Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (79)
Raspunsuri - Pagina 7

alinutza78 spune:
alinutza78 spune:
 am revenit
niste chestii invatate in spital (de fapt si date pe o lista foarte frumos aranjata)..poate mai ajuta si pe altii..si pt comparatii:
- bebeii sunt unsi dupa fiecare schimbat cu o crema de galbenele nemteasca (eu am cumparat-o de la Sensiblu) Melkfett (e ditamai borcanasul la 250 g si costa 20 lei). Au spus ca unguente gen Bepanten doar cand dezvolta eritem fesier, astfel se invata pielea lor cu crema si cand e chiar nevoie nu mai actioneaza;
- vigantol se administreaza incepand cu a 14-a zi de viata (combinat sau nu cu calciu gluconic in functie de recomandarea pediatrului) - 2 picaturi/zi in anotimpul cald (mai-august) si 3 picaturi/zi in anotimpul rece (lunile cu R);
- daca este constipat sau are gaze multe se foloseste cu succes (e testat deja ) varful la termometru. Se introduce finut in funduletul bebelului si se invarte circular;
) varful la termometru. Se introduce finut in funduletul bebelului si se invarte circular;
- cei de la Medlife recomanda ungerea buricutului cu betadina solutie de trei ori pe zi. La cursurile de la AC spuneau ca este eficient alcool alb de 70 grade;
- temperatura in camera sa fie intre 21-23 grade iar acolo unde se face baie bebelusului de 24-25;
- mama va folosi aceleasi produse cosmetice (deodorant, gel de dus) ca sa o recunoasca bebelusul dupa miros;
- se recomanda a nu se consuma: sucuri acidulate, ciocolata, cafea multa, alcool tare, condimente. In rest celelalte se probeaza pana la proba contrarie ;
;
- inainte de alaptare mama se va spala pe maini dar nu si pe sani (pentru a nu indeparta mirosul);
- este indicat ca in timpul alaptatului sa se goleasca un san si nu sa se mute foarte repede la celalalt san, datorita schimbarii compozitiei laptelui (mai apos la inceput si mai concentrat si bogat in lipide la final). De multe ori se greseste prin mutarea rapida la celalalt san, si bebelusul nu e satul tocmai ptr ca el a supt doar partea "apoasa", cea care tine de sete;
- nu se da ceai sau apa bebelusului decat daca are tendinte de constipatie (scaun la 48 de ore);
- se face baita fara nici o grija ca se uda bontul ombilical;
- ingrijirea nasului cu ser fiziologic  0,5 ml sau puf de apa de mare (spray) se face doar cand este nevoie (cand are mucozitati);
- ochii se ingrijesc cu comprese sterile umezite cu ser fiziologic de la unghiul extern la cel intern al ochiului (si tifon separat ptr fiecare ochi);
- ingrijirea cavitatii bucale se face prin stergerea blanda cu degetul invelit intr-o compresa sterila inmuiata cu glicerina simpla cu nistatin (se prepara in farmacie pe loc) preventiv cