Mamici de nov-dec 2003, (8)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Salut vikinga!!!! in sfarsit cineva din Germania, ca eu le cam invidiam pe viitoarele mamici din Bucuresti care se intalnesc la o cafeluta. M-am uitat pe pagina ta dar nu prea m-am priceput in ce zona stai. Ei, macar pe aici sa ne mai intalnim burticile.
Noi noutati mari nu avem, am crescut si suntem in sapt. 30. Mandruta mea a fost un pic racita asa ca zilele astea ne-am plimbat muuult si bine prin aer curat sa ne treaca mucii. Si au cam trecut.
Felicitari pt vointa ta, sa-ti schimbi total stilul de viata nu e usor si din pacate multe viitoare mamici nu fac asta. Mai vorbim, sanatate la burtici! mai avem putin!!!!

bubu, sa stii ca si eu am inceput sa ma gandesc la Andra, ce-o sa faca ea fara mami a ei atatea zile:(( Primul lucru pe care il face dimineata e ca vine si ma cauta si apoi ma ia de mana sa-i dau de papa! Va fi mama mea la mine dar... of:(( Asta e unul din motivele pt care ma gandesc la o nastere normala, ca stau mai putin in spital si imi revin mai repede...

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Cristina, si eu sint la fel. Saptamina asta, cum sotiorul a fost pe-acasa, s-a legat de el. Sotiorul o ducea si o aducea de la camin, o ducea apoi in parc si o culca seara. Sper ca asa se va acomoda si cu parintii mei, mai ales ca sotiorul va sta cu mine in spital. Am rezervat camera in care stau singura. Dar ma omoara ideea ca nu o sa ma mai iubeasca asa de mult, fiind parintii mei aici. Pe linga asta, eu am un program cu ea, probabil ca parintii mei o sa il scimbe si nu cred ca o sa imi placa. Dar in acelas timp ma gindesc ca nu o sa am timp sa o mai alint aparind Brian. Of, atitea intrebari imi pun. Parintii mei stau doar pina in 5 dec. O sa ma descurc eu cu cei 2 bebelusi? Ma tot rog sa fie timp frumos ca sa pot iesi repede afara cu Brian.
Delia, Melany si bb Brian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pagurschimag spune:

Salutare burticute.Iata ca mai scriu si eu cateva randuri pe aici. Ieri am fost la doctor si se pare ca totul este ok cu si cu mine. Pana acum am luat 9 kg iar bb are vreo 2.5-2.8 kg. Este bine mersi in burtica lui mamica. Dr. mi-a spus ca este cu siguranta baiat.Il va chema Fabian Theodor.De data asta a fost si tati cu noi la ecografie si a putut sa il vada pe bb. Pot spune ca a fost emotionat si foarte incantat ca si-a vazut bb acolo in burtica.Imi inchipui cum va fi cand il va vedea in realitate.
Eu inca ma mai duc la servici. Sefu' ma trimite acasa in concediu si eu ma incapatanez sa mai vin la munca. De fapt mi-e groaza sa stau acasa singura atata timp. Cred ca m-as plictisi de moarte. I-am spus ca vin la munca pana nu mai pot. Colegii rad de mine - spun ca voi naste pe la servici.
Cam atat pe ziua de azi.
V-am pupat.

Magda 31 sapt. si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

fetelor care sunteti din Germania, voi cam pe unde sunteti? Aproape de mine? ca eu sunt in Olanda, la jumate de ora de granita cu germania, sau mai putin.
Haideti sa vedem care naste prima, vorbesc de cele cu DPN la inceputul lunii noiembrie, desi sper sa fiu eu, ca nu ma mai suport. Sunt asa de lenesa si as manca non-stop, orice, si mie nici nu-mi place mancarea de aici. M-am ingrasat deja 14 kg si mi-e frica sa nu ajung prea mare, ca eu nu am deloc vointa, si nu stiu daca voi fi in stare sa slabesc. Nu mai pot sa dorm, desi mi-e somn, si nu ma doare nimic cand dorm, dar ma trezesc pur si simplu tot timpul. M-am saturat de mine, sincer. NU stiu ce sa fac sa ies din depresia asta constanta in care sunt. Dar cu siguranta, oricat vreau eu bebe, sarcina nu-mi prieste.

Ancuta

Mergi la inceput

Ancuta, eu stau in sud, departeeee de Olanda:((( A fost mai demult un sub. despre depresia prenatala, nu e ceva neobisnuit. Incearca sa-ti gasesti ocupatii, banuiesc ca stai acasa, nu? Dar chiar daca mergi la servici, tot e bine sa-ti gasesti timp pt ceva ce-ti place tie. Eu ma gandeam sa fac niste chestii decorative pt toamna, de pus prin casa. Nu stiu exact ce si nu stiu nici daca voi face pana la urma dar mi-am mai ocupat mintea cu asta. Sau fa ceva pt bebe, am mai spus asta si sper sa nu plictisesc, eu la prima sarcina am impletit o paturica pt Andra. Acuma cred ca am sa-i fac (tot pt ea:))) un pulovar. Desi nu pot spune ca am timp sau energie pt tot ce as vrea sa fac, incerc (nu reusesc intotdeauna!!) sa raman pozitiva in gandire. De cateva zile, de ex, ma framanta ideea ca eu plec si papusica mea ramane acasa, dintr-o data fara mami:( Griji vom avea intotdeauna, nopti nedormite... abia acuma incepe balciul. Daca nu te doare nimic (fericito!!) atunci inseamna ca la psihic e problemuta ta. Relaxeaza-te! ... usor de zis, nu?:)))
PS: stii ce facem noi acuma? un leagan pt jr! pt ca o sa ia patutul de la andra, dar chiar de la inceput nu se poate pt ca Andra e prea mica pt pat normal, iar unul nou e f scump, ne-am hotarat sa facem noi unul. Am cumparat tot ce trebuie, o sa-l vopsim in 4 culori, sunt sigura ca o sa fie cel mai frumos leagan!! In weekend trecem la treaba:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Buna fetici cu burtici,
In primul rand bine ai venit, Vikinga printre noi!
Livia, tu esti sigura ca trebuie vizata de Casa de Asigurari acea adeverinta? Mie mi-au cerut de la spital sa aduc data viitoare (la Elias) dar nu mi-au spus ca tre sa fie parafata de Casa de Asigurari.
Tu Carmena ai dus pana acum asa ceva, ca parca tot la Elias esti?
Apropo fetelor ati auzit la televizor ca au aprobat indemnizatia pt concediu post natal de aprox 6 000 000 ROL? Este definitiva oare, ca eu am intzeles ca Mona Musca nu a fost deacord si a depus o motziune dar care a fost respinsa, voi ce stiti? Si chiar, va avantajeaza sau va dezavantajeaza aceasta schimbare?
Hai ca nu mai ma opresc si eu cu intrebarile si cu vorbaraia dar nu prea am cu cine sa discut de cand mi-am pus internet si lucrez acasa!
In rest ce sa va spun - ala mic e nazdravan intors bine merci cu caputul in jos, eu in schimb stau cam prost in privinta plimbatului nu prea mai pot sa dau ture prin oras la cumparaturi ca simt cum ma apasa asta mic acolo jos si simt chiar niste intepaturi, oare ce o fi pe-acoo, voua tot asa vi se intampla cand mergeti prea mult?

Va pupic si va astept si cu ceva lamuriri poate ma luminez si eu,
Umflatzel cu bebe 31 saptamani, DPN 5 dec, dr Parvu, Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy75 spune:

Buna mamicutzelor, ce mai faceti? Le urez bun venit celor noi.
Livv am luat un patut de undeva din Rahova la 2.200.000.
Noi suntem bine amandoua (si eu si bb). Eu am o mica problema cu hemorizii, voi aveti ceva probleme de astea?
Am auzit si eu ca s-a aprobat legea cu 85% sin salariu mediu pe economie, pe mine ma dezavantajeaza, asa ca o sa incerc sa intru in concediu din decembrie.

