Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (169)
Raspunsuri - Pagina 19
_irina_ spune:
La multi ani tuturor Mariilor mari si Mariilor bobocele !!!!!!!!
La multi ani Babytza, Luminita , Nikolici!!!
Multumim mult pentru urari 

de
Andreea-Maria
"Nu meritã sã plângi pentru nimeni, iar cei care meritã nu te vor face sã plângi."
Gabriel Jose Garcia Marquez
300 spune:
Oana ce sa zic, eu carti despre crescut cupii nu citesc. Incerc sa-mi aduc aminte din experienta cu fratii mei cate ceva, va citesc pe voi cu sfintenie si imi ascult fetita atat cat ma pricep. Sunt insa constienta de posibilele carente care pot aparea la copiii care nu mananca dar nu sunt de acord cu verdicte ca ala citat de tine. Oamenii sunt diferiti, metabolizeaza diferit iar mancarea de bebei poate fi si altfel decat piure cu carne. Souflee
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
300 spune:
Souflee de exemplu. Oricum trecand peste mica mea gluma stii tu unde bat.
Mai adaug ca de multe ori copiii adora rutina. Pentru unii poate e mai greu sa treaca de la lapte, in orice forma ar veni el, la papa.
Dar rutina se creeaza, copiii ne imita. E bine sa ii scoatem din patutul de cristal si sa le facem cunostinta cu viata din casa. Toate facem asta, stiu sigur. Ce vreau sa zic e ca la un moment dat micutul isi va asuma rolul de partener
b de la bebe, blog...
300 spune:
de partener de joaca, de tovaras de stat la masa, etc. Toti sfarsim prin a face asta
.
Pe David cu ce papici l-ai testat?
b de la bebe, blog...
anamona spune:
Alexa,
Bineinteles, alaptatul este benefic pentru mama si copil
eu cred ca alaptatul dupa 1 an e benefic copilului mai ales din punct de vedere psihic. Este varsta marilor explorari, curiozitatea poate sa ii provoace mici traume dar aici intrevine alaptatul care ii reda echilibrul si ii confera siguranta si incredere in fortele proprii.
Dr. Sears spune ca nevoile neimplinite nu se absorb ele revin cu o mai mare amploare in copilarie si in adolescenta.
Alaptatul prelungit ajuta copilul sa isi satisfaca toate nevoile sale.
Alaptatul pana la intarcarea naturala a copilului este unul din cele mai bune lucruri pe care poti sa i le oferi copilului tau.
se spune ca dupa 2 ani, se intarca singuri in mod natural. Acesta este semnul ca a facut primul pas spre independenta, este numai decizia copilului semn ca are incredere in el, iar independenta si increderea castigate in acest mod vor ramane pe termen lung.
Alaptatul dupa un 1 an este si foarte frumos, copilul constientizeaza mult mai mult momentul si este foarte tandru si dragastos cu mama sa.
De exemplu, nepotelul meu de aproape 2 ani, isi pupa mama inainte de a apuca sanul :) Iti dai seama cata dragoste si fericire emana acest moment.
Uite si nite linkuri pe kellymom.com in care iti enumera si celelalte beneficii:
- copilul este mai sanatos
- 500 ml de lapte matern asigura peste 50% din necesarul nutritional si minerale al unui copil de peste un an
- la mama se reduce riscul de cancer de san, cancer ovarian, osteoporoza, reumatism
http://www.kellymom.com/bf/bfextended/index.html
Cat priveste efectul alaptatului asupra sexualitatii, nu am citit nimic in acest sens, dar stiam ca ei nu constientizeaza la aceste varste aceste lucruri.
300 spune:
Piersicuta abia astept sa vad si eu pozele voastre. Voiam sa zic ca am observat si eu la Anda ca ii cresc periodic cantitatile de hrana acceptata. Pana acum f rar a papat 150. Suntem la zona de 100-120 dar in ultima vreme parca a regresat. Incerc sa revin la programul normal de masa. Cat am lucrat manca solide de la 15h pana la 21. in rest lapte.
b de la bebe, blog...
_giulianna_ spune:
Hello!
Gata, ne-am adunat si noi de pe drumuri. Nici ca se putea mai frumos. Au venit nasii acasa, au taiat motz de ied apoi am plecat la restaurant. Acolo ne-am mai intalnit cu niste prieteni (intamplator) si am incins o petrecere pe cinste! Super super frumos a fost!
Iedi n-a stat decat max o ora la restaurant, era mort de somn, l-am dus acasa la maica-mea si a stat ea cu el.
Luni, de ziua lui, vom sarbatori acasa. O sa-i fac un tort si petrecem in familie.
Va pup pe toate!
Edit: pe Music Channel e muzica romaneasca veche, misto, imi aduce aminte de tineretile mele cand abia asteptam sa plece ai mei la munca sa dau televizorul tare si sa ma zbenguiesc prin sufragerie :)
Mami de
Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
Ticker mami
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=7" target="_blank">Daca va place de mine, votati-ma! (giu1)
anamona spune:
tzitziri, si eu sunt o mamica de copil mofturos la mancare :)
nici eu nu cred ca alaptatul e de vina, ci eu care am incercat sa o diversific prea devreme, la 5 luni jumatate (ma intorceam la munca).
inca un exemplu de copil alaptat care mananca foarte bine : Luca Noah de Eva... iti dau acest exemplu pentru ca Eva l-a alaptat in acelasi stil in care am alaptat-o eu pe Thea: fara a ne uita la ceas, si la 15 minute daca a cerut copilul.
cat despre Capraru eu nu m-as lua prea mult dupa el...in carte sunt spuse si multe balarii, cum ar fi sa lasi copilul sa planga...
In plus mamele care alapteaza nu prea sunt in targetul lui...in viziunea lui mai toate mamicile dau lapte praf.
E foarte posibil ca pasajul respectiv sa se refere la laptele praf....cum adica receptitivitate la infectii?
pai este tocmai pe dos: toate studiile arata ca laptele matern ajuta la imunizarea copilului, il face mai rezistent, mai sanatos si mai putin predispus la alergii.
_giulianna_ spune:
Urez si eu
sarbatoritelor si sarbatoritilor zilei de azi!
Mami de
Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
Ticker mami
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=7" target="_blank">Daca va place de mine, votati-ma! (giu1)