Fulguleti de nov-dec 2006 (219)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Dormitul este asa (avem 2 paturi de 1.40):

eu+marc si tati+ianis (frecvent) sau
eu+ianis si tati+marc sau
eu+tati si marc+ianis (raaarrr)
eu+marc+ianis si tati singur "saracul"

in functie de perioade si dorintele barbatilor din viata mea
ideea e ca daca dorm eu cu ambii nici unul dintre noi nu se odihneste tocmai bine, patul fiind de 1.40. eventual daca ar fi bani de unul de 2x2m... ar fi alta viata

Mergi la inceput

marc zice de 2 zile "tati" si "nani". pana acum nu prea asocia 2 silabe cu vocale diferite. adica putea "tata" si "titi" dar nu "ta-ti". sau "nana" si "nini" dar nu "na-ni".

eu raman "mama ana" sau, cu greu "ma-ni" in loc de "ma-mi".
exercitiile de vocalizare au loc frecvent... unde gandeste omul mai bine? pe olitaaaa

deci mergem incet-incet... dar inainte

dupa 15 sept reluam logopedia, 2 zile/sapt acum, acasa la dna logopeda gravida in luna a 7-a

Mergi la inceput

intrebare pt flore (si nu numai, puteti sa va expuneti parerea):

a) gradi la grupa mica-mica?
educatoare tanara, abia iesita din scoala, la prima experienta (adica e nou-nouta, da?), grupa de 2.5-3.5 ani - sa zicem abilitati de integrare mai apropriate de ale lui
b) gradi la grupa mica-mijlocie? (abia parasita de ianis)
educatoarea cea mai cea (preferata mea), tanara, cativa ani de experienta, calda si buna ca un muffin proaspat, copii de 3-4 ani, 90% dintre ei deja in al 2-lea an, se cunosc bine...

avantaje si dezavantaje sunt in ambele variante.
intrebarea este de fapt...
colegii mai importanti decat educatoarea? spun asta in conditiile in care ianis, la 2,5 ani a intrat in grupa mica, unde era cel mai mic, era imbrancit, umilit, exclus doar pt ca era mic (chit ca vorbea/descurca perfect) si a durat 1 an sa accepte ca cei mai mari se vor raporta la el mereu ca fiind mai breji... cum va fi pt marc cu copii maricei cand el nu stie sa comunice "standard" si are nevoie de translator?

de retinut: grupa este la fel de mare, aprox 20-25 de copii, conditii educationale similare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

Cu DORMITUL e asa: Emma in patut, singura la ea in camera...nu s/a trezit sa suga noaptea, dormea f bine singura, la ea in patut, si f rau daca o lasam cu mine in pat...dormind singura in camera, fara mine, adica, sper sa fie mai simplu sa o mutam si pe alessia cu ea, cand va fi cazul . Alessia doarme cu mine si cu Nicu la dormitor...din iarna asta vom incepe procesul de mutare al ei cu emma...

DIANARUS, multe de spus...In primul rand IANIS era exclus, imbrancit, nu pt ca era cel mai mic, ci pentru ca asa afost prezentat si integrat in colectivitate de catre educatoare...Inainte sa raman acasa cu Alessia am avut si eu grupa mijlocie, si la grupa o fetita de nici 3 ani...vreau sa/ti spun ca era cea mai rasfatata, preferata grupei, participa la activitati la fel ca ceilalti, nu era scutita de nimic, si niciodata nu le spuneam celorlati, lasati/o ca ea e mai mica...erau in aceeasi grupa, deci erau egali. In al doilea rand cred ca cel mai bine pt MARC ar fi GRUPA MIJLOCIE din mai multe motive:
- copii deja integrati, nu mai e nebunia de inceput cu plansete si urlete
- tocmai pentru ca sunt mai mari, vorbesc mai bine, si o sa/i aibe de model, si cred eu va progresa si el
- educatoarea e f importanta, iar daca tu o simti ca fiind potrivita pt marc atunci e perfect. Daca va sti cum sa/l integreze o sa vezi ce progrese va avea. EDucatoarea e mai importanta decat colegii...pentru ca ea ii ghideaza si pe copii.
Tre sa fug...revin

Mergi la inceput

Graba strica treaba. Mea culpa...

