Burtici de prunci pretiosi Mar_Apr 2010 (11)
Raspunsuri - Pagina 16
vladimirescu spune:
LILIANA, suna dr mai bine. In principiu nu ar trebui sa fie ceva de rau daca e maro, dar totusi fa tot ce poti sa fie totul in regula:
1. suna-ti doctorul
2. daca nu reusesti sa vorbesti cu dr, atunci ca masuri imediate fa asa:
- stai cit mai mult locului, misca-te cit mai putin; preferabil cu picoarele ridicate sau chiar intinsa pe canapea daca iti permiti
- ia 2 duphaston / zi (mie mi-a zis sa iau 3 / zi)
- daca ai crampe, ia 2-3 Nospa pe zi (ia una preventiv acum, nu e mare brinza; daca ai crampe mai dureroase, ia 2 odata)
- nu fa nici un fel de efort fizic zilele astea
Sanatate! Si nu te speria, daca citesti din urma, cam 2/3 dintre noi au patit ca tine, ba chiar mai rau, si cam toate sintem bine :)
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)
GabyHila spune:
La mine doza de eutirox o influenteaza vremea de afara. Vara eu iau intotdeauna mai putin (50) si iarna imi creste doza (100). Dar fara medicamentul de reglare al pulsului tot degeaba. Daca nu iau pastila am puls de 120 dimineata cand ma trezesc. Mai urc si 2 trepte.... durere

eu astept sa vina oct ca sa revin la 100 mg de eutirox ca ma simt mai bine cu doza aia! si apropo, doctorita mea zice ca s-ar putea sa imi introduca si o doza de iod odata pe saptamana dupa luna a patra. musai sa intrebati de toate:) va pup Gaby
www.gabyhila.blogspot.com
inaioana spune:
La prima sarcina am sangerat cu sange rosu si cheaguri mari vreo 10 zile incepand cu saptamana a 6-a. Am luat Duphaston incepand cam cu trei zile dupa inceputul sangerarii pana in saptamana 20. Fiica mea are acum 5 ani si patru luni si e perfecta. Este important sa nu va stresati prea tare , sa luati medicamentele de sustinere si sa stati aproape numai la orizontala (doar cu pauze de pipi). Recomand tuturor si ceaiul de cretisoara, foarte bun in perioada asta pentru fixarea si mentinerea sarcinii.
Multa sanatate!
neliaCris spune:
Buna....nu prea pot intra din varii motive..
Am totusi o intrebare:
-azi de dimi mi-a fost fr rau,sotul a ramas acasa,a fost groaznic,in fine,dupa ce am tot citit pe net inainte,au auzit ca unii medicii recomanda magne b6 .aici in it nu exista ci doar separat,si le-am cumparat..am luat b6 si in 2 ore am reusit sa pap un castron de supa pe care tot eu am facuto...ziceti ca ar functiona sau probabil sa fii fost doar raul de dimi?
Credeti ca magneziu si b6 luate fara carente,fac rau?eu am citit ca nu ar fii indicat,dar ca nu s-au auzit de urmari..si cica mai este util in eliminarea carceilor..
Am sa intru sa mai citesc,eu vineri plec spre ro si am fr multe lucruri de rez,dar a m sa mai intru..
de
Christian Ionut
6+
CoriMami spune:
Buna,
si eu iau Magne B6, una pe zi dimineata.
Nu mi-a recomandat medicul, dar stiu ca e bun in sarcina, e prezent si pe vitaminele pt gravide, in combinatiile alea, numai ca in concentratie cam mica.
Sunt farmacista,deci stai linistita, nu face rau, nu ingrasa, si multi medici il recomanda gravidelor.
Pupici![]()
Mami si tati il asteapta pe mugurashul lor cu drag!
DPN 19 martie 2010
inaioana spune:
Magneziul este un foarte bun antispastic, femeile care au tendinta de a avea contractii este bine sa il ia pe tot parcursul sarcinii. Poti lua linistita. Am luat Mangneziu simplu pulbere cate 150mg pe zi in sarcina cu probleme, mi-a diminuat si frecventa contractiilor Braxton-Hicks.
Nu stiu despre proprietatile impotriva starilor de greata, pentru asta eu am auzit numai de B6 simpla. Deci combinatia oricum nu iti face decat bine in sarcina.
Calciul in exces este contraindicat (provoaca contractii). Vitamina A in exces este iarasi contraindicata. Vitamina C ajuta la "tineretea" placentei...asta ne intereseaza mai incolo.
freedelia spune:
B6 este foarte buna, chiar azi am citit un articol foarte interesant despre cum B6 opreste greturile -- are de-a face cu carbohidratii, fara de care se produce o ardere a grasimilor numita ketosis care da senzatie de greata. Cu cat vomiti mai mult si te deshidatezi mai mult, cu atat mai mult scade nivelul de B6 si cu atat mai rau iti e.
Zicea articolul ca pentru cele carora le e prea rau sa poata lua ceva pe gura, sa faca B6 injectabil pana se mai dreg si apoi sa treaca la cele pe gura.
La mine una nu prea a avut efect, pentru ca eu am probleme serioase si sarcini toxice, dar in multe cazuri functioneaza foarte bine.
Eu azi am zis ca mi-e mai bine si am iesit din casa. Am crezut ca mor pana la coltul strazii si am vomitat imediat ce am ajuns inapoi si sunt ca o carpa. Mai astept cateva zile, poate ma mai intremez... of of of...
child spune:
RAMONELLA
sa fii fericita si iubita!
Pentru cele care doresc informatii despre interpretarea ecografiilor, mi s-a parut interesant http://www.baby2see.com/development/ultrasound_sonogram/first_trimester_scans.html
Cum medicul meu nu prea e vorbaret si eu nu am facut Medicina, m-am uitat ca "mata-n calendar" pe ecografie.
Acum, cu informatiile de pe link-ul asta, m-am lamurit.
Va pup
10+
Ioanact spune:
Buna, fetelor!
Vin si eu cu o intrebare: voi ati facut febra (sau sa aveti o stare subfebrila) de cand ati ramas
?
Eu de pe 29 Iulie (de cand cred ca am ovulat), am o stare subfebrila, dim am avut 37,6-37,7, iar acum 37,5..simt ca ma deranjeaza aceasta stare, ce sa fac?? Ce sa i-au sa imi scada febra?
ALBUM
POZE RECENTE
8
si 4 maselute
Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)
Ioanact spune:
Am gasit www.sarcina-nasterea.ro/sarcina-pe-saptamani/sarcina-2-saptamani.html" target="_blank">aici cum, ca din mom ovulatiei si pe tot parcursul sarcinii temperatura corpului creste.
ALBUM
POZE RECENTE
8
si 4 maselute
Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)