Albinutze de Mai-Iunie 2009(10)
Raspunsuri - Pagina 14
blue77 spune:
Strunfitafrumoase poze, super pitica ta cu rochita de blugi
Chiar ca e nemaipomenit sa fii asa aoproape de plaja, noi pana acum n am reusit performanta
Sunteti o familie frumoasa
oana_MVT spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui blue77 OanaMvtspune mi si mie daca lui bebe ii dai lapticul recoltat din biberon? sau din cescuta si daca mai vrea san de la tine? Ii sterilizezi biberoanele atunci? |
Eu am inceput adaptarea lui bebe cu bibele cu o luna inainte sa incep serviciul. I-am dat cate 20 ml inainte de supt si am completat cu tzitzi. El e foarte bucuros cu orice atat timp cat curge lapte.
Eu am sticle de la Medela in care ma mulg si le duc acasa in fiecare zi. Le tin la frigider pana a doua zi. Mama pune sticla in apa calda cu jumatate de ora inainte de masa. Sticlele le spalam cu detergent in fiecare zi si le fierb o data pe saptamana impreuna cu toate acesoriile de la pompa.
Eu am inceput sa ma mulg la o ora dupa masa de dimineta tot cu o luna inaite sa incep serviciul ca sa adun provizii in congelator.
Pana acum sistemul a mers OK.
Eduard papa numai tzitzi cat sunt eu acasa.
Multa bafta, spre sa reusesti si tu sa il hranesti numai cu laptele tau in continuare.
Toate colegele mele care au nascut si au alaptat au facut ca mine si nu au avut nici o problema, bebeii au supt pana la 1 an.
mami de Tudor (24/07/02) si Eduard (02/05/09)
nemora spune:
Oana, cu ce te mulgi? eu cu pompa de la avent nu prea reuseam sa scot nimic...
pentru micoza in gura se face o suspensie de glicerina simpla (cea boraxata e toxica), vit.E, nistatin si anestezina (Karo a facut o data si nu i-a trecut cu nistatin, si i-a prescris o suspensie cu Diflucan, i-a trecut imediat); cu asta se sterge copilul in gura cu o compresa sterila (cu degetul nu e suficient); simultan se aplica Gerngigel, este minunat
pup stuparaia, iar am 3 copii, sunt ocupata
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
alinutza23 spune:
Multumim de urari si le intoarcem inmiit! 
Noi ieri am fost la doctor, avem 59 cm si 5500 g, am facut si cele 2 vaccinuri, pe cele gratuite de la stat si bebitul a fost doar un pic agitat ieri, dar nu a facut febra, nu s-a umflat zona intepaturilor si azi a fost ok. Recunosc ca am avut emotii si ma bucur ca am trecut cu bine.
Mi-a dat pt. bebe calciu Pharco si vitamina C naturala sa-i dau 10 zile. E ok?
Maria
multumesc, e la fel cu Infacol, Sab Simplex si Espumisan. Cum il administrezi? Noi ii dam Sab-ul inainte de fiecare alaptat. Tot mai are maraieli si scrematuri, dar de cateva zile vad ca nu mai urla de dureri. Sper sa se termine.
Si noi ridicam caruciorul la primul nivel cand nu doarme si vrea sa admire peisajul.
Ioana
da, e ok Zinnatul. Bebele nu are nimic din fericire.
Si noua ne era dor de voi!
Alex ce v-a dat pt. gaze?
alic noi ii dam cate 2 picaturi direct in gurita, in fiecare zi si aproximativ la aceeasi ora. Dr. ne-a spus ca din octombrie pana in martie ii vom da cate 3.
fericita de
Catalin-George - 11 iunie 2009
A piece of our life
Cred in Georgi! Haideti sa ajutam, haideti sa facem ceva!
