Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(45)*
Raspunsuri - Pagina 21
Galushca spune:
M-am gandit si eu un pic cu diversificarea. As vrea sa incepem cand poate ea sa pape asa, in mod natural. Adica sa stea in fund mai bine singura, sa ii dispara reflexul de impingere cu limba si sa arate ca vrea sa pape mancare. Cu ultima suntem la 100%, ca mi-a sparlit niste piersica si a lipait-o foarte multumita.
Cu alte cuvinte, sa fie capabila fizic si sa vrea.
Ma gandesc ca, asa cum copiii nostri sunt diferiti in cele mai multe privinte, si momentul cand pot si vor sa manance e diferit, asa ca la 6 luni (peste 4 zile 
) o sa incepem sa papam doar asa, sa vedem cat de bine poate sa pape. Mi se pare ca inca nu prea are echilibru cand sta in fund. Ma gandesc ca semnele dezvoltarii avanseaza in paralel, si cele exterioare (de mai sus), si stomacelul si intestinele.
Si cum eu is alergica rau, sora ei la fel, ea a facut niste dermatita seboreica de care nu mai scapam de trei luni, parca n-ar fi o idee buna s-o fortez cu mancarea.
Asa ca daca nu accepta bine, cred ca o incerc o saptamana sa invete ideea si daca tot nu merge, luam o sapt pauza. Si tot asa.
Carla, schema de diversificare din cartea ta cred ca introduce cam devreme anumite alimente - carnea la 4-5 luni mi se pare devreme, aici medicii zic 9 luni, pui, vita si peste, 12 luni, oaie si porc.
Asa se facea cad eram noi mici, iar la varsta asta nu dispare reflexul de impingere cu limba. Saraca mama imi povestea ca de-abia gaseau carnita ceva mai buna sa-mi faca si eu o scuipam afara cu limba... si socru-meu imi spunea la fel despre sot...
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Pisik06 Novus, eu am inceput cu 1 lingurita, apoi 2, apoi am trecut sa masor cu masura de lapte praf si ii pun 2 masuri la aprox. 170 ml lapte. E mult mai putin ca pe cutie, dar as vrea sa raman asa deocamdata, ca i-l dau la bibe si cu toata tetina pt lichide groase mi se pare ca se "blocheaza" la un mom dat. Si ii mai pun o masura in marul de dimineata. Dar tare mi-e ca o constipa . Azi a facut f putin, de 3 ori, dar asa, cat o moneda si tot plastilinos (scuzati detaliile, vorba lui Aris). Si nici nu stiu cu ce sa le inlocuiesc. Am ochit niste cereale cu lapte si 3 fructe de la Nestle, dar sunt pt 6 luni, deci mai astept un pic. Si nu m-am uitat ce cereala au la baza, ca daca e tot orez....Pana acum i-am dat Milupa fara lapte, intai de orez (unele bio) si de azi orez cu aroma de vanilie, miros frumos, la fel, nu au gluten, zahar, lapte. |
Pai cred ca de orez sunt toate (eventual porumb...). Eu i-am luat Adelei de la Nesle cereale doar cu orez, fara lapte, fara morcov (mai erau unele cu morcov). Aseara i-am dat o lingura in 5 linguri de lapte (cum scrie pe cutie)... inca nu m-am hotarat daca plusez in seara asta sau ii dau tot asa... Ea are 3-4 scaune/zi, asa ca eu kiar imi doresc sa "se mai lege" un pic... lucrurile.
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
Floric spune:
Fetelor sunt disperata cu scutecele Pampers. Nu tin nici cat un servetel de masa. Am incercat si Huggies de care ff tare nu sunt multumita dar comparativ cu Pampers sunt superiori. Acu cand a trebuit sa cumpar din nou scutece am luat tot Pampers pe motiv financiar. Si am luat o tzeapa de zile mari. Am luat o cutie cu 150 buc de Pampres si imi vine sa urlu. Sunt cei mai prosti din cati am cumparat pana acum. Nu tine nici pipi f bine. Sunt ff subtiri. Ori desper kk ce sa spun...il schimb de la piele si ce mai e in jurul lui. Azi a pus capac. Doar ce schimbasem lenjeria si face Raru kk, nu va spun ca a ajuns pana la saltea nu numai cearceafurile si hyainele lui. Scriu greu ca il am in brate.
