Licurici de ianuarie-februarie 2009 (46)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stellutza spune:

Buna ziua mamici,
M-am intors si eu dupa ce mi-am reparat calulatorul, motiv de fericire pentru mine !
Am si eu o problema cu Maya, dupa ce am crezut acum 2 saptamani ca a facut o alergie la piersica, petele rosii si destul de intinse au aparut iar aseara dupa ce a baut lapte, doar lapte .
Pe langa asta exista si constipatia asta nenorociata care nu cedeaza, am incercat si debridat, am schimbat si dieta, acum am incercat si duphalac si nimic. Practic aceste medicament ajuta, copilul avand scaune dese insa nu mai moi.
Am sunat la linia de urgenta al clinicii la care suntem abonati si pe cuvand ca ma enerveaza 'doctorii' aia care raspund la telefon. Raspund sa iti spuna ca nu stiu ce se intampla. Ca 'rezolvare ' mi-a recomandat laptele fara lactoza, dar din ce am mai citit pe net, la intoleranta la lactoza, bebele are diaree, nicidecum constipatie .
Off Doamne cat m-am saturat de doctorii care habar nu au !!!!
Fetelor va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat daca stiti ceva de simptomele astea, daca bebicii vostri au avut ceva la fel !!!
Saru'mana !

Stella, mami de Maya Maria-Ayeneea
Poze http://picasaweb.google.ro/StellutzaPopescu/Maya5Luni?authkey=Gv1sRgCN3TnL3fge--qAE&feat=directlink

Povestea nasterii
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134322

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

Buna fetelor,

Multumesc de sfaturile cu steamer-ul, cred ca m-ati convins si ma apuc sa caut unul cat de curand, adica azi . Eu nu stiam de lapte/iaurt full fat, eu ii faceam branza din lapte fara grasime, care il consumam noi. Bagat la cap!

Dark, si asta cu fructele care ii energizeaza mi se pare interesant, am sa scot si eu fructele de la masa de seara si le mutam la pranz, sa speram ca se mai moleseste bebe pe seara

lisa, vad ca ti-ai gasit petitor, ca alftel ma ofeream si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

am sa imi intreb fiica ,Razvanel dulce sau Andrew cel mumos. Va anunt!
A fost frumos la manastire, vai Cami ce veste minunata
Ahhh,imi e si groaza de inca o noapte aiurea de nedormit.
noapte buna fetelor,noi mergem la baie,papa si somnic

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Buna

Ne primiti si pe noi alaturi de voi? Va citim de mult, inca de cand eram numai o burtica. Ce m-a facut sa va scriu in seara asta este sa va povestesc ce mi s-a intamplat si sa va atentionez si pe voi. Eram la plimbare cu caruciorul azi si la un moment dat l-am luat pe baiatul meu in brate, timp in care mi s-a furat geanta caruciorului in care aveam lucurile lui si ale mele. Din pacate, noi trebuia sa plecam sambata in vacanta afata din tara, dar nu o sa mai putem pentru ca aveam in geanta toate actele Aveti grija de acum inainte si la lucrusoare nu numai la copil, din pacate avem doar doua maini si doi ochi

Acum despre noi, baiatul meu e nascut pe 09.02.2009, are 6 luni si il cheama Luca Vlad. Papa lapte de la mami si acum, ne chinuim si noi cu diversificarea, dar fara prea mult succes.
A avut canalele lacrimale infundate, dar prin masaj zilnic i-au trecut la ambii ochi, iar mami e tare fericita!

