Transcriere casatorie..6 luni?

Transcriere casatorie..6 luni? | Autor: ladyJ

Link direct la acest mesaj

Fetelor, o prietena buna de-a mea s-a casatorit in State luna trecuta. Trebuie sa-si inscrie casatoria si in registrele romanesti si i s-a spus (neoficial) ca dureaza 6 LUNI pana i se elibereaza si certificatul romanesc de casatorie.

Stiti ceva despre asta? Chiar atat sa dureze? Ea are domiciliul in provincie, nu stiu daca are sau nu legatura.

Multumesc .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Da, dureaza. Din cite am inteles eu, exista un singur organ centralizat (la Bucuresti) care inregsitreaza in Romania casatoriile din strainatate ale cetatenilor romani. Actele pot fi depuse si la ambasadele/consulatele din strainatate care le trimit, mai departe, in Romania. Si tot atit dureaza.

Io' una, am renuntat la procedura. Inca mai am pasaport pe nume vechi si acte daneze pe alt nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilanda

Io' una, am renuntat la procedura. Inca mai am pasaport pe nume vechi si acte daneze pe alt nume

"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol

Multumesc pentru raspunsul promt

Deci tu in ro esti practic necasatorita? Ai si bultetin romanesc cu numele vechi? Si cand expira, si vrei sa le refaci, delcari ca esti casatorita sau necasatorita?
Nu ma pricep..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Deci tu in ro esti practic necasatorita? Ai si bultetin romanesc cu numele vechi? Si cand expira, si vrei sa le refaci, delcari ca esti casatorita sau necasatorita?
Nu ma pricep..

Da, in Romania figurez ca necasatorita. Din fericire, buletinul de identitate e inca valabil (n-am fost nevoita sa-l refac), iar pasaportul l-am reinnoit, anul trecut, pe baza BI. Atunci am vrut sa inregsitrez si casatoria (ca sa-mi scot pasaport cu nume nou), insa a fost imposibil. Oricum trebuia sa las procura prin cineva sa se ocupa de caz...mai mare bataia de cap. Oricum, in doi ani, am drept la cetatenie aici (dupa 7 ani de rezidenta) asa ca probabil va fi mai simplu sa-mi schimb numele in pasaport!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Mie mi s-a spus ca dureaza 3 luni si dupa 2 luni era gata. Dar se intampla acum 6 ani. Mi-e greu sa cred ca acum, cand actele se obtin mult mai repede, (vezi pasaportul, de ex)poate dura 6 luni...
Cel mai bine e sa se intereseze direct la Starea Civila din orasul ei.

Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Poate dureaza 6 luni daca face transcrierea prin ambasada!

Dar,asa cum a spus Carmi,poate face imputernicire unuia dintre parintzii ramasi in tzara,sau ma rog,unei alte persoane,care sa depuna pentru ea actele necesare la starea cvilila a orasului(sectorului)de care apartzine!

Si la mine a durat mai putzin de 3 luni!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Da, dureaza din pacate...de aceea noi ne-am lasat pagubasi. Nedeclarand casatoria in Ro mi-am facut buletin pe numele de fata, la fel si pasaportul. In cazul nostru vom aplica pt cetatenia mea in noiembrie si cand o voi obtine voi renunta la buletinul si pass romanesc.Daca au neaparat nevoie de acte romanesti poate sa astepte 6 luni, oricum nu are incotro,daca nu, poate sa stea numai cu acte straine.Cam astea sunt optiunile decat daca exista posibilitatea, contra cost banuiesc, de a le face la urgenta.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc pentru raspunsuri.

Saptamana viitoare va trimite pe cineva sa se intereseze cum mai e treaba acum si daca dureaza luni de zile o sa-i spun de solutia Lilandei si a Adrianei.

Ea isi face griji pentru ca trebuie sa-si reinnoiasca actele(romanesti) si acum, fiind casatorita, se gandea ca e musai e nevoie de transcriere pentru a avea acte cu noul nume.
Nu mai poate calatori ca intr-o luna ii expira pasaportul. Iar daca asteapta 4-6 luni pentru a-si putea face pasaport nou e destul de nasol, ca e obligata sa calatoreasca des peste ocean si nu-si permite asteptarea asta.

Mi se pare aiurea de tot sa astepti un act luni de zile..

Mergi la inceput

Citat:

Ea isi face griji pentru ca trebuie sa-si reinnoiasca actele(romanesti) si acum, fiind casatorita, se gandea ca e musai e nevoie de transcriere pentru a avea acte cu noul nume.

Pentru a avea acte romanesti pe noul nume,e musai sa-si transcrie certificatul de casatorie!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

Pentru a avea acte romanesti pe noul nume,e musai sa-si transcrie certificatul de casatorie!

Dana

Da, asta e clar. Insa daca dureaza prea mult isi va face probabil actele pe numele de fata, adica ca necasatorita.
Apoi, dupa ce are noul pasaport are timp sa astepte si 5 ani sa-i inregistreze romanii casatoria.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

Dana

Da, asta e clar. Insa daca dureaza prea mult isi va face probabil actele pe numele de fata, adica ca necasatorita.
Apoi, dupa ce are noul pasaport are timp sa astepte si 5 ani sa-i inregistreze romanii casatoria.

Asa merge!

dar daca va apela la serviciile ambasadei pentru reinnoirea pasaportului s-ar putea si acolo sa dureze destul de mult!Bafta oricum !

Dana

Mergi la inceput