Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (45)
Raspunsuri - Pagina 7
caciantoni spune:
HRISTOS ESTE TOTUL
1. Batrânul Porfirie zicea: “Viata fara Hristos nu este viata. Daca nu-L vezi pe Hristos în toate faptele si gândurile tale, tu traieati fara Hristos“.
2. Acelasi Batrân adauga: “Hristos este prietenul nostru, fratele nostru. El este tot binele si toata frumusetea. El este Totul. În Hristos nu este nici tristete, nici melancolie, nici introvertire, atunci când omul este coplesit de gândurile si împrejurarile care l-au apasat si l-au ranit. Hristos este Bucurie, Viata, Lumina, Lumina adevarata, care-l îmbucura pe om, îi da aripi, îi descopera toate lucrurile, îl fac sa vada toate creaturile, sa sufere dimpreuna cu toti si sa le doreasca tuturor sa fie cu Hristos si aproape de El“.
3. Amfilohie, Batrânul din Patmos, zicea despre omul care-L uita pe Hristos din pricina numeroaselor sale ocupatii: “Adesea Hristos vine si bate la poarta ta. Tu-L faci sa se aseze în anticamera sufletului tau si, absorbit de ocupatiile tale, uiti de Dumnezeiescul vizitator. El asteapta ca tu sa trândavesti, asteapta… si apoi, daca tu întârzii prea mult, El se ridica si pleaca. Uneori înca, esti atât de ocupat ca-I raspunzi de la fereastra: n-ai nici atâta timp încât sa-i deschizi usa!“.
4. Acelasi Batrân zicea: “Omul care nu-l are pe Hristos în el vede toate lucrurile sumbre si dificile“. Si înca: “Pâna ce inima omului nu este locuita de Hristos, el are loc pentru bani, pentru averi si pentru creaturi“.
5. Asupra aspectelor Providentei lui Dumnezeu, pe care omul le ignora, Batrânul Porfirie zicea: “oamenii pot ajunge la o întunecare a constiintei vazând, zicând asa, neantul din fata lor si cugetând: Noi cadem în neant, suntem pierduti. Iar din spate suntem razboiti! Atunci revin la Dumnezeu si-i lumineaza credinta noastra ortodoxa. Dumnezeu lucreaza în taina si nu vrea sa influenteze libertatea omului. El conduce evenimentele în asa fel încât omul sa calatoreasca încet acolo unde trebuie“.
6. Batrânul Epifanie zicea: “Lectiile pe care ti le da Dumnezeu sunt total diferite de cele pe care ti le dau oamenii. Pentru noi, doi si cu doi fac patru. Dar, pentru Dumnezeu, doi si cu doi pot face cinci, sau sase, sau nu importa ce alt numar!“.
7. Antim, Batrânul din Chios, spunea: “Fara voia lui Dumnezeu o piatra nu poate fi miscata nici o frunza de copac nu se poate clatina ca sa cada pe pamânt“.
8. Batrânul Eusebiu, de la Fratia Zoi, scria unui fiu de-al sau duhovnicesc: “Atunci când Dumnezeu se îndeparteaza de om, acesta, nu numai ca se prabuseste în tot felul de pacate si nedreptati, dar el pierde si credinta. Dumnezeu te-a facut creatura Sa si, prin credinta ta în El si vointa ta de a creste dupa voia Sa, El te face copilul Sau, prevazând toate lucrurile ca un Tata plin de dragoste si are grija de viitorul tau ca tu sa devii desavârsit“.
9. Despre mijloacele pe care le întrebuinteaza Dumnezeu pentru a-l ajuta pe om, Batrânul Antim zicea: “Bunul Dumnezeu nu înceteaza sa-i dea sugestii bune omului. Uneori îl lumineaza, alteori îi trimite o mângâiere prin intermediul unei persoane, alteori îi da un semn. Mila nesfârsita a lui Dumnezeu se foloseste de toate caile posibile pentru a-l apropia pe om de Sine si a-l mântui“. Batrânul adauga: “Dumnezeu îl ajuta pe om, fie printr-un parinte duhovnicesc pe care-l face sa-l cunoasca pentru a-l îndruma, fie printr-un înger care-l lumineaza, fie printr-un gând bun pe care îl sugereaza, sau printr-o descoperire dumnezeiasca pe care i-o acorda“.
10. Batrânul Ieronim zicea: “Fiti atenti la felul în care va petreceti ziua de astazi. Iar viitorul încredintati-l Providentei divine! Dumnezeu va va ajuta. Ceea ce e cu voia lui Dumnezeu se va face! Nu va chinuiti mintea gândind la viitor. Dumnezeu va ajuta“.
11. Referitor la dragostea lui Dumnezeu pentru om, Batrânul Antim, noul sfânt din insula Chios, sublinia: “Dumnezeu nu-i separa pe drepti de pacatosi nici nu-i compara pe cei rai cu cei buni. Albina, dacs gaseste un pic de zahar pe o scrumiera, nu importa cât de murdara este aceasta, va lua zaharul pentru a face din el miere. Dumnezeu nu se uita daca omul se gaseste în pacat sau în virtute, nici daca este bun sau rau. El cauta doar momentul în care sa Se apropie pentru a-i veni în ajutor“.
(Din Cuvintele Batrânilor, Parintele Dionysios Tatsis; Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2004, traducere - IPS Andrei al Alba-Iuliei)
magdita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Livsy ! Am muncit mult - desi nu prea se vede ! la partea administrativa, imi cer iertare Medamayei, lui Crisis si Danielei_xy ca, din lipsa de organizare, nu am trecut inca numele fetitelor lor in lista de Mamicute cu copilasi. Mai acordati-mi va rog putintica rabdare si se rezolva. Parole d'honeur, ca sa spun asa Ana |
Livsy, pe fetita lui Crissis_81 o cheama Teodora.
Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zâmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla din nou, iar atunci va fi perfect!
sandaa spune:
Dragele mele,
Cami ma bucur tare mult pentru Alina. Vestile acestea bune ne dau sperante ca Dumnezeu ne asculta. Bunul Dumnezeu sa o ocroteasca.
Georgia pt mica Alexia o sa ne rugam. Multumim ca ne tii la curent. Bunul Dumnezeu, Maicuta Lui si toti sfintii sa o ajute maine la operatie.
Livsy multumesc draga mea pentru cuvintele tale frumoase si de incurajare pe care nevrednica de mine nu le merit. Iti doresc multa fericire si sa auzim si de la tine vesti minunate. Maicuta Domnului sa fi mereu cu tine si cu noi toate.
Caciantoni draga noastra multumim pentru postarile care mi-au mers la suflet. Dumnezeu sa-ti rasplateasca efortul pe care il faci pt noi si care ne da sperante.
Magdita ma bucur ca ne-ai scris. Ce mai faci iubita?
Va pup pe toate bunul Dumnezeu sa ne ajute.
magdita spune:
Neata dragele mele si Cipicah,
Am reusit sa va citesc din urma. Asadar :
Livsy, e foarte frumoasa prima pagina, multumim pentru tot ce faci pentru acest subiect.
Noce, sa-ti traiasca bebe Filip, sa fie sanatos in primul rand si sa va implineasca vietile.
Camy_pus, Doamne ajuta, sa fie totul bine cu sarcina ta, sa o poti duce pana la termen si sa nasti un bebelus sanatos .
Laura, sa-ti traiasca frumusetea de printesa, am vazut pozele de la botez si mi-au placut fff mult. Dupa un necaz, mereu trebuie sa vina si bucurii ! Doamne ajuta .
Ioanact, felicitari pentru sarcina, Bunul Dumnezeu sa iti fie alaturi mereu si sa nasti un bebelus sanatos la termen .
Daniela_xy, sa-ti traiasca minunea !
Georgia, ne rugam pentru Maria Alexia, Bunul Dumnezeu si Maicutza Sfanta sa o apere si sa-i fie alaturi astazi .
Cami, ma bucur enorm ca Alina e mai bine, Bunul Dumnezeu sa ii fie alaturi in orice clipa si sa ii vindece trupul .
Canciantoni
Sandaa, eu sunt bine iubita, am fost o saptamana in concediu in Italia, la sora mea, am vizitat locuri de neuitat, in care acum nu-mi vine sa cred ca am fost , si mi-am petrecut timpul cu nepotelul scump. Legat de proiectul bebe, anul asta incercam natural, e mai greu, ca sotul meu e mai tot timpul plecat in delegatii, insa, daca DD vrea, se va intampla minunea si asa .
Luca, si eu te pup dulce scumpa mea. Zia Mery, adica eu , si-a vazut nepotelul adorat in concediul de vis pe care l-am avut, va pun si niste poze www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank"> aici . Am avut si botezul nepotelului cel mic duminica, pe 16 august, exact la un an de la casatoria parintilor lui . Am pus cateva poze si de la botez .
Va pup pe toate si sa ne auzim cu cele mai bune vesti . Doamne ajuta .
Doamne ajuta tuturor
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
caciantoni spune:
Slavit sa fie Domnul!
dragutelor si cipicah....sinaxarul de azi....
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/august/august21.htm
magdita - f. frumoase pozele....
Bunul Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Sale si ale Sf. Nectarie sa o miluiasca si tamaduiasca pe micuta Alexia, sa le lumineze mintea medicilor si sa ii indrume!
cami_antonia spune:
DOAMNE ajuta azi medicii care o opereaza pe ALEXIA MARIA ... sa faca bine totul ... si ajuta si pe roaba ta ALEXIA MARIA SA SE VINDECE DE CELE RELE
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!
luca2008 spune:
ALEXIA , suntem alaturi de tine copil scump , Maicuta Sfanta sa te aibe in paza.Georgic drag asteptam vesti deaspre micuta.
Mara , ce sa fac iubita ma rog la Sf. Nectarie si la Sf. Fecioara sa trec cu bine peste incercarea asta. De data aceasta ( dupa ERAD) PAP a iesit bine , dar virusul este inca prezent.
Magditu , mada .”Construieste-ti in minte o imagine a reusitei tale. Pastreaza aceasta imagine cu tenacitate, nu ii permite sa dispara. Mintea ta va cauta modalitati de a dezvolta aceasta imagine ... Si nu-ti imagina nici un fel de obstacole.“Norman Vincent PealeDoamne ajuta!
mada23 spune:
Luca..iubita pe langa rugaciuni,sa te ungi pe burtica si cu ulei de la Sf Nectarie , face minuni, multa sanatate iubita, mare este slava Lui Dumnezeu, ai incredere , ma pentru tine
Alexia-Maria.... Sf Maicuta sa fie cu tine
madutz
miracolul a venit pe stradutza mea dar Sf Nectarie si Maicutza Sfanta au hotarat ca el sa ne vegheze din ceruri ai mila de noi
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "
magdita spune:
Livsy, pe prima pagina, la aspirante, la pozitia 63, este silvi8. Deja a devenit mamica de fetita Crina, povestea ei aici .
Luca, sanatate maxima .
Alexia Maria
Doamne ajuta tuturor
Dumnezeu a raspuns:
monimo spune:
Rugaciune de dimineata scrisa de Parintele Arsenie Boca
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.
Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.
Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.
Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.
Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.
ALEXIA-MARIA Domnul sa fie cu tine prunca buna si ingerul pe umarul tau in veci.