Mamici de nov-dec 2003, (8)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tulip spune:

Eu sunt norocoasa. Nu mi s-au umflat picioarele pana acum, desi am acumulat cam 11 kg, toate in zona soldurilor si pe picioare. Macar de vergeturi am scapat - cel putin pana acum. In fiecare noapte ma trezesc exact la ora 2 si ma duc la wc. Dupa aceea dormim pana dimineata fara intreruperi :) Asa am facut din saptamana a 3-a de sarcina. Bebe meu nu cred ca s-a asezat in pozitia finala, il simt cum isi schimba pozitia mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Julia, din cite stiu, coborirea lui bebe nu e un proces dureros, ai sa stii insa ca s-a petrecut pentru ca vei avea senzatia, atunci cind mergi, ca il scapi pe jos.

De regula, coborarea bebelusului se face cu cateva zile inainte de momentul nasterii, este de fapt unul din semnele prevestitoare. Nu este dureros iar gravida are senzatia usurarii respiratiei, pentru ca bebe nu mai apasa pe diafragma (stalcind organele din zona, printre care si plamanii). Daca puteti sa puneti palma intre piept (tzatze) si burta, inseamna ca bebele a coborat, daca palma nu incape in acel spatiu, inca este situat sus.

Va pup.
Vilma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Mi-am luat si eu Jurnalul puiului meu!
Multumim frumos Melania pentru informatie, intr-adevar este foarte simpatic. Livia, eu l-am gasit in magazin la Obor, este o librarie pe partea stanga, partea cu COlentina. Costa 50.000 lei, si este super.
Va pupicim.
Carmena si bb 27 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Scuza-ma, Manuela, ca te-am botezat. Vin cu mielu' la Paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Salut mamicilor!

Pentru cele care stiu limba engleza, cititi articolul asta:
http://canada.com/national/story.asp?id=76ACA161-85D2-4BDC-88B1-036186691344

Eu fac 29 de saptamani duminica si am si eu o intrebare pentru cele care au mai nascut...Cand se ridica burtica? E obligatoriu? Mie burtica tot jos imi este...Si nu stiu cand o sa se mai ridice, ca mai am vreo 2 luni si jumatate pana nasc.

[pup,Dana 28s si 3z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ce bine ca am dat de voi! Cat de mult imi placeti. Parca v-as sti de o viata Am citit toate mesajele voastre, de cand ati inceput subiectul si sunt cam 7 pagini si in toate mesajele am regasit macar partial probleme ce au aprut si la mine. Exceptie partea cu fumatul. Inainte de sarcina fumam 2-3 pachete pe zi, nu prea mancam sanatos, diete peste diete, nopti pierdute prin discoteci,..etc. DAR! De cand am aflat ca sunt insarcinata, am schimbat totul radical: fara fumat, fara un strop de alcool, beau cafea fara cofeina, mananc zilnic multe fructe si salate, laptele care inainte nici sa nu-l vad in ochi acum nu lipseste in fiecare dimineata..etc. Si pentru ca m-am simtit atat de vinovata pentru stilul meu de viata de dinainte de sarcina si ma gandeam ca ar putea afecta bebele acum poate exagerez, dar tot ce mananc caut sa fie si bio. Si aici produsele naturale sunt ceva mai scumpe, dar nu conteaza, fac economie pe alta parte. Asa ca pentru fumatoare,dragele mele, ziceti cum am zis si eu: "daca tot fac un lucru macar sa-l fac bine!" Pt Ancuta: prietena mea a avut si ea o burtica nu foarte mare, de nici nu vedeai ca e insarcinata si a avut un bebe frumos si sanatos.Deci mai sunt cazuri. Bebele meu ar trebui sa vina la o zi dupa al tau, dpn e 10 noiembrie. pupici si succes la toate burticile O burtica in 34 saptamani si cu extra kg 15...(lasa ca le slabim dupa! eu am experienta la asa ceva, si va asigur ca se poate cu ceva vointa)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

carmen vineri este f bine,vb mai multe la tel sa stabilim ora,sa suni tu si la alina daca poti.daca poti vreau sa mi cumperi si mie jurnalul pt bb te rog ca eu nu am cum sa ajung tocmai la obor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mnicol spune:

'Neata fetelor cu burtici mari!
Azi sunt croita sa merg acasa cu o lista de nume de fetite si sa i-o dau si lui tati ca sa incercam sa ne hotaram. Sa ramanem macar la doua sau trei nume, caci acum suntem tare incurcati.
Ma bucur ca v-a placut jurnalul pt. bb.
Livia, asa cum a spus si Carmena l-am luat din Bucur Obor de la parter de pe partea cu Colentina. Cred ca daca trimiti pe cineva din Bucuresti se descurca. Sper sa poti intra in posesia lui cat mai curand.
Fetelor, aseara am fost la coafor sa ma mai tund un picut. Si tipa care se ocupa de cosmetica si pe care o cunosc de ceva timp de cand merg la respectivul cabinet, este in noua luni si ieri o apucasera contractiile. Fusese la doctor (cel la care merg si eu) si ii spusese ca daca nu-l va trezi noaptea (azi noapte) sa mearga azi la spital ca el crede ca azi naste. Avea contractii de 1 minut o data la jumatate de ora. Dar era tare destinsa si vesela. Parca nu se intampla nimic. Ii facuse dr. o injectie cu scobutil si papaverina pt. dureri si ii mai facea una pt. ca sa-i scada tensiunea caci era cam mare. Si trebuia sa astepte. Pot sa va spun ca atunci cand am vazut-o si am auzit-o pe ea ca au apucat-o contractiile am inceput sa ma gandesc la momentul cu pricina. Stau si ma gandesc daca voi putea fi la fel de calma si nu ma voi panica. Mi s-a cam zburlit parul pe spate, sa fiu sincera.
Voua va e teama de momentele cu pricina cand va incepe marele eveniment?
Pupice si aveti grija de burtici.

Manuela, 30 de saptamani, dr. Doru Pana, Spit. Giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Manuela si Carmena, multumesc pentru indicatii, am si dat comanda pentru Jurnalul lui bebe, miine seara o sa am si eu!
Bine ai venit, Vikinga, printre noi,
ai DPN-ul apropiat de al meu si al Juliei, cred, noi sintem cam pe 7 nov. E adevarat ca eu ma astept sa nasc mai devreme cu o saptamina, ca sint la a doua cezariana si asta se programeaza un pic mai devreme de DPN. Dar sa vedem si cum a mai crescut Anastasia, ca la ultima ecografie era mai micuta cu aproape doua saptamini.
Si eu stiu ca marimea burticii nu e neaparat in strinsa legatura cu marimea lui bb. Eu la prima sarcina am avut un burtoi de ziceam ca o sa nasc copil de 4 kile si ceva, si fiica-mea a avut 3,100 kg. Dupa cum am cunoscut o graviduta micuta de statura si delicata, supla (genul care naste si pleaca acasa cu blugii de dinainte de sarcina), cu burtica asa, cit sa fie, acolo, si a nascut un bebe de 4 kile si ceva de nu s-a vazut.
Eu sint cam tehuie acum, ca azi noapte am facut vreo cinci ture la buda, lucru care nu mi s-a intimplat pina acum, de obicei ma duc la pipi o singura data, pe la 3 si cu asta basta. Si doar n-am baut mai multe lichide ca de obicei! E drept ca dimineata nici nu m-am mai trezit asa umflata. In rest ma simt bine, atita doar ca obosesc repede si nu mai pot sa ma plimb prea mult, ca mi se contracta burta una-doua. Dar, cum nu mai e mult...
Fetelor, stiti cumva cit de "proaspata" trebuie sa fie adeverinta de la servici cum ca se platesc cotizatiile la sanatate? Ca a mea trebuie sa vina de la Bucuresti, apoi trebuie s-o vizez la Casa de Asigurari si vreau sa fac din timp toate manevrele astea. Problema e ca nici prea devreme nu vreau s-o fac, ca sa nu ma trezesc la spital ca mi se spune "trebuie sa fie de alaltaieri".
Sanatate la mamici cu burtici. Si pupici.
Livia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Buna burticute,
N-am mai scris demult dar de citit va pot citesc.
Azi am fost la doctor, am o burta de 96 cm si 61 kg, la cele 1.50 ai mei. Nu m-am ingrasat doar 9 kg toata sarcina doar ca azi mi-a spus sa am grija ca sint cam la limita proteinelor in urina. Bebe e bine, are 2.200.
Se pare ca voi fi mamica de octombrie, am hotarit cezariana pe 31 oct, asa ca in 30 oct ma internez. Dcotorul ar fi vrut in 29, dar nu rezist psihic, mai ales ca nu se stie cit voi sta dupa intre 7-10 zile. Asa ca mai am doar 4 saptamini si azi a intrat deja frica in mine, nu neaarat de nastere cit statul in spital. La cealalta sarcina am stat 4 zile inainte de nastere si inca 9 dupa asa ca asta ma sperie cel mai tare. Parintii mei vin peste 3 saptamini sa aiba grija de Melany cit sint in spital dar mi se rupe inima cind ma gindesc ca nu o sa vad in fiecare zi.

Mergi la inceput