Am invatat multe lucuri de la voi pana acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Buna, Stellutza,

Baiatul meu a tot avut probleme cu pielicica, a facut pete rosii pe tot corpul care nu cedau cu nimic, si se accentuau la apa calda. Am fost la 2 dermatologi, concluzia, are o piele sensibila si poate sa fie dermatita atopica. Pana la urma au trecut cu cremele pe care le foloseam si inainte: Trixera si Lipikar. Oricum, profesionisti mi s-au parut cei de la Victor Babes, ei mi-au rezolvat si mie foarte rapid acum 2 ani o alergie de care nu mai scapam. Bafta si sa fie puiutul bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oxigen spune:

Buna seara.
Fetelor eu sunt epuizata.Nu stiu cum sunteti voi, dar eu simt uneori ca pic din picioare.Nu ma plang, doar povestesc si eu ce se mai intampla pe la noi.
Mariuca e un copil ce nu sta o clipa.E mereu in miscare si de cand a inceput sa misune ma omoara.Ce-i drept sunt si eu exagerata (dar constienta de asta )si cred ca nu pot accepta inca faptul ca am alte responsabilitati acum si ca e mai greu sa fac tot ce faceam inainte.Eu vreau sa le fac pe toate, dar nu mai pot.
Sa nu radeti de mine dar am o gramada de intrebari.
-Voi ati inceput sa le dati sa rontaie singuri biscuiti, coaja de paine,bucatele de mar, etc.? Ce biscuiti folositi? Tot fara gluten? Eu inca nu pentru ca mi-e frica sa nu se inece, desi toata lumea-mi spune ca se apropie de 8 luni si trebuie sa o invat sa manance si bucati mai mari, sa mestece.
-Cu ce spalati pe jos acum ca merg bebelusii de-a busilea? Sa folosesc Domestos? Oare ce e mai bun?
-Mariuca merge de-a busilea si i se inrosesc genunchii de la asta.Ce pot sa fac? I-am pus pantalonasi lungi si tot degeaba.In picioare statea fara sosete pana acum ca era cald dar de cand merge are piciorusele reci si i-am pus sosete.Problema e ca incaltata cam aluneca pe parchet si se cam loveste cu gurita. Offf...
-Pe holuri eu am gresie si se cam duce si pe acolo. Ea se aseaza singura in fund si sta fara sprijin, dar uneori se tranteste (cum face si in patut)pe spate sau pe burta si mi-e frica sa nu-si sparga capul.
-Mai nou se tine de cate ceva si se ridica in genunchi si-si desprinde cate o mana ca sa apuce cate ceva si-si pierde echilibrul si cade.
De fiecare data am avut norocul ca am fost langa ea.si nu a patit nimic, dar sunt foarte crispata si speriata sa nu pateasca ceva.
Spuneti-mi ca nu am inebunit.Stiu, poate sunt eu exagerata, dar va rog sfatuiti-ma si pe mine .
Culmea e ca am mai crescut un copil, dar pe cuvant daca-mi aduc aminte sa fi fost asa nebuna ca acum .Tot timpul imi fac griji, sa nu pateasca ceva.Deh, closca...Ma bate gandul sa-i iau un premergator desi stiu ca nu e prea indicat, dar macar cand fac si eu cate ceva sa o am in ochi.Cine are premergator? E mai usor asa si mai sigur?

Arriel, noi mancam si dimineata la 9 fructele si la 18 iaurtul in parc.Mananca mult mai bine decat acasa pentru ca seuita in toate partile si sta cuminte in carut.Eu am gasit ceva din plastic ca o bluzita ce se incheie la spate, care e f buna.Poate da pe ea cat vrea ca se curata f usor.Pentru gurita folosim servetele, ca se murdareste rau.