GOD is a DJ
alinutza23 spune:
| citat din mesajul lui Flobaby Buna fetele! N-am apucat sa citesc tot din urma dar am gasit ceva pe net pentru mamicile care au copii ce rugurgiteaza des ( inclusiv eu): http://www.elady.ro/articole/Bebelusi-si-Copii/Refluxul-acid-la-copiii-mici.html Oare e cazul sa ne ducem si noi puiutii la analize? Acolo scrie ca se poate sa nu fie modificata cresterea dar pe ei ii deranjeaza.....Ce ziceti? ![]() ![]() mamica fericita de Maria Ioana 17.06.2009 |
eu am observat ca seara, de exemplu, dupa baita, papa linistit si nu mai ragaie, ca adoarme. Eu il pun in patut si nu mai da nimic afara, pt ca doarme de rupe. In schimb in timpul zilei, daca il apuca scremutul sau datul din manute dupa masa, da imediat afara in reprize. Asa ca intr-un fel m-am calmat, baiatul a luat in greutate si are si momente cand nu ii vine inapoi. Probabil ca in timp se va regla si treaba asta. Nu cred ca avem inca motive sa ne ingrijoram.

fericita de
Catalin-George - 11 iunie 2009A piece of our life
GOD is a DJ
alinutza23 spune:
| citat din mesajul lui Flobaby Eu n-o mai inteleg pe Maria : ieri mi-a cerut papa mai des decat de obicei, si la o ora jumate si a stat foarte mult la san ( peste juma de ora)- cand incercam s-o iau plangea - si apoi a dat destul de mult afara, dupa fiecare masa. Azi a mancat pe la 1 , a cerut sa pape la 8 , apoi la 11 - mi-a mancat din 3 in 3 ore, maxim 15 min, la un singur san si a dat si f putin afara( dar in timpul asta n-a dormit - abia pe la 3 jumate mi-a adormit...............). sa dea afara pt ca mananca prea mult? Cum s-o fac s-o iau de la san dc plange? Cat tb s-o tin de fapt sa pape? mamica fericita de Maria Ioana 17.06.2009 |
si eu il iau cand vad ca incepe s-o morfoleasca si plange, dar pe umar se calmeaza. Sa fii convinsa ca da afara pt ca mananca prea mult si prea des. Eu am observat ca programul la 3 ore e minunat, oricat am incercat modelul "la cerere".
fericita de
Catalin-George - 11 iunie 2009A piece of our life
GOD is a DJ
alinutza23 spune:
Dana si Ana bine ati venit din concediu, cum s-au comportat bebelusii?
mamica oana felicitari pt. crestere si La multi ani!
fericita de
Catalin-George - 11 iunie 2009
A piece of our life
GOD is a DJ
oana_MVT spune:
| citat din mesajul lui nemora Oana, cu ce te mulgi? eu cu pompa de la avent nu prea reuseam sa scot nimic... pentru micoza in gura se face o suspensie de glicerina simpla (cea boraxata e toxica), vit.E, nistatin si anestezina (Karo a facut o data si nu i-a trecut cu nistatin, si i-a prescris o suspensie cu Diflucan, i-a trecut imediat); cu asta se sterge copilul in gura cu o compresa sterila (cu degetul nu e suficient); simultan se aplica Gerngigel, este minunat pup stuparaia, iar am 3 copii, sunt ocupata Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09) Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat. |
Eu am pompa electrica de la Medela. Imi goleste sanii in 7 minute pe ceas.
mami de Tudor (24/07/02) si Eduard (02/05/09)
Ela2001 spune:
Buna, fetele.
N-am mai deschis calculatorul de vreo saptamana, nu reusesc sa-mi fac timp. De multe ori am deschis calculatorul, dar n-am avut timp sa stau deloc.
Bebe e bine a crescut; la 2 luni si o saptamana are 6,3 kg si 61 cm.
Duminica il botezam, iar peste o saptamana plecam la mare la bulgari. Sunt un pic ingrijorata de drumul pana acolo, dar sper sa fie bine si bebe sa nu pateasca nimic (toata familia imi zice ca bebe e prea mic, ca de ce plecam asa departe etc.).
Ne mai luptam cu colicii, cateva zile a dormit prost ziua, asa ca de 2 zile m-am hotarat sa nu mai mananc o vreme cruditati sa vedem daca mai are bebe colici. Coincidenta sau nu, de cand tin regim , bebe si-a revenit cu somnul ziua.
Insa sunt suparata ca a inceput sa-si suga degetul mare (suzeta n-o vrea deloc) si asta ma ingrijoreaza, dar nu stiu ce sa-i fac. Si fetitza a supt degetul cand era mica si abia la 1 an am reusit s-o dezvat (i-am lipit leucoplast pe degetele mari).
Vlad Stefan 04.06.2009

Maria Ioana 17.06.2009