VOLUNTARIAT
Eu, cu idei putine si fixe...
Plecand de la ideea ca din toamna voi face scoala postliceala de asistente medicale, ma-ntreb si eu: oare la noi in tara se face voluntariat in spitale? Si daca da, unde si ce anume ar presupune asta? Stiu ca spitalele au mare nevoie de personal-calificat, in principiu-, dar ma gandeam ca o mana de ajutor nu strica niciodata.
Ce stiti?!
Raspunsuri
capra cu trei iezi spune:
vezi pe site la crucea rosie (www.crucearosie.ro), poate gasesti ceva ce te poate ajuta. succes!
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
lalilu spune:
Capra cu 3 iezi, multumesc!
Nimeni nu mai stie nimic?
XIO, ma poti ajuta? Sau alti medici?
XIO spune:
Si eu fac voluntariat dar nu prin vreo asociatie , ci pur si simplu.
Am avut in anul practica de vara obligatorie de 21 de zile pe care am facut-o imediat dupa sesiune si am ramas acolo pana in octombrie.
ERa foarte bine pt. ca multi erau in concediu si ramaneam si pana la ora 6 in sala la operatii.
Cand am facut ortopedie in anul 4 aveam obligatoriu 3 garzi de facut, le-am facut la urgente , mi-a placut si am ramas acolo. De atunci merg saptamanal si stau sau 12 sau 24 de ore.
La ambele am avut succs in sensul ca doar eu si o colega am ajuns la un nivel mai ridicat, ceilalti colegi nu fac tot ce facem noi pt. ca am fost interesate.
daca te vede asistenta sefa sau cea cu care faceti stagiile ca vrei sa stii mai multe si sa inveti te va ajuta cu drag.
Poti merge la urgente , sunt si acolo fete de la Asistente, de la colegiu , care fac practica. Vorbesc cu medicul de la urgente , le spun ca sunt asistente si vor sa invete mai mult si le lasa. Faci injectii , recoltezi.
Eu asa am inceput de fiecare data : eram interesata la stagii , puneam intrebari suplimentare care ma interesau dupa , mergeam cand aveam timp si era o operatie interesanta sau un pacient cu o afectiune interesanta si cand au vazut doctorii ca sunt serioasa si vreau sa invat m-au luat si m-au invatat.
Merita , si iti va placea enorm!
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
lalilu spune:
XIO, multumesc tare mult. Deci ma pot duce asa, pur si simplu la urgente, le spun ca fac scoala asta si ma lasa sa stau si ma mai si invata?
Xio...sau oricine ma poate ajuta...Daca ma poti/puteti ajuta concret, la modul ca ati putea sa ma ajutati sa-mi fac...intrarea...astept un PM.
Ah, si-acum off-topic: cum se voteaza un subiect?!
Tzuni spune:
Pana nu incepi propriu-zis scoala si nu inveti ce si cum se mananca "asistentia", nu poti ajuta decat cu treaba infirmierelor: facut paturi, dus pacientii la diferite investigatii, impartit mancare (desi asta nu prea cred ca te lasa)... Dar e un inceput.
Bafta multa!
www.youtube.com/watch?v=gWqj6Twzd5Y&feature=related" target="_blank">THAT's ME
XIO spune:
Pai e de ajuns sa te prezinti si sa spui ca vrei sa inveti.
La noi tunt multi de la Colegiul de asistente care se invart pe acolo. Colegii mei acum cand au venit in oractica au ainceput de la munca de jos , adica dus pacientii la raze, adus , au facut vaccin,te lasa sa recoltezi sange fara probleme , sa pui flexule.
Eu dupa cateva luni de mers acolo constant am inceput sa si suturez plagile,facut resuscitare , sondat(asta ca am vrut eu neaparat).
partea buna este ca poti asista la toate consulturile si inveti foarte multe.
daca nu esti inca la scoala nu stiu daca te lasa dar cand o incepi nu cred ca vei intampina vreo problema
daca ai prieteni pe vreo sectie poti merge acolo linistita , primele garzi eu le-am facut la diabet.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
arghirmonica spune:
Ma gandesc si eu asa ca faci practica dupa ce ai invatat ceva ca de fapt asta in seamna practica ..sa pui in aplicare ce inveti.Ma indoiesc ca te lasa sa iei sange si sa faci vaccin..si daca asa-i moda zic Doamne feri sa pic pe mana unuia dintre practicatii de acest gen, asta ca raspuns lui Xio
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arghirmonica Ma gandesc si eu asa ca faci practica dupa ce ai invatat ceva ca de fapt asta in seamna practica ..sa pui in aplicare ce inveti.Ma indoiesc ca te lasa sa iei sange si sa faci vaccin..si daca asa-i moda zic Doamne feri sa pic pe mana unuia dintre practicatii de acest gen, asta ca raspuns lui Xio |
Vestea proasta este ca majoritatea spitalelor sunt clinici universitare , deci ai 100% sanse sa invete studentii pe tine.
Bineinteles ca sunt unele persoane oripilate care nu inteleg cum este posibil asa ceva si au impresia ca sa iei sange este de domeniul fantasticului si ca dupa 2 ani de lucru nu se intampla niciodata sa spargi o vena.
Dar din fericire sunt persoane care se uita la "practicanti" cu tot dragul si cu respect .
Ei , la urgente de exemplu , la cei de pe SMURD sau ambulante cand trebuie sa intubeze un pacient in la locul accidentului incearca prima oara cel care e insarcinat cu asta , daca nu reuseste nu mai insista si vine altcineva.Adica un "practicant".
In anul 1 si 2 de medicina nu faci absolut nimic practic , dar ai obligatoriu 21 de zile de practica si ai anumite manevreve obligatorii : injectii intramusculare si intravenoase , recoltat sange , samd.
La vaccinul antitetanos pacientul pune mana in sold , cel care face injectia strange in mana sa muschiul pacientului si se face vaccinul. Si bunica-mea il poate face , legata la ochi.
Dar sunt multe prejudecati peste care trebuie sa treaca oamenii , din pacate pt. ambele parti.
***Fur is for petting**
arghirmonica spune:
Ptiu frate si acu ma intreb daca unele chestii se fac legat la oki...pai la ce mai e nevoie de atata scoala??..
Probabil tu esti mai umblata prin spitale dar eu inca nu am avut de-a face cu novici care sa ia sange copilului sau mie..sincer..dar stii ce chiar ieri am vb cu o cunostinta care s-a inscris la Facultatea de asistente, fiind acum in ultimul an la alta.Si am intrebat-o cum se va descurca.Raspunsul: la aia de asistente ma duc la examene ca injectiile le stiu faceFara replica[bang. Nu In Cluj evident pe undeva unde-i mai simplu
Tzuni spune:
Mda... e ceva mai mult decat "sa pui mana in sold si sa strangi muschiul". Ca si e mare, dar daca nimeresti in nervul sciatic nu te vad bine.... Ca sa nu mai zic de pozitionarea acului in vas de sange...
www.youtube.com/watch?v=gWqj6Twzd5Y&feature=related" target="_blank">THAT's ME