Licurici de ianuarie-februarie 2009 (46)
Raspunsuri - Pagina 17

Arriel spune:
Raluca nu eram eu cea cu stagnarea in greutate, a mea a luat 500 grame in ultima luna, avea 8300 g la 6 luni
Acum imi dau si eu seama ca este diferenta intre 50 g carne cruda si 50 g carne fiarta.
Anca am vazut pozele cu Andy inotatorul, se vede ca-i place tare mult la piscina.
Am mai vazut pozici cu doua blonde mumoase: Daria si Ana
micola va sta tare bina la toti trei impreuna
Mami de Thea Bianca (03.02.2009)
http://www.flickr.com/photos/cristiserban/sets/72157617398070712
Poze botez
http://www.flickr.com/photos/cristiserban/3657721858/in/set-72157620335759351/

pyc spune:
Servus!
Mai citesc si eu din cand in cand ce se mai intampla pe aici si am zis sa mai scriu si eu cate ceva:)
Paul e extem de vesel si jucaus, se taraste pe jos si baga in gura orice.......trebuie sa fiu extrem de atenta si cu ochii in 4. Isi petrece aproape intreaga ziua pe jos si nu pare deranjat de asta. Jucaria preferata e o sticla goala de plastic....
Nu are dinti si nici gingia nu ii e rosie.....poate nu o sa aiba niciodata:)
Ii place sa manance la nebunie si nu e mofturos decat la spanac.
Ma bag si eu ca musca in lapte apropo de cat si ce sa pape bebeii....pe langa faptul ca nu sare, nu zahar, atentie mare la cantitatea de carne! Bebeii au rinichii imaturi, nu e bine sa aiba prea multe proteine in alimentatie.
La varsta asta, adica 6-8 luni, trebuiesc doar 10 g carne pe zi!!! (adica 2 lingurite de carne).
Intre 8-12 luni 20 g carne pe zi, adica 4 lingurite.........30 g la 1 an.....50 g la 3 ani.
E vorba de carne fiarta, deci gata preparata, nu de grame de carne cruda.
Daca le dati borcanase, la varsta asta e suficient un borcanas de 200 g de legume/carne pe zi. Nu trebuie adaugata alta carne in borcanas, nici sare, nici ulei.
Apropo de ulei, daca nu le dati borcanase, atunci la masa cu carnita/legume se adauga o lingurita de materie grasa (ulei) sau unt cat o aluna.
Nu se dau produse light la bebei, nici produse lactate fara grasime.
Galbenusul de ou tine loc de carne..1/4 galbenus e cat 10 g carne, deci recomandat intre 6 si 8 luni.........1/2 galbenus e cat 20 g carne.
Pupici, fug iar la serviciu (eram in pauza de masa)!

Ileana Cosanzeana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pyc Ii place sa manance la nebunie si nu e mofturos decat la spanac. |
Din cate stiu eu nu se recomanda spanacul decat dupa varsta de 1 an.

DarkBendis spune:
Am venit si noi de "la copii". Tare simpatic MisterMister, se uita in stanga si in dreapta la mititeii care alergau de colo-colo, a "palavragit" cu un alt bebe de varsta lui...iar eu am trancanit cu mamicile. Din pacate am aflat ca o amica se va intoarce la ea in tara, in Japonia... pacat, imi placea de ea... dar asta-i viata...
Raluca, intr-adevar aici se gasesc fel de fel de borcanele/cutiute cu papica pentru bebelusi... sunt bune, controlate si daca faci mancarea in casa, iti dau si idei . Iar preturile sunt si ele bune... Hipp Organic, ceea ce folosesc eu mai des, gasesc 10 borcanele/5 lire... deci cam 2.5 lei borcanelul...dar cam toate se invart la acelasi pret. Am vazut ca in Romania sunt mult mai scumpe si nu inteleg de ce....
Arriel, asta-i chestia cu ce dam la bebei... ei la varsta asta au nevoie de grasimi de calitate sa creasca si sa se dezvolte... iar pe astea le iau din branzica/iaurtul/laptele full-fat. Tot asa, celor care dau painica la copii nu se recomanda painea dietetica sau cereale integrale... alea mai incolo...dieta copiilor e altfel decat cea a parintilor.
Bebelusi, distractie faina la mare!
Cami, felicitari pentru TATA!
Pana acum eu i-am dat la bebe mai mult borcanele din mai multe motive. Unu'... ca ce i-am facut eu mi-a refuzat TOT cu veselie (piureuri de legume, mamaliga etc)... doar banana pasata a acceptat de vreo 2 ori. Mancarea din borcanele a acceptat-o cu placere. Mai nou ii completez eu papica din borcanel cu una-alta... pun branzica, ou, iaurt...o sa incep sa mai adaug cate un pic de carnita in plus... Alt motiv e ca toate ingredientele din borcanete sunt organice si FOARTE controlate (eu folosesc marcile Hipp si Organix)...ceea ce nu se poate spune despre legumele, fructele si carnea de la supermarket (cele organice sunt putine si mai scumpe...si nu-s neaparat proaspete)...aici nu este piata in care sa gasesc zarzavele proaspete din pacate...si nici nu poti merge "la tara" ca in Romania sa iei de acolo. Alt motiv e marea varietate de produse, mereu incercam ceva nou..si cum s-ar spune, in caz ca nu-i place lu' bebe, tot ce am pierdut sunt 50 de pence (2.5 lei). Asta ca sa nu vorbim si de faptul ca mi-s si eu un pic cam lenesa iar solutia "borcanel" este foarte comoda deocamdata...desi catinel catinel ne indreptam spre mancarica gatita in casa... cel putin felurile care stiu sigur ca ii plac (spanacul, conopida cu branza, puiul cu orez si dovlecel etc). In Romania ne vom "avanta" mai mult in papica gatita in casa (drept ii ca acolo voi avea si ajutoare care se pricep
)
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