Iaurt i-am luat de la Campina sau Natura.Asta mi se pare mie cel mai bun.In niciun caz Danone.
Noi mancam si peste, am folosit pana acum file de pangasius, fiert in apa cu putina zeama de lamaie.Il mixez cu legumele si mananca Maria f bine.
Ieri am incercat si ficatul de pui proaspat.Prima data s-a strambat si-l scotea afara, dar dupa 2 lingurite a inceput sa-i placa si a mancat tot.
Mie-mi iese piureul de fructe f moale si-l ingros fie cu branzica, fie cu cereale sau biscuiti.La fel fac si cu iaurtul.De aceea folosesc mai putine cereale in lapte.
Maria mananca acum asa:
ora 6 - 120 ml lapte
ora 9 - un borcanel de la Avent fructe cu branzica/cereale/biscuiti(acelea de stocarea laptelui de la aparatul de muls).Sincer eu nici acum nu stiu cate grame mananca fata mea pentru ca nu stiu cum si cu ce sa-i masor cantitatile. Voi cu ce le masurati?
ora 12 - 90 ml lapte
ora 15 - aproape un borcanel de la avent cu piure de legume cu 2 x carne pui/2 x galbenus/peste/ficat si o zi doar legume
ora 18,30 - un borcanel avent cu iaurt si branzica/biscuiti
ora 21 - 180 ml lapte cu 2 cupe cereale
Eu zic ca-i bine si sunt multumita.Mi se pare ca bea cam putin lapte fata de cum bea inainte.
Ulei de masline am pus in supica cam 1-2 lingurite, la fiert, depinde de candtitate pe care o fac.
Branzica o fac din lapte din comert, din acela la punga cu grasime normala, ca cel la cutie nu se branzeste bine.
M-am intins cu scrisul cam mult.Apuc mai rar sa scriu si cum vedeti numai noapte.
Pupam mamicile si licuricii frumosi.

Am filmat cu telefonul, "aspiratorul" in actiune.
http://picasaweb.google.ro/zamfirmariateodora/MariaInActiune?authkey=Gv1sRgCKzjter3186lGQ#5371758169691788482

Toate scamele o atrag.Si-i mai place sa rupa hartii si sa se joace cu o sticla de plastic goala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

Ana,bine ai venit! imi pare rau pt intamplarea neplacuta,stiu ce inseamna,multa pierdere de timp pentru refacerea actelor.

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

Stellutza, as vrea sa te ajut, dar din pacate n-am experienta. S-ar putea totusi sa nu fie nici o legatura intre constipatie si pete, si eu stiam ca intoleranta la lactoza se manifeste prin gaze, diaree,...Sper sa le dai de capat cat mai repede!

dya-dy, o sa fie ok, sa vezi ce imunitate are acum dupa ce a lins mimgile alea! Am eu o prietena paranoia de altfel, a fost perioda aia cu gripa porcina si ea s-a speriat si nu a iesit din casa vreo 3 luni asa (ea si fata de 10 luni). Sotul si baiatul de 11 ani au iesit. Ea n-a iesit din casa de frica de microbi In fine, dupa astea 3 luni a facut ea strep throat, cred ca in romana e rosu in gat, nu stiu sigur, probabil virus adus de copilu' mare sau sot. Ei, dupa asta, chiar si ea care "sufla si in iaurt" de frica sa nu pateasca ceva a inceput sa iasa din casa ca si-a dat seama ca si stand in casa te poti imbolnavi ..In fine, ea e un caz mai special, dar ideea e ca nu ii putem proteja pe copii de toate oricat am vrea, eu tot timpul am mers pe ideea sa ii las mai liberi asa, mai jucat si in praf, mai si cu mainile murdare prin gura, e ok ..acu' nici in extrema cealalta nu e bine, un pic de igiena nu strica

Oxigen, eu am premergator si Andy il foloseste, merge cu el prin casa, are o viteza...si cu asta trebuie pazit, la noi cel putin, ca mai avem trepte si poate sa cada. Si la Alex am folosit premergator si a fost ok. Nu stiam ca nu sunt recomandate, de ce nu sunt? Cat despre genunchi rosii, poti sa ii iei niste aparatoare de alea pt genunchi care sunt in general folosiote de copii cand merg cu bicicleta sau cu rolele

anna, bine ai venit! Nasoala faza cu furatul gentii, nici nu stiu ce sa zic..Mai suna pe la politie poate gasesc actele, stiu ca de obicei hotii iau banii si arunca actele, poate ai noroc si le gaseste cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Arriel
Ira fructele insele constituie o masa, simple sau cu altceva(cereale, branza, iaurt), de obicei cea de la ora 10 si/sau ora 18.

