exista asa ceva?

exista asa ceva? | Autor: dulcetica

Link direct la acest mesaj

La un moment dat auzisem ca anul asta ar trebui sa fie un program national de depistare a cancerului la sin si col uterin ,parca pe o anumita grupa de virsta.Stiti ceva in sensul asta?
Eu de ex. nu mi-am facut niciodata vreun test de acest gen si mai mult ,n-am mai fost la ginecolog de cinci anu jumatate,adica de cind l-am nascut pe minunat.Sint extrem de delasatoare.Voi cu ce frecventa le faceti si in ce constau?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Am auzit si eu de acest program si din cate am inteles urmeaza sa trimita fluturasi din aceia ca la analizele obligatorii cu numele si cnp-ul si cu ei sa te prezinti la clinica,insa nu cred ca s-a implementat inca.
Eu fac controlul o data pe an la medicul meu ginecolog ,controlul consta in palparea sanului si examenul papanicolau,pt ca am sterilet mai fac si o ecografie intravaginala .

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Am auzit si eu de campania aceasta la televizor, dar nu stiu detalii. Eu nu am mai fost la ginecolog de anul trecut. Si spre rusinea mea nu mi-am facut niciodata un test Papanicolau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

O vizita la ginecolog macar o data pe an este indispensabila oricarei femei. Iar testul Papanicolau este foarte simplu de efectuat. Se ia o lama, ca la orice alta investigatie de genul acesta si rezultatele se dau intr-un timp relativ scurt. Din cate stiu este bine sa fie facut o data pe an. Uneori neglijenta, lipsa de timp ne fac sa sarim peste vizita la ginecolog si, de multe ori, ne trezim ca atunci cand ajungem acolo, fortate de imprejurari, descoperim chestii pe care daca le-am fi descoperit la timp ar fi fost mult mai bine. Parerea mea e ca orice femeie TREBUIE sa isi faca timp pentru asta.

MElise

Mergi la inceput