deliafairais spune:
wow pyc! mersi mult de tot! f frumos ai explicat acolo! e fain ca ii plac lui paul sticlele de plastic...iesi tare ieftin la jucarii lui david ii plac f mult cablurile, si slava Domnului, am de toate felurile!
anca, la mine a meritat din plin investitia in steamer. acolo ii fac legumele, apoi la blender si gata! ma tot gandesc cat s-au chinuit mamele si bunicile noastre cu preparatul mancarii, spalat haine cu mana, gradina, animale si ce mai aveau... si acum e asa simplu si rapid, dar tot ma plang de oboseala!
puiutzul meu are 7 luni!

DarkBendis spune:
Pyc, felicitari pentru "parametrii" lui Paul Si saru-mana pentru informatii foarte folositoare
Asta aveam nevoie sa stiu (si pana acum nu-mi spusese nimeni): cata carne trebuie sa pape bebe pe zi (macar papand borcanele de legume cu carne stiu exact cata carnita papa si vad ca ne incadram), cat ou etc Cu branzica/iaurt cum e? Cam cat pe zi?
Ileana, noi papam spanac o data pe saptamana, nu mi-a zis nimeni ca ar fi contraindicat. Ii place foarte mult lui Mister.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

deliafairais spune:
cum am tot fost plecati ultimele sapt, si david a papat din borcanele. si i-a placut tot ce i-am dat! eu i-as da doar mancarica din borcanele daca nu ar fi atat de scumpe si daca as gasi mai multe feluri...
puiutzul meu are 7 luni!

cami_antonia spune:
dark mercic de explicatii ... eu am rosii si pastai in gradina mea, telina, morcov, radacina alba la soacra, dovleac la vecina ... toate naturale ... de aia ma intrebam ... si mie imi refuza da am rabdare ... si sper sa perseveram ... ahahahah ... eu in schimb ii dau sa guste orice mancare de-a noastra si mai si cere ... deci va manca ... ahahahah
alina nu are metastazaaaaaaaaaa ... ci o forma de cancer mai usoara si mai rar intalnita ... sub 1% din persoanele bolnave o au ... da se poate trai .... suntem fericiti ca s-a schimbat diagnosticul si ca Dumnezeu a facut o minune si am aflat acest lucru
pyc bine ai revenit
raluca mercic
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!

dya-dy spune:
N-am apucat sa vad decat ultimele mesaje ...
Cami- ma bucur mult pt Alina! Numai sanaatte!
Eu n-am mai intrat demult- calc meu imi face figuri si se reseteaza asa singur de nebun!
Astazi am fost tot in plimbari- am fost pt prima data la o intalnire cu un grup de mamici- o nemtoaica in varsta a deschis in gradina ei imensa joc de loaca pt copii, cu piscina si o alta mie de jocuri, intr-adevar nu chiar pt varsta Mayei, dar am bagat-o si pe ea in piscina si am timut-o pe burta intr-o chestie saritoare cu multe mingi- pun niste poze sa vedeti:
http://s52.photobucket.com/albums/g22/dy_lahav/Maya/?action=view¤t=SNC00525.jpg
In sfarsit a stat si ea pe burta fara sa se planga si fara se se intoarca imediat.
Ce m-am bucurat e ca si sora sotului merge acolo o data pe saptamana, si am descoperit weekendul trecut ca Maya mea e innebunita dupa verisoara ei Shani - cu care am facut niste poze:
http://s52.photobucket.com/albums/g22/dy_lahav/Maya/?action=view¤t=SNC00526.jpg
Am trecut peste obsesiile mele cu jucariile altor copii - sa nu le nbage in gura, etc -dar mi-am dat seama ca nu opot tine intr-un clopot de sticla si am lasat-o sa linga mingiile acelea....sper sa fie ok.

bebelusi spune:
Fetelor aveti idee unde gasesc pampers de intrat in apa???maine plecam la mare si fac bagaje de zor...sper sa nu uit nimic....ma sfatuiti sa iau ceva in mod special....cele care ati fost deja la mare???
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"