As vrea sa ii reclam pe astia de la Pampers dar nu stiu unde si cui. Sunt bagaj de nervi.
www.infoturism.ro/acorda-puncte/111268/" target="_blank"> Un vot de increde va rog
Poze Raru
Raru, tziparul lui mami
Karina26 spune:
Gigelica asa este.Cand voi va treziti eu atunci ma duc la somnik
Diferenta de fus orar este de 7 ore.![]()
KARINA
Karina26 spune:
Kea eu fierb in fiecare zi legumele nu congelez nimic.Are destul timp sa pape si congelate cand voi incepe serviciul si sper sa gasim un loc la gradi.
KARINA
Karina26 spune:
Cat despre innecat......se incepe cat mai fluid pana se ajunge la pireu.Schema de diversificare o am din cartea pe care am primit-o la spital.
KARINA
bebe_shtrumf spune:
Hello marinarelor!
cine mai e la mare e de bine, noi acasika doar munte am servit si numai la tara la aer.
Diversificarea merge ok, avem 9 kg si 68 cm,ca la 1 an, am trecut de vacciunul de 6 luni si acum suntem calare cu niste mucisori, sper sa scapam de ei.
Azi o sa introducem galbenusul de ousor in supa, iaurt cu biscuite, adika f putin biscuite, caci nu are nevoie..si stam departe cat putem de cereale, numai multe fructe si legume, mai scapa cate o bucatika minuscula de puisor in supa asa mai mult de gust.
va pupam ne e dor de voi...dar acum intram mai des, ca na miroase a toamna...mai mult in casa.si cum ploua de babele se oua...
ciao!
pupe
Ariana-Maria
http://community.webshots.com/album/573567357nUWcNg
petrean spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebe_shtrumf Hello marinarelor! cine mai e la mare e de bine, noi acasika doar munte am servit si numai la tara la aer. Diversificarea merge ok, avem 9 kg si 68 cm,ca la 1 an, am trecut de vacciunul de 6 luni si acum suntem calare cu niste mucisori, sper sa scapam de ei. Azi o sa introducem galbenusul de ousor in supa, iaurt cu biscuite, adika f putin biscuite, caci nu are nevoie..si stam departe cat putem de cereale, numai multe fructe si legume, mai scapa cate o bucatika minuscula de puisor in supa asa mai mult de gust. va pupam ne e dor de voi...dar acum intram mai des, ca na miroase a toamna...mai mult in casa.si cum ploua de babele se oua... ciao! pupeAriana-Maria http://community.webshots.com/album/573567357nUWcNg |
bebestruf..vezi ca noi suntem la cap 58...!!!tu ai postat la ce ai ramas tu..cred
Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006Poze gemeni
Povestea noastra
bebe_shtrumf spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui petrean
bebestruf..vezi ca noi suntem la cap 58...!!!tu ai postat la ce ai ramas tu..cred Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006Poze gemeni Povestea noastra |
sarut-mana multadevarul e ca sunt in urma raaaaaaaaau
Ariana-Maria
http://community.webshots.com/album/573567357nUWcNg

. Azi a facut f putin, de 3 ori, dar asa, cat o moneda si tot plastilinos (scuzati detaliile, vorba lui Aris). Si nici nu stiu cu ce sa le inlocuiesc. Am ochit niste cereale cu lapte si 3 fructe de la Nestle, dar sunt pt 6 luni, deci mai astept un pic. Si nu m-am uitat ce cereala au la baza, ca daca e tot orez....Pana acum i-am dat Milupa fara lapte, intai de orez (unele bio) si de azi orez cu aroma de vanilie, miros frumos, la fel, nu au gluten, zahar, lapte.