Arsura de retina de la soare!?
Ce se poate face daca stai cu ochii si te uiti soare fara ochelari , apoi nu mai vezi bine? Trece?
Raspunsuri
Angelinne spune:
Deci e sigur arsa retina, nu exista cica tratament, numai niste antioxidanti au prescris si la control peste o luna.
sanziana72 spune:
Vrei sa zici ca ti-ai ars retina uitandu-te pur si simplu in soare?
Ai fost la oftalmolog?
Se poate intampla oricui sau apare pe un anumit tip de retina, predispusa la asa ceva?
Ma intereseaza pentru ca fetita mea ar putea avea ceva la retina, dar nu mi-a spus nimeni ca trebuie sa o protejez foarte tare de soare.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Tala spune:
sotul meu a facut o prostie alaltaieri si a stat langa cineva care suda la noi in curte fara sa-si protejeze ochii. L-a luat flama de la sudura si ieri pe la patru dimineata alergam pe la urgenta - si-a ars corneea si il usturau ochii ingrozitor. I-a trecut in cateva ore cu diverse medicamente. Ceea ce doream sa spun este insa ca medicul oftalmolog de la spital ne-a spus ca a avut multe cazuri in ultima vreme de arsuri de cornee de la soare (cei care se expun mai mult, de ex cei care stau la pescuit, langa balta). Este evident ca daca soarele arde pielea poate face acelasi lucru si cu suprafata ochiului. Eu mi-am obisnuit baietelul cu ochelari de soare (de calitate, nu din piata pt ca ar face mai mult rau decat bine). Daca eu nu pot sa ies afara fara ochelari, de ce ar putea un copil? Cred ca ochelarii de soare si palariile cu boruri largi trebuie sa fie nelipsite in tinuta unui copil pe timpul verii macar.
Bucurie!
ariel_7000 spune:
Am o prietena care a patit ceva asemanator si a facut tratament intensiv si indelungat cu Luteina forte. Pe ea a ajutat-o.
Uite ce scrie in prospect:
"-Este recomandata pentru prevenirea si tratarea cataractei, pentru contracararea efectelor nocive ale radiatilor ultra-violete, in preventia si tratarea aterosclerozei oculare si in general la tratarea tulburarilor de vedere
-Numeroase studii clinice au demonstrat ca administrarea Luteinei in doze corespunzatoare poate reversa procesele degenerative ale ochiului care conduc la diferite afectiuni oculare sau chiar pierderea vederii.
-Pentru a avea un efect terapeutic, cercetatorii Canadieni recomanda ca doza minima zilnica de luteina este de 30 mg
-Multe produse contin doze mult prea mici de luteina pentru a avea un efect terapeutic.
-Luteina face parte di familia ‘carotenoidelor” si impreuna cu Zeaxanthin constituie majoritatea carotenoizilor acumulati in retină
-Cercetarile au demonstrat ca Luteina actioneaza ca si niste “ochelari de soare” adica filtreaza lumina ultra-violet#259; care dauneaza ochiului."
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
Angelinne spune:
Nu eu am stat in soare...dar asa mi-a spus ca efectiv a stat pe plaja si s-a uitat spre soare cu palma caus...dar fara ochelelari/// a trecut aproape o saptamina si nu si-a revenit inca...ia doar antioxidanti...si se pare ca nu are decit sa astepte sa vada ce se intimpla. Deci....e f periculos soarele.