantajele psihologice si emotionale pe care le-au subliniat foarte bine Ramo, Miruna si Anamona, se mentin si avantajele medicale, adica laptele de mama ofera in continuare copilului, pe langa toti nutrientii necesari, anticorpii care il protejeaza impotriva bolilor, intr-o periada in care expunerea lui la germeni e mai mare decat in perioada de nou-nascut si sugar. Acum copilul vine in contact cu mai multi copii care pot fi bolnavi, la locul de joaca, la cresa ( daca este cazul ).
Despre trezirea sexualitatii sau impiedicarea dezvoltarii sexuale normale nu cred ca e cazul sa vorbim atat de devreme, de la varsta asta. Mai degraba as spune ca are un rol benefic si in acest sens, deoarece ofera copilului acea stabilitate emotionala de care are nevoie, iar mai tarziu asta ii va fi de folos in viata de adult, va relationa, va stabili contacte sociale cu mai mare usurinta.
Oricum eu am observat o tendinta a multor mame de a fi mai permisive si mai "indulgente" cu alimentatia copilului dupa varsta de 1 an. Adica pana la 1 an se straduiesc sa le ofera o hrana cat mai sanatoasa, cat mai corecta, iar dupa aceasta varsta parca n-ar mai conta atat de mult.
Daca e sa discutam despre alternative la laptele de mama dupa 1 an, eu as recomanda continuarea cu formula de LP pana la varsta de 3 ani.
lala77 spune:
Neata!
Cristneescu, si eu sunt de acord cu Anamona. Nu cred ca daca nu mai papa san o sa manance mai bine solide. S-ar putea insa nu cred ca cele doua au vreo legatura. Gandeste-te bine inainte ca sa nu regreti. Bebe va fi ok, insa tie ar putea sa-ti ramana un pitic pe creier (mie mi-a ramas). Si macar acum mananca ceva.
Cat despre lapte, eu nu i-as da de vaca inca.E cam devreme. Mai ales daca nici copilul nu e prea mancacios as alege clar formula pt ca e imbunatatita cu vitamine, minerale, uleiuri, etc, deci mult mai hranitoare decat laptele de vaca. Si nu cred ca nu mai accepta lactate apoi; cred ca sunt unii copii care accepta mai greu anumite alimente si gata; fara legatura cu ce altceva papa. Alice a mancat formula de la 2 luni (Nan), la 1 an i-am dat Nestle Junior, de la 2 ani, Parmalat si bea si lapte de vaca daca ma vede pe mine ca beau. Iar iaurt si branzica a mancat mereu fara probleme.
Si pe mine m-a luat groaza la acele metode de intarcare. Stiu ca e greu cand copilul e mai mare, insa nu cred ca trebuie sa recurgem la asa ceva. Cred ca ar trebui studiat fiecare copil si pacalit cumva in functie de ce merge (ori il culca altcineva, ori isi ia mami vacanta 2 zile, etc).
Cu intarcatul si somnul, cred ca intai ar trebui sa il obisnuiesti sa nu mai adoarma la saN, apoi il intarci; sau tai creanga de jos si-l culca altcineva.
Anna a dormit azi noapte neintoarsa. La propriu;la cate a facut ea ieri, n-a mai putut nici sa miste!Cans s-a trezit, s-a dus glont la antemergator; nici tartina n-a mai vrut. Acum doarme iar distrusa ca deh, ne scularam la 5.Asa ce m-as culca si eu dar e luni iar.
Asa ca o intind frumusel la munca. Distractie placuta sarbatoritilor!
tzitziri spune:
La multi ani Mihnea si Edi.Sa fiti sanatosi si plini de veselie!
Cristineescu, medicul ti-a recomandat sa il intarci pentru ca nu mananca solide?Adica nici mie una nu mi se pare cea mai buna solutie, si sunt in aceeasi 'tabara' cu voi
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
gaia.nevia spune:
Buna dimineata!
La multi ani, EDI, Leusorule!
La multi ani, Mihnea!
Sanatate, fericire, noroc si numai bucurii!!!
mamicile fericite!
Vorbiti de alaptat si de lapte praf.
Pot sa va spun, din experienta mea cu doi copii urmatoarele "invataminte" :
1) lapte praf = complicatii. Bani, ustensile, igiena suplimentara. In deplasare nu mai zic...
2) subscriu si eu spuselor lui babymom (,) NU voi da lapte de vaca pana la 3 ani. Dau ocazional, in orez cu lapte, cereale, etc, dar nu renunt la formula nici macar pentru Teo inca.
3) personal, am ramas cu o melancolie si amaraciune in urma "experientei" cu alaptatul. Teo nu a putut suge singur de la inceput, asa ca 2-3 luni am fost nevoita sa ma mulg.
Apoi a supt foarte bine, totul era minunat, cand s-a intarcat brusc si cu mare scandal. Ulterior am vazut ca nu mai era lapte neam... de ce?! nu stiu (cu toate suplimentele si ceaiurile)
Radu a supt excelent de la inceput. Totusi laptele a scazut pana la zero, si am avut acelasi intarcat brusc si cu scandal (dupa episodul cu antibioticele), care imi ramasese in suflet si in minte de la Teo.
Sunt copii mei intrinsec nefericiti? I-a marcat intarcatul acesta? S-au simtit privati de iubirea mea, si asta le va afecta dezvoltarea psihica?
NU STIU!
Cate din mofturile, racelile, istericalele si micile crize de personalitate au legatura cu asta... nu stiu, si nu cred ca poate cineva da un verdict.
Poate ca Radu e atat de dependent de mine si urla cand nu ma mai vede tocmai din cauza asta. Sau poate nu...
Totusi sunt sigura de un lucru: multa iubire, blandete si rabdare vor compensa.
Atat copiii alaptati cat si cei care nu au avut acest noroc pot creste siguri pe ei, se pot dezvolta emotional perfect si pot ajunge niste adulti echilibrati, plini de bunatate si zen (eu asta imi doresc pentru copiii mei, si daca nu voi reusi nu cred ca pot da vina pe alaptat).
Categoric, alaptatul dupa varsta de 1an trebuie sa fie un dans in doi.
Si tot categoric, metode violente de intarcat nu pot aduce niciun beneficiu psihic copilului. Si dupa cum va povesteam mai sus... nici mamei!
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri