despre tampoanele intime
Buna
am si eu o intrebare la voi, sper sa ma puteti ajuta!
cat de sigura este folosirea permanenta a tampoanelor intime gen O.B? permanenta ma refer doar la acele zile ale lunii....cunosc pe cineva care foloseste numai astfel de tampoane dar eu stiam ca nu prea e bine sa folosesti numai asa ceva ca nu se elimina tot; am folosit si eu in concediul asta si a fost super o.k, mai ales pe caldurile alea mari nici nu as fi suportat altceva..asa nici nu am stiut ca sint in acea perioada....va intreb se pot folosi regulat sau numai la ocazii? multumesc pentru raspunsuri; va pup
Raspunsuri
Annie80 spune:
eu folosesc de ani, numai interne, si la piscina, mai putin noaptea , ca sa nu ma trezesc in miezul noptii sa-l schimb la 4 ore. Nu stiu cat de sigur e , eu ma simt bine cu ele, mai ales la 50+ de grade, nu as putea sa folosesc paduri
cristina1974 spune:
Acum cativa ani foloseam numai tampoane interne. In acea vreme , in urma unui screening test banal, mi s-au semnalat niste modificari ale celulelor de pe cervix. Am facvut colposcopie si biopsie, sa fiu sigura de natura acelor modificari . A fost o perioada grea din viata mea, mai ales ca se vehicula ideea ca s-ar putea sa fiu posesoarea unui cancel cervical.
Rezultatul la biopsie a fost unul favorabil mie, mi-a readus zambetul pe buze, insa mi s-a recomandat atat de medicii din Londra, cat si de cei din Dubai, sa nu mai folosesc niciodata tampoane interne, deoarece ele favorizeaza modificarile celulare, care pot conduce, la o adica spre cancer. Motivul invocat de medici ar fi procedurile de albire ale tampoanelor, stiind fiind faptul ca natural, bumbacul este de un alb murdar. De asemenea, la introducere si indepartarea tamponului, pot ramane scame in interiorul vaginului, care, din nou, reprezinta un medi bun pentru multe chestii cu impact negativ asupra sanatatii zonei.
Vreau sa va spun ca de atunci, imi fac anual acelasi test, insa am renuntat de tot la tampoanele interne. Rezultatul la test este unul cat se poate de normal.
Stiu ca la calduri mari este destgul de neplacut sa folosesti altceva dec at tampoane interne. Merg in Dubai destul de des, am o casa acolo si afaceri, si stiu cum e sa fii la caldurile alea, insa, la urma urmei, strang din dinti si ma gandesc la faptul ca numai trei zile pe luna se intampla sa sufar asa, si pe urma totul e ok.
kay spune:
si eu le-am folosit mult timp... si inca mai am in casa un stoc foarte mare, dau in stanga si in dreapta numai ca sa scap de ele... faceam niste bazaconii de la ele de-mi venea sa ma arunc pe geam... acum se mai intampla sa folosesc (drum lung cu avionul), daca ma imbrac in ceva alb, etc. acum au facut unele cu un strat de ceva deasupra care nu mai lasa scame.
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
mihaela_80 spune:
cristina, da de ce nu folosesti tu o cupa menstruala? e din silicon, nu e albita cu nimic, si rezolva si problema caldurii.
iulix spune:
Am folosit si eu o perioada tampoane intime. Eram cat de cat multumita de ele, dar nu mai stiu din ce motive am renuntat. Ca si Annie 80 si eu cred ca acest lucru difera de la un organism la altul.
unique spune:
Eu folosesc cupa menstruala si mi se pare super mai ales vara. Mi-a fost un pic mai greu la inceput, aveam dificultati cand trebuia sa extrag cupa, dar cu ceva exercitiu s-a rezolvat problema.
kay spune:
mie mie se pare mai nasoala cupa decat ob-urile... oricum tot ce nu se elimina din organism fiziologic, tot ce pastreaza in interior e cam...indoielnic
.
dar cine a folosit cupa sa ne spuna si noua ce si cum sa vedem si o parere a unui utilizator.
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
unique spune:
Cine a folosit tampoane interne stie ca daca nu introduci destul de mult tamponul simti disconfort, cupa menstruala este mai usor de introdus pentru ca nu trebuie impinsa atat de mult ca un tampon intern , si daca este asezata cum trebuie, eventual scurtat tubuletul de la baza cupei, nici nu o simti. Sangele care se colecteaza in cupa nu miroase urat. Am inteles ca nu au fosat intalnite cazuri de sindromul socului toxic, pe cand in cazul tampoanelor interne...da. Nu trebuie golita atat de des pe cat sunt schimbate tampoanele interne. Si nu in ultimul rand este economica avand in vedere ca o poti folosi timp de 10 ani.