Tot ce povesteam mai sus era preluat de la al meu sot, care s-a vazut azi-dimi pe fuga cu dna directoare. Wrong...

Am fost sa vorbesc eu cu ea si datele problemei s-au cam schimbat

Initial si eu eram tentata de ce spune flore - grupa mijlocie, incredere totala in educatoare.

Noutati: grupa mica-mijlocie are 31 de copii, 2 educatoare mai vechi si o educatoare noua. cei mai mici din grupa ar lucra oarecum separat, cu colega cea noua.
grupa mica-mica are 24 de copii, 2 educatoare tinere dar cu ceva experienta (si nu noi, cum intelesese soatza...). una este adusa de dna dir. de anul asta, dupa inspectia de nota zece de la vechea gradinita. dansa spunea ca admira la ea fix capacitatea de a gestiona conflicte. iar cealalta a plecat acum 2 ani din gradinita sa fie profesoara si acum a revenit...
Am vorbit si cu preferata mea, sa ma sfatuiesc si cu ea. Si ea este de parere ca locul lui Marc este la grupa mica-mica, ca fetele sunt ok...

Mergi la inceput

problemele de care spuneam la ianis erau legate de comportamentul deviat (ca nu stiu altfel cum sa-i zic, nu exemplific ca e urat) al unor copii mai mari si s-au repetat si in grupa mica, si in grupa mijlocie (adica si cu educatoarea mea preferata). doi ani a fost cu aia coleg si a fost la fel. aveau treaba mai alea cu cei 2 mai amarati din grupa - ianis si inca unul.

acum intra in grupa mare si face 5 ani in prima zi de gradi . insa acum e un vlajgan solid care vizual impune respect desi e bland ca o musca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Pe fuga.. am vazut poze minunate, nu mai nominalizez; oricum o incantare
Luca e la fel de bine la gradi, in afara faptului ca ii place sa faca pisu pe el fix in mijlocul clasei ; azi a facut de 2 ori asa ca nu a mai avut schimburi.. i-au pus pampers si ceva pantaloni si ciorapei care le aveau pe acolo.... oare pana cand va tot face pe el?????
Si cu asta basta... revin soon, sper Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Am venit si eu de la job dupa cele 6 ore necajite... Si is rupta de oboseala... Dar citesc cu interes discutiile voastre despre bb2 si despre gradinita....

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

va multam mult pentru raspunsuri.
daca cumva se incumeta careva sa-mi spuna si de ce s-a hotarat sa ramana la numai un copil...

eu raman pe fir. la umbra, dar pe fir.

ploua. cu bulbuci.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chinico

va multam mult pentru raspunsuri.
daca cumva se incumeta careva sa-mi spuna si de ce s-a hotarat sa ramana la numai un copil...

eu raman pe fir. la umbra, dar pe fir.

ploua. cu bulbuci.

Beatrice (13.12.2006)

io pot sa-ti zic eventual de ce m-am oprit la doi
si nu e acelasi motiv pt care dandusa s-a oprit la doi . ca io stiu ca ea de fapt poate mai mult, numa' tre sa mai discutam cu ea peste 1 an

apropos roxanica de legat trompe... n-am facut-o si nu-mi pare rau desi mama ma batea la cap, dr m-a intrebat... chiar daca sansele tind vertiginos spre zero, nu pot acum garanta, 100%, cu mana pe inima, ca nu-l voi calcula si pe bb3... si daca intr-o zi, peste niste ani, am sa-l vreau, ei bine... am cu ce

Mergi la inceput