Fulguleti de nov-dec 2006 (219)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Roxanico, ai cumparat rochite si codite pt Maria cea miscareatza? tare-tare si sper sa nu-ti fie tare greu si sa stea Maria cat mai mult la caldurica
ps: revin si eu in octombrie sa te felicit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Ooo, ce veste minunata! Raluca sa-ti traiasca feciorul si sa va aduca numai bucurii.

Cat mi-am propus sa intru si eu mai des se pare ca nu prea am sanse.
Hai sa dau raportul pt ultimele saptamani:
- Isa a avut o enterocolita nu in forma f. grava dar care tare greu s-a vindecat;
- tot Isa a fost muscata de sold de un caine maidanez, destul de slab, n-are decat o zgarietura mica si nu i-a curs sange, dar suficient cat sa ajungem la urgenta si sa ne faca antitetanos + tratament cu ampicilina. Acu' tb sa urmarim cainele 2 sapt ca sa nu ajungem si la antirabic.
- lui Di i-a mai cazut un dinte de sus (pana aum 5 in total);
- eu am ajuns la urgenta cu o masea care ma supara si sunt sub tratament cu ea.
Altceva nu mai avem cu ce sa ne laudam, eu ma simt f obosita drept urmare saptamana urmatoare imi iau concediu ca sa-mi mai incarc bateriile ca deja sunt aproape epuizate. Nu plecam nicaieri, sper doar sa apuc sa mai dorm si eu cu toate ca Isa e cel mai bun desteptator, n-ai nici o sansa sa mai dormi dc ea zice ca e timpul de trezire.

Dandusa te-am visat acum cateva nopti. Mamaaa ce-am mai vorbit in noaptea aia.

Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Raluca, felicitari! Bun venit bebe Stefan! Sa fii sanatos si mancacios!

Ruxandra, concediu placut! O sa va descurcati si va fi totul bine!

Lacramioara, deocamdata ai mei n-au venit cu expresii / cuvinte urate. Cred ca fetele s-au sfiit sa pronunte, pentru ca nu se folosesc acasa sau cine stie... sau le-or fi zis cand n-am auzit eu (caci atata timp la serviciu ma priveaza de multe momente cu bursucii mei). Pe Victor il astept :). Dar pana nu se "invechesc" cred ca-i greu de dezvatat.
Noi, in schimb, ne confruntam cu Ioana (culmea, nu Victor): linge tot, dar tot! Cred ca-nnebunesc. Topogane, leagane, parchet, banca, papuci, lemne, pietre... cred ca si pe pisoi i-a lins :(. Am inceput sa o pedepsesc (fara bomboane o zi intreaga; nu le mai citesc seara...), caci nu mai merge. Mi-e tare teama sa nu ia vreo boala, ca prea o cauta cu lumanarea. Si-i zic sa aiba grija si-n secunda urmatoare o vad cu limba pe ceva. Nu ca nu vrea sa ma asculte, pur si simplu nu se concentreaza, nu e atente... Ufff!

Roxanica, Maria vrea sa alerge dupa David? (ca zici ca-i tare sprintena) :) Stai sa vezi cand s-or juca impreuna si i-or zbura coditele in vant. Dar pana atunci, spune-i sa fie cumintica la mami in burtica; acolo-i cel mai bun loc pentru moment!

Eu am vazut poze cu Ramsan :) (la semnatura. Arati excelent! Iar Rares e un scump!

Saryta, petrecere frumoasa la botez! nazdravana si cumintica si pe surioara lor mai mare

Dia, Chinico, cam scurt. Ce mai fac fulguletele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

La multi ani, teutz !!! am vazut ca ai revenit si tu, m-am bucurat sa te citesc ! Spor la serviciu!
Uite-o si pe Dia ! hai pune niste poze cu Oana si povesteste-ne ce mai face !! Si multe poze din concediu, hai, fa-ti putintel timp !!
Da...Maria mea frumoasa e tare miscareata, poate simt si eu mult mai puternic miscarile, acum la a doua sarcina, dar e total diferita de David, de pe acum constat asta. Rochite si fundite n-am cumparat inca, deh, superstitiile astea, s-o vad sanatoasa in bratele mele si nu-mi doresc nimic mai mult de la viata. ce frumos zici Acs, cand i-or sari coditele in vant alergand dupa David, Doamne ce bine-a mai fi !!
Nu stiu, ma gandesc uneori ca-s nebuna, parca nu realizez ca urmeaza in scurt timp sa mai nasc un copilas, pe fetitza mea. Ma vad prin vitrine cu burtica si nu ma recunosc, asa au trecut lunile astea de sarcina, ca un vis..repede si usor si frumos. Tot mi-am propus sa ma gandesc putin mai incolo la nastere si la grijile inerente, dar uite ca a mai ramas asa putin...si mi-e o fricaaaaaaaaa de nastere, nu stiu ce am.
Si intr-un week-end am fost la munte si am urcat cu telescaunul la cota 1000, nu era mare branza, dar tipul ala le-a atras atentia tuturor ca printre noi exista o doamna gravida, cu un copilas micutz, si ii ruga sa o lase in fata , sa urce din timp in telescaun, fara miscari bruste si alte cele. Ma uitam si eu mirata in jur, gandindu-ma care o fi inconstienta aia, cand colo se referea la mine, eu eram duamna aia, si gravida si cu bebe mic. Si eu ma consider inca un copil... Pe bune, nu stiu ce-i cu mine...
Cu David acasa e tare bine, dar totusi planurile mele de a savura fiecare clipa in compania lui si de a ne bucura unul de altul, incep sa se duca pe apa sambetei, nu mai am putere sa stai ore-n sir in parc, sa alerg dupa el, sa-i fac dus cand venim, sa fug cu lingura de mancare prin casa dupa el...Micutul meu, si ma tot intreaba "esti obosita??" ca io mereu is obosita, deja s-a saturat cred de placa asta. Iesim de regula, de dimineata de la 9 pana la 14 afara, si cand intru in casa tremur din toate incheieturile si nu mai am rabdare, el sarmanul mereu imi spune "Pot sa-ti dau un pupic?" asa stie el ca trece absolut orice greutate. Iar daca vede ca tot n-am putere zice mirat " ce-i cu tine?? Ti-am dat pupic si tot obosita esti??" Si in parc daca face prostioare - gen aruncat cu lopatica nisip spre copii - imi striga de la distanta " Pooooot sa-ti dau un puuuuupic ???", atunci stiu ca-i bai. Da' ma duc agale, cu mersu' meu de ratza sa-mi iau pupicul cuvenit.
Nu pot sa-i reprosez nimic, e foarte intelegator si iubitor, dar eu am asa putina putere..si mi-e cald, si somn, si-s mareee...
Si asa sensibil e...tata ii face seara baita si joaca si laptele, ei doi au program seara, iar eu sunt invidioasa. Acum insa, cum ne petrecem mai mult timp impreuna, imi cere si mie sa stau langa ei la baie, sa-i dau eu laptele. Si chiar ma intreba intr-o seara daca eu cred ca tati s-a suparat pe el ca nu-l mai lasa sa-i dea laptele, dar asta tarziu, dupa toate povestile de seara..el, micutul, tot la asta se gandea, ca l-a neindreptatit pe tati, nu mi-a venit sa cred, ce framantari erau in mintea aia micutza.
Si cam atat, ca mi-a venit barbatu ' !

Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei din burtica 27 +

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

OOOOOOO, ce veste minunata!!!
Bine ai venit pe lume Stefan!!!
Si ce bine ca mai apar niste minunate din umbra!!!
Offf Ruxandra, nici nu stiu cu ce sa incep. Pe scurt, in saptamana cat l-am dus pe Rares la mama copilul a invatat cateva cuvinte bune, iar mama m-a tot batut la cap sa pun o camera video in casa sa vad ce face bona fiindca, zicea ea, este inexplicabila "tacerea" lui Rares.
N-am pus camera, dar am pus un reportofon...si surpriza a fost pe partea de ...vorbit...adica de nevorbit. Se poarta frumos cu el, e grijulie, ii vorbeste frumos atat cat ii vorbeste adica nu prea. Minute in sir de tacere, in care nu se auzea decat copilul care incerca sa lege o conversatie si nu avea cu cine.
...si uite asa se explica enorm de multe chestii legate de "nevorbitul" lui Rares.
Deocamdata nu am "scuturat-o" pe bona, de o saptamana stau si pitrocesc ideea. Nici nu stiu macar daca as rezolva ceva. Femeia e clar atasata de el, are grija de el, dar NU SE PRICEPE sa-l educe.
La gradinita initiala unde-l inscrisesem nu mi-au placut niste chestii: fluctuatia de personal, mi l-au lasat cu KK la fund neschimbat, nu s-au straduit sa-l atraga in nici o activitate, mi-au sugerat sa-l duc la control ORL ca ele cred ca nu aude (fiindca Rares nu le-a bagat in seama, normal, copilul nu a gasit nimik atractiv si a alergat prin curte pe la topogane non stop), cand le-am zis ca nu are probleme cu auzul fiindca l-am controlat deja mi-au sugerat sa consult si un alt doctor...pana aici mi-a fost. Am renuntat si am inceput sa caut o alta gradi.
Am vazut una pe la P-ta Muncii, Voinicelul, mi-a placut gradinita, mi-a placut rau directoarea,mai vreau sapt. viitoare sa merg sa cunosc si educatoarea si probabil ca-l vom duce acolo din 1 septembrie, la program scurt.
iar cu bona...nu stiu inca ce sa fac, vreau sa o provoc oricum la o discutie saptamana viitoare, apropo de bani care vor fi mai putini tinand cont de programul ei mai scurt de acum inainte...si voi vedea.
Tre sa termin asap niste restante, asa ca ma grabesc...pup...mai vin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Daaa, vesti tare bune, bun venit Stefan si felicitari Raluca! Sa va acomodati cat se poate de repede si bine in noua formula!

Noi am avut parte de 4 zile abosult superbe la plaja, am petrecut extraordinar, ne-am jucat cu copiii in apa, am sarit, ne-am stropit, ne-am scufundat, am aruncat apa cu galetusele (mai putin eu si in capul meu cel mai des ), a fost de nedescris de bine, am fost cu totii copii si ne-am bucurat unii de altii si de apa si nisip, soare, piscina, totul a fost la superlativ!

In legatura cu tema cu cuvintele urate, eu trebuie sa spun cu mare satisfactie ca noi nu avem problema asta! Pai la cat vorbeste Cristi... de unde cuvinte urate? Nici pe alea frumoase nu le spune cum trebuie, deci noi inca n-am ajuns in faza aia, poate revenim la subiectul asta peste vreo 3-4 ani

Tare complicata partea cu gradinitele si bonele, greu de zis cum e mai bine, oricum in momentul in care iti incredintezi copilul unor straini e complicat. Eu n-am avut motive (mari) sa ma plang, copiii vin de obicei fericiti de la baby sitter, insa ieri Cristi a venit cam zgariat pe fata si pe gat si m-am cam suparat. Il stiu pe baietelul responsabil, dar nu e prima oara, ma cam enerveaza chestia asta. Macar e bine ca lucrez doar part time si ca peste vreo luna schimb day-care-ul, dar tot nu sunt impacata 100% cu faptul ca trebuie sa trecem prin toate astea. Asta e...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

Raluca: va pup, va pup va pup !!!

bebe Stefan : sa ai parte de sanatate si bine, sa cresti mare alaturi de familia ta minunata !

pupici !

D

ps P e bolnavior , sper sa treaca pana ajungem home

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Raluca, sa va traiasca cavalerul, sa fie sanatos si sa va bucurati toti 3 de el! Cred ca Adinuta o sa-l iubeasca tare mult....

luly, multa sanatate si fetelor si tie.

acs, multumesc pentru raspuns. Si eu ma simt privata de mult timp alaturi de ea... Si timpul putin pe care il am il pastrez doar pentru ea... Stefy ma linge pe mine, pe fata .... uneori o apuca, nu mereu.... zice ca e pisica... ma linge si miauna....

Roxanica, ce frumos scrii tu despre voi.... Asa m-am emotionat citind mesajul tau. Se vede ce mult ii iubesti... si ei pe tine...

danutz, multa bafta la gradinita si de acum sigur va fi mai bine, ai sa vezi. Asta e punctul slab la majoritatea bonelor.... oricum, mai bine tace decat sa-i vorbeasca urat.... E unul din motivele care la mine a tras greu in balanta de am ales cresa.... de care sunt foarte multumita. Imi pare rau insa ca nu o primeste la gradinita.... Dar ...

Stefy e o fire foarte.... nu stiu cum sa ma exprim.....autoritara, as zice... Aseara nu stiu ce facea si sotul a ridicat putin tonul la ea. Ea ii zice " Nu tipa la mine..." si apoi" ca te bat cu batul...." Am ramaa amandoi muti.....

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

repede, repede ca se pavalesc muncile peste noi..

Felicitari Lacramioara pentru simtul observatiei.