Dizica , 32sapt, Andreea, Polizu - Lemente Gabriel

Mergi la inceput

ma scuzati daca gresesc dar, daca bb se naste anul asta nu intrati la legea de acum? Adica cu 85% din salariul primit?? Aici se aude ca se modifica legile privind banii primiti pt copii, dar de la 1 ian. asa ca sper sa intru tot la asta de acuma, care nu e asa "econoama" cu bugetul statului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna burticutzelor!
Ei, cred ca ne incearca o raceala...Ii dau tare cu lamaie, ceai si miere dar tot ma doare in gat. Ieri am plecat acasa pe la 12, imi era din ce in ce mai rau(am reusit sa fac si o indigestie, am baut must si am mancat porumb fiert alaltaieri!). Ca uneori nici eu nu sunt normala! Acum mi-am revenit putin, dar ma doare gatul in continuare.
Bb cred ca e bine mersi, mai ales ieri ca am stat acasica mai linistita a facut gimnastica, evident cand mami vroia sa faca nani!
Umflatzel, si mie mi-a cerut doctora la Elias pentru analize si ecograf, doar adeverinta de plata a CASS, emisa de firma, dar eu stiu, si sa nu ma intrebi de unde ca habar n-am , ca atunci cand te internezi sa nasti ti-ar trebui vizata de casa de asigurari. Eu sunt asigurata, intamplator la OPSNAJ, si Elias-ul apartine tot de ei, o sa mai intreb la spital cand merg, pe la jumatatea lunii octombrie.
Da, s-a aprobat idioata aia de lege cu 85 % pentru CIC, incepand cu 1 ian 2004, din venitul brut pe economie, adica in jur de 6.5 mil lei. Va trebui sa apara in MO si vom vedea atunci.Si pe mine ma dezavantajeaza si sper din tot sufletul sa nu apara si cealalta lege idioata a maternitatii cu 42 zile postnatale obligatorii - eu nasc spre sfarsitul lunii decembrie, sper, si a doua zi dupa ce nasc as cere CIC, ca sa intru pe legea veche, cu 85% din media salariilor pe ultimele 6 luni. Oricum, nu-mi mai fac planuri ca nu fac decat sa ma enervez pe capetele astea luminate de la conducerea Ro. Asta e, bb sa fie sanatos, si noi pe langa el, ce sa facem daca ne-am nascut intr-un loc nepotrivit?
Si pe mine ma intreaba lumea daca mai pot si uneori, de la stat pe scaun ma doare foarte tare in partea stanga sub coasta, oare apasa bb? Cand stau intinsa de obicei nu am nimic, asa ca pozitia mea la birou este cumva tolanita pe scaun cu burtica in sus. Noroc ca sunt singura in birou, ca altfel...Oricum, eu de la 1 noiembrie intru in concediu. Vreau si eu putin timp si pentru mine pana sa vina juniorul - sa dorm cand vreau, sa mananc ce vreau, sa ma plimb putin, sa mai fac cumparaturi - asa ajung seara franta acasa, nu vad decat patul.
M-am intins la sporovait, nu gluma. Julia trec azi pe la Obor sa-ti iau Jurnalul lui Bb.
Va pupicim.
Sa aveti grija de voi si de bb-ii. Si aveti grija cu raceala, cica este epidemie.
Carmena si bb 27 sapt si 5 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavv spune:

Pentru Zeeva si Umflatzel(eventual fetele cu Rh negativ)
ajutati-ma cu o informatie: cand anume ati facut dozarile de anticorpi.. chiar in sapt 27 sau in saptamana 28? Trebuie trimitere de la medicul de familie sau de la ginecolog?
Mulrumesc anticipat.

Lavv
24 sapt si 6 zile

Mergi la inceput