Chist ovarian-sangerari..
Mi s-a depistat un chist ovarian de 4 cm si sangerez,,, nu e sangerare abundenta,,,cat sa-mi pateze absorbantul zilnic si e de culoare maro f inchis.
Este normal?
Am 27 ani, un baietel de 3 anisori,nascut prin cezariana.
L-am alaptat 1 luna si imediat dupa incetarea alaptarii am avut menstruatie abundenta de aproape o saptamana.
Am zis ca asa este pana va incepe sa se regleze.
Insa de 3 ani incoace nu s-a schimbat nimic.Ma tine cam o saptamana,debuteaza cu scurgeri maronii,,, folosesc un OB extra-large si un always de noapte si dupa 2 ore sunt toata patata.
Dupa 2 zile de menstruatie abundenta usor usor incepe sa se regleze cantitativ,insa primele 3 zile nu pot iesi din casa!
O alta problema: am descoperit la inceputul anului 2009 un chist de 5 mm de natura normala,hormonala,, am facut 4 luni tratament de mastodynon(luat incepand cu a 16 zile numarand din prima zi a menstruatiei, 10 pic x 3/zi + gel mastoprofen)
Curiozitatea m-a facut sa repet eco dupa incetarea tratamentului si am avut surpriza sa gasesc 2 chisturi,de data aceasta la ambii sani!!!
In concluzie tratamentul nu daduse roade!
Am facut eco si la tiroida si am noduli,,sunt la faza de debut"inmugurire".
Luna trecuta am facut un eco trans-vaginal ,poate-poate reusesc sa aflu cauza menstruatiei abundente.Totul normal,perfect!
La 1 saptamana dupa,am avut menstruatie si la sfatul domnului dr endocrinolog,ptr a=mi stopa din fluxul acelei menstruatii am luat picaturi Allchemila pe durata ciclului.Au avut efect! Toata menstruatia a durat 3 zile. ca inainte sa raman gravida!
la 1 saptamana dupa incetarea menstruatiei aveam dureri mari de rinichi,de mijloc,de ovare,,ma durea aparatul urinar,am inceput sa fac pipi des,dar nu ma ustura la urinare!
Am zis ca e doar o raceala.
Am inceput sa am scurgeri maronii insa nu m-am speriat gandindu-ma ca e o raceala mai serioasa.Dupa 2 zile m-am trezit cu dureri mari de burta si am facut un echo general.
Mi s-a descoperit un chist de 4 cm pe ovarul stang.
Este posibil ca in maxim 3 saptamani sa apara un astfel de chist?
Doctorul ginec ca si endocrinologul mi-a dat duphaston 2 tablete/zi.Insa mi-e teama de hormonii sintetici!
Ma obsedeaza aceasta sangerare,nu e abudenta,cat sa-mi pateze absorbantul zilnic,dar e constanta si am dureri ca atunci cand am menstruatie.
Ieri,in urma consultului ginecologului,fortzand,apasand in interior, parca a inceput sa curga putin mai mult.
Am facut si un test de sarcina barza,la 2 eco pelviene ar fi trebuit sa se descopere in cazul in care era sarcina extrauterina?
Chistul ovarian poate da sangerari?
Va multumesc anticipat!
Raspunsuri
babyyy spune:
Cred ca nu e bine unde am deschis subiectul.
Ma poate ajuta unul din moderatori?
va multumesc