Da, Ariel, inteleg, insa intrebam de ce sa mixam fructele crude cu alt aliment din moment ce fructele se digera altfel decat celelalte alimente. Ma tot mir de ce nu-si pune nimeni problema asta si ca a devenit regula retzeta aia cu "mar cu biscuite". Eu ii dau Elizei fructe dimineatza intre 8 si 9 si apoi ii dau sa suga la 1/2 ora dupa fructe. Nu mai spun cat de fericita este cand vede vasul de piure de fructe! de asemenea, nu mai spun ce digestie de invidiat are! nu stie ce-i aia constipatie!

...dar cine stie, poate gresesc alimentand-o astfel, voiam sa aud pareri despre traditionalul "mar & biscuite" (ma rog, fructe crude cu orice altceva, indiferent k e branza, k sunt cereale, etc).

Mami de Thea Bianca (03.02.2009)

http://www.flickr.com/photos/cristiserban/sets/72157617398070712
Poze botez
http://www.flickr.com/photos/cristiserban/3657721858/in/set-72157620335759351/

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Seara buna,

Stellutza mie mi s-a recomandat de catre o farmacista si un medic pediatru siropelul Lass Baby (eu l-am gasit la Help Net)...cica ajuta la trazitul intestinal...i-am dat aseara 3 ml, azi-dimineata 3 ml si a facut de 2 ori...o data tare si putin...a doua oara mai mult si mai moale ...poate incerci si tu...eu epuizasem toate combinatiile de fructe purgative si nimik...combinatii din alea dure gen pepene galben cu pruna care si pe un om mare l-ar fi trimis direct la toaleta..dar Razvi nuuuuu...

OK Lisa asteptam sa delibereze Anusca...Anca tare imi e ca atunci cand se intoarce in USA revine la prima dragoste Aidan...dar speranta moare ultima nu?

Anna Mama bine ai venit ...imi pare rau de patania ta...am patit-o si eu in Carrefour anul trecut de Craciun si stiu ce bataie de cap este pana iti refaci toate actele, chei de la casa, masina....off ca multi derbedei sunt pe lumea asta....

Bebelusi spor la impachetat ...asta daca nu ai terminat deja...drum bun si distractie placuta...sunt sigura ca lui Bladutz o sa-i placa la nebunie...

Oxigen nu esti exagerata...esti numai o mamica preocupata de binele bebelusului ei ...Cu biscuitii nu pot sa te ajut ca inca nu i-am dat, oricum o sa incerc sa gasesc fara gluten...Domestos??? Mi se pare cam tare, curata bine intr-adevar insa nu sunt sigura ca se limpezeste bine...mai bine foloseste un produs mai "moale"...eu spal cu Pronto parchetul si gresia...noi cand am renovat casa am renuntat la gresie in bucatarie si am pus parchet in ideea ca bebe se va tara pe acolo...insa cred ca Razvi o sa se tarasca pe covoarele mamei mele...

Nici Razvi nu prea bea lapte...parca un pic mai putin decat Mariuca si eu ma stresez tare pe chestia asta...dr pediatru mi-a zis ca la varsta lui ar trebui sa bea 6-700ml pe zi...si el daca bea 350-400ml e sarbatoare...am inteles ca cu cat cresc cu atat nu mai beau asa mult lapte...asa o fi???

Aaaaa....intrebasem si eu acum cateva zile ceva: ati observat la bebeii vostri (cei hraniti cu formula) daca la trecerea la nr 2 au mancat mai putin lapte????

Sambata merg sa-i refac analizele sa vad daca mai are anemie...ca de vreo sapt nu prea mi-a luat in greutate ca sa nu mai zic ca luna asta cam 350gr a luat...si moooor pe treaba asta ...

In seara asta am fost la ziua celei mai bune prietene...Razvi a fost tare cuminte ca deh a fost in centrul atentiei...

Ce se mai intampla cu celelalte fete care nu au mai intrat de mult? Alinuk, Aryia, etc ca se stiu ele care...va asteptam la raport...

Ma bag si eu la somnica...

Noapte usoara mamicilor si somn profund licuricilor

Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009

http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu/Razvi5Luni#

http://www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0
http://www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0
http://www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4

Mergi la inceput