Infectie de la pedichiura,sfaturi va rog
Buna tuturor,
Au trecut trei luni de cand am nascut si am mereu mici infectii, cand trece una apare alta. De la pedichiura sau colt de unghie mi s-a inflamat degetul, local (granulom) si a trebuit sa fac interventie chirurgicala,taiat unghie si incizie in deget... E foarte neplacuta anestezia locala (acul inteapa osul ca nu prea are in ce sa intre)...Acum ma ingrijoreaza faptul ca dupa ce mi-a trecut dreptul a inceput sa ma doara si degetul stang...pare un inceput de infectie...
Imi vine sa ma urc pe pereti cand ma gandesc ca s-ar putea sa ajung iar la interventie..
Mi-ar prinde bine sfaturile altor "patite"...
va doresc sanatate voua si bebeilor
daniela
Raspunsuri
pyalenna spune:
dani, aceeasi problema am avut-o si eu cu cativa ani in urma. Interventie chirurgicala la ambele degete mari de la picioare, asta a fost rezultatul de fiecare data. Dr. mi-a spus ca dc vreau sa evit asta trebuie sa incerc sa fac bai cu cloramina. Intr-un litru de apa calda pune patru pastile de cloramina (eu puneam cam sase). Incearca sa le presezi pt ca singure se dizolva greu. Apoi, stai cu piciorul cu problema in respectiva apa cam 15 minute. Dc ai timp chiar si mai mult. Fa asta de cel putin doua ori pe zi. Destul de repede infectia (dc nu e foarte avansata) trece si apoi poti sa incerti sa-ti scoti coltul. Apoi, foarte mare atentie cum iti tai unghia. Eu mi-am cumparat un clestisor (nu unghiera) cu care nu mai ajung pana 'in carne' cum sezice, si n-am mai avut probleme. Multa bafta. Sper sa-ti treaca repede si fara prea mari eforturi. Cloramina gasesti la farmacie. Nu e deloc scumpa. Apoi poti sa o folosesti mereu inainte sa-ti faci pedichiura. Ajuta foarte mult.
mitub spune:
Am patit si eu cam acum 2 saptamani ceva asemanator, probabil insa nu tot atat de grav. (ma durea degetul de abia puteam merge, dar nu se vedea ca ar fi puroi sau ceva)
Cum sunt plecata din tara, a trebuit sa ma descurc cu ce aveam. Asa ca am spalat si curatat bine locul cu rivanol (singurul dezinfectant pe care il aveam la indemana, apoi m-am bandajat de asemenea cu un pansament care continea rivanol din belsug. Am schimbat de cateva ori pansamentul si in trei zile s-a rezolvat. Oricum, te asigur ca rivanolul este extraordinar in caz de infectie, puroi sau supuratie, mie mi-a fost recomandat si in alte situatii)
Sanatate maxima,
Boga
ruxij spune:
Patzit si eu si suferit vreun an. Solutzia: interventie chirurgicala la ambele degete. Am auzit si eu de cloramina si mi-am luat, dar nu am folosit.
ruxij
dani_da spune:
Va multumesc pt raspunsuri, am incercat sa pun antibiotic (Fucidin) la degetul care are infectia la inceput, inca nu a facut granulom, parca nu ma mai doare chiar asa, sper sa scap de interventia chirurgicala.
Da
Amalia spune:
Am patit-o si eu si la picior si la mana (de la niste pielite de care am tot tras ). N-am ajuns niciodata la interventie chirurgicala, datorita rivanolului. Imi curatam bine degetul, si apoi puneam o compresa inmuiata bine in rivanol peste el si-l badijonam bine. Am tinut comprese cu rivanol 2-3 zile si pielea s-a inmuiat foarte bine, si s-a putut stoarce puroiul fara macar sa simt ceva....am stors eu acasa dupa ce am dezimfectat bine mainile.
Ma bucur ca ati zis si de cloramina....nu stiam
Sanatate maxima!