Saryta, da si cine-are o hoarda de finuti, ai?! Asa va plac voua, multi. Sa va traiasca!

Chinico, . Si eu mai vreau sa vad frumusete de Bea si obrajorii aia de-ti vine sa musti din ei..

Luly, pare rau de ultimele necazuri. La voi vine zana Maseluta?? Ca pe noi ne-a cam ruinat.. Noi am fost si la dentist sa-i faca una, doua extractii.. cresc aiurea, dar M a fost tare curajos.

Acs,
Ai intrebat-o pe Ioana de ce linge? Poate e doar o joaca.. si-o distreaza reactia voastra.

Roxanico, da si noi la bulgari. M-am uitat un pic la odisee si bb Stefan a aparut pe la 36 saptamani.
Ma uitam si eu mirata in jur, gandindu-ma care o fi inconstienta aia, cand colo se referea la mine, eu eram duamna aia, si gravida si cu bebe mic.
Ce-mi mai place semnatura matele.
Uau, da stati ceva pe-afara.. rog frumos s-ai grija de tine.. sa te menajezi mai mult. Sper ca te intinzi si tu cat doarme David de amiaza

Danutz, da si eu cred ca bona face cat si ce stie ea.. si nu ca este rauvoitoare sau ca nu tine la Rares. Probabil ca nu este obisnuita sa vorbeasca cu un copilas mic.. in afara de hai sa mancam, sa ne spalam pe maini, sa ... Eu ti-as propune asa.. sa-i spui ca medicul ti-a recomandat sa vorbiti cat mai mult cu Rares ca sa-l stimulati. Asa c-o rogi sa va ajute si ea. Adica sa povesteasca cat mai mult cu el.. "ia sa vedem ce papam azi", "ce gatim?, pentru asta ne trebuie faina si lapte si..". Apoi poate sa-i lasi sa-i citeasca mici povesti sau.. si asta functiona la G cel mai bine.. are carti cu poze si "citeste" din ele.. adica descria ce apare in imagini, respectiv discuta despre imagini. Si sa fie atenta si receptiva la el, daca cumva Rares initiaza o tentativa de conversatie sa-i raspunda imediat. Ca si asta poate fi o cauza.. daca vezi ca nu ti se raspunde cand vrei sa comunici (verbal in cazul nostru).. si -normal, nu-ti iese din prima- de ce sa te mai obosesti apoi?
Dar cuvantul de ordine ar fi c-o rugati sa va ajute, e pentru binele lui Rares, etc., etc. Eu zic ca merita sa-i mai dati o sansa, chiar in combinatia cu mers la gradinita. O bona care pune si putin suflet si la care copilasul tine nu e tocmai de lepadat.

Apoi mai exista si reversul medaliei .. frate, femeia aceea vorbeste de nu se mai opreste.. Nici nu lasa copilul sa rasufle. Mama are-o vorba .. copiii mai trebuie lasati si sa-si faca singuri de lucru, sa-si imagineze, sa reflecteze, sa improvizeze... Iar daca stai toata ziua taca-taca pe capul lor.. Noroc ca nu vine prea des.

Despre educatoare.. no comment. De ce sa nu pasezi in gradina altuia.. daca tu nici macar nu te straduiesti sa-ti faci treaba. Da, vor copii stas, ca sa nu mai trebuiasca sa faca ele mai nimic..

Donia, sa va fie de bine. Da vrem poze!

Danita, multa sanatate lui P.

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

din momentele lui G:

(la noi nebunie mare, schele, muncitori, galagie, moloz..)
Pe langa ca de 2 zile G sta non-stop cu sapca pe cap (ca muncitorii ), cic-a facut ieri o criza:

"Plecati de-aicea! Nu-mi stricati casa!"

Aseara, i-am zis ca nu-i mai pun si pantalonii lungi de pijama, sa doarma doar in body ca-i cald. G nu, ca el vrea si pantaloni si incepe sa se jeleasca. Eu ma dusei sa-i pregatesc lapticul.. cand ma intorc era cu pantalonii pe el. Il intreb:
- Cine ti-a pus pantalonii?
- Eu!
Nu prea-mi vine sa cred.. il intreb si pe tatal lui.. el si-i pusese. S-a mai imbracat singuri cu pantaloni scurti.. da dac-a vrut el musai a reusit si cu pantaloni lungi. Iar eu mi-am luat-o ca nu l-am crezut pe cuvant.

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput