Retete cu vinete
In afara de salata de vinete si vinete pane voi ce mai gatiti cu vinete?
------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)
VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad
Raspunsuri
preda_vicky spune:
O mancare turceasca, iman-baldi. Daca vrei, pot sa-ti dau reteta. Seamana putin cu mancarea de vinete.
vl-ad spune:
da , da vreau reteta .
tocmai am acasa vreo 6-7 vinete si asi vrea sa le gatesc cumva
merci
------------------------
VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
preda_vicky spune:
Am uitat sa-ti spun, vinetele trebuie sa fie micute.
Se ia vanata si se taie coaja de la cotor pana jos, o suvita de 2 cm, una nu, apoi faci o sectiune - tai vanata tot de la cotor pana jos, cu grija sa nu tai pana in partea cealalta si presari sare. Lasi asa jumatate de ora dupa care o speli bine si o lasi la scurs. Dupa ce s-a scurs, o prajesti putin in ulei, pe toate partile, pana se inmoaie putin. Apoi o scoti, o scurgi de ulei si o asezi intr-o tava cu partea taiata in sus (si la fel faci cu toate vinetele, daca sunt mari, le poti taia felii, zic eu). Acum prepari un sos din: felii de ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, cateva felii de lamaie, patrunjel verde, sare, piper dupa gust. Eu calesc intai ceapa, apoi pun ardeiul, rosiile etc. Eu mai pun si putin zahar, daca rosiile nu sunt prea dulci. Cand sosul a scazut suficient, se toarna peste vinete, mai adaugi putina apa daca nu acopera vinetele si se mai da la cuptor pt. jumatate de ora. Vinetele se lasa cu codita, pt. ca se servesc intregi in farfurie, daca sunt felii, pui straturi in tava. Eu o fac mereu, e f. buna rece! Daca nu ai inteles ceva, ma poti intreba.
osna spune:
le mai poti face umplute,cu legume,ca tot e post sau umplute cu carne tocata sau cu cous-cous.
spor la treaba!!!!
mamica fluturasului Matei
preda_vicky spune:
Am mai uitat ceva, cand tai suvite coaja nu trebuie sa tai pana jos, mai lasa putina coaja la capat. Vanata cand o servesti tb sa ramana intreaga, aici e secretul ca se mai lasa coaja. Evident ca le speli bine inaite sa le gatesti.
vl-ad spune:
merci , fetelor pt retete , suna bine toate si am sa le incerc pe rand
aseara plecand de la retetele postate de osna am facut vinete umplute cu:
am calit o ceapa 3 catei de usturoi , miezul de la 3 vinete , 4 ciuperci , sunca 2 rosii tocate si patrunjel , evident sare si piper. am umplut vinetele cu aceasta compozitie si le-am dat la cuptor . cand au fost aproape gata am razuit cascaval si am mai lasat la cuptor pana s-a rumenit.
nu pot sa va spun ce bune au iesit
daca mai aveti retete le astept cu mare drag
------------------------
VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
mireluta39 spune:
Eu mai fac un fel de sandwich de vinete: le tai felii,le dau cu sare si piper,le prajesc usor in ulei,apoi doua cate doua le pun o felie de branza sarata intre ele,le dau prin faina,ou si pesmet si le prajesc.Le servesc cu salata de rosii.O bunatate.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
osna spune:
mireluta suna bine reteta ta.cred ca o fac diseara.vanata o curat de coaja??
mamica fluturasului Matei
ducky spune:
eu am facut musaca cu vinete la cuptor (daca vreti pun si reteta...e cu carne tocata)
Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA