Fumatul ar trebui interzis??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Deli,ma grabesc dar uite asa scurt!Urmareste pozitzia celor de pe forum,nu mai departe de a celor de pe forum vis a vis de un fumator...in parc!

Da,in parc,in aer liber!Nu spun mai mult!In parsc,pe strada...!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Dana, lumea e indignata pentru ca gaseste chistoace de tigari in parcuri in locurile amenajate pentru copii si pentru ca in parc se merge de regula sa te relaxezi si sa te plimbi. Insa cind linga banca pe care stau se aseaza o persoana care pufaie exact in ochii mei, da, ma deranjeaza, ma ridic si plec. Pe strada e si mai rau, ca trebuie sa fac slalom sa ma feresc de fumul tigarii unuia/uneia pe care il doare direct in cot ca poate cuiva din spatele lui ii face rau mirosul (ca sa nu mai zic de fum).
N-am nimic contra fumatorilor atita timp cit aplica regulile bunului simt si nu deranjeaza pe nimeni din jur.

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

www.youtube.com/watch?v=xuDNLa3PxUk/" target="_blank">Only When I Lose Myself

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Suflatul fumului in nasul copiilor nu tine de nicio libertate a individului. M-am certat intr-o zi cu o cucoana care a venit la locul de joaca, s-a asezat pe banca pe care stateam si a inceput sa fumeze tacticoasa. Evident ca am ridicat-o val-virtej de linga mine si de linga copil si nu cred ca asta a insemnat lipsa de respect. Parcurile noastre sint mici, chiar f mici in general. Ar fi perfect sa se interzica fumatul in astfel de spatii, nu cred ca moare niciun fumator daca nu-si aprinde tigara cit isi supravegheaza copilul. Eu ca nefumator nu ar trebui sa am prilejul sa respect vreun fumator (dupa cum spune Dana), daca vezi Doamne mi se respecta dreptul de nu inghiti fumul lui. Cum sa-l respect? sa-l las sa traga doua fumuri in fata mea, sa ma dau mai incolo, sa renunt sa mai intru intr-un restaurant? Libertatea individului nu ar trebui sa insemne deranjarea/imbolnavirea celorlalti, dar la noi se practica pentru ca legile nu se aplica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Tinand cont de cat de nociv e fumatul pasiv clar sunt impotriva libertatii de a fuma. E vorba despre viata noastra la mijloc care pt mine e mult mai importanta decat duhanul unora.
Am spus deja, in casa lor pot sa fumeze un pachet pe ora, dar afara conteaza si ceilalti daca tot vorbim de libertati.

Si daca tot vorbim de libertati, cum ar fi daca marijuana s-ar legaliza si ati sta cu copilul langa unul care pufaie marijuana.Ar fi ok atunci?Doar omul fumeaza, isi exprima libertatile de individ.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Eu chiar nu vreau sa transform subiectuil asta in scandal mare,dar eu vorbesc din punctul meu de vedere de fosta fumatoare!Si am fumat bine si mult nu asa!

Deci un fumator cu scaun la cap nu va sufla niciodata intentzionat fumul spre o persoana care nu fumeaza sau spre un copil!De fapt exemplul cu copilul nici nu ar fi trebuit dat!

<<<<<<<<<<<un fumator cu scaun la cap si bune maniere,pentru ca da,avetzi dreptate sunt si din astia ,fara,cum am si specificat intr-o postare anterioara,nu-si va aprinde tzigara intr-un mediu -spatziu inchis fara a cere permisiunea!

dar daca e pe strada,in parc,pe banca lui si fumul este dirijat d eun curent de aer spre nefumator,atunci ...uneri mi se pare mai mult decit deplasata atitudinea unora!
Se si exagereaza extrem uneori!

da sunt pentru libertatea individului,e dreptul lui sa aleaga daca fumeaza sau nu!Mi se pare o incalcare a drepturilor,tipul asta de legi!

Parerea mea,bineintzeles!

Mergi la inceput

Pai copilul nostru face crize asemanatoare celor de astm cand intra in contact cu fumul de tigara.Deci ala care fumeaza in parc isi exercita dreptul de a sufla fumul in aer care poate veni spre copilul meu, ceea ce i-ar cauza o noua criza...acum eu am dreptul constitutional de a-mi apara copilul de fumul celui pe care il doare in cot de noi, ca doar e in aer liber si nu se sinchiseste sa se duca naibii intr-un loc nepo****t sa fumeze, bagand-i tigara invers in gura?

Eu nu vb aici de cei cativa care fumeaza in locuri ferite in public, eu ma refer la milioanele de nesimtiti pe care ii doare in cot de libertatile celorlati si care iti pufaie fumul direct in nas.Am intalnit si aici o gramada si nu pot sa va spun cata mizerie e in fata casei noastre de la mucurile de tigara...eu de neghiobii astia vorbesc si daca nu exista educatie la scara larga in ceea ce priveste fumatul in public sunt total impotriva.

Adriana si Aidan - 4 ani

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

...ca sa nu mai spun cat e de scarbos sa fumeze lumea in restaurant, iesi de acolo putind a bagau si nici macar mancarea pe care ai platit bani buni nu ai putut sa o gusti calumea ca tot ce ai simtit a fost fumul imputit de tigara...bleah!

Asta e inca un motiv pt care iubesc America, in spatiile publice nu se fumeaza.

Asta cu drepturile poate sa mearga la nesfarsit pt ca asa cum unii vor dreptul de a fuma in voie, ceilalti vor dreptul de a respira aer curat si atunci cum ii impaci pe toti?

Adriana si Aidan - 4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

in RO fumatorii nu respecta pe cei nefumatori. am fost recent la cateva nunti si in restaurant, cu tine la masa, se fuma de se rupea. nu conta ca sunt copii, gravide (eu!), batrani.
nu conta ca la 10 metri era terasa unde se putea iesi, nu. ei fumau fericiti!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

in RO fumatorii nu respecta pe cei nefumatori. am fost recent la cateva nunti si in restaurant, cu tine la masa, se fuma de se rupea. nu conta ca sunt copii, gravide (eu!), batrani.
nu conta ca la 10 metri era terasa unde se putea iesi, nu. ei fumau fericiti!

Pai am si spus ca Romania este singura tzara din Europa care nu respecta legea fumatului!

Panterofara suparare,dar exact la fel gindesc si fumatorii aia care sunt criticatzi aici!Adica, ei au doar drepturi si libertatzi!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Suflatul fumului in nasul copiilor nu tine de nicio libertate a individului. M-am certat intr-o zi cu o cucoana care a venit la locul de joaca, s-a asezat pe banca pe care stateam si a inceput sa fumeze tacticoasa. Evident ca am ridicat-o val-virtej de linga mine si de linga copil si nu cred ca asta a insemnat lipsa de respect. Parcurile noastre sint mici, chiar f mici in general. Ar fi perfect sa se interzica fumatul in astfel de spatii, nu cred ca moare niciun fumator daca nu-si aprinde tigara cit isi supravegheaza copilul. Eu ca nefumator nu ar trebui sa am prilejul sa respect vreun fumator (dupa cum spune Dana), daca vezi Doamne mi se respecta dreptul de nu inghiti fumul lui. Cum sa-l respect? sa-l las sa traga doua fumuri in fata mea, sa ma dau mai incolo, sa renunt sa mai intru intr-un restaurant? Libertatea individului nu ar trebui sa insemne deranjarea/imbolnavirea celorlalti, dar la noi se practica pentru ca legile nu se aplica.

ma regasesc si eu in cele spuse de tine.....
din PACATE asta e....parcurile/locurile de joaca pt copii in aer liber sunt pline de chistocuri de tigari si culmea nesimtirii, tocmai parintii care ar trebui sa isi protejeze copii de fumul de tigara fumeaza langa ei. eu de obicei iau copilul si ii atrag atentia la alt leagan/topogan ...ca sincer, dc e asa nesimtit si nu tine cont ca e si copilul lui acolo ma indoiesc ca v a tine cont de ce ii spun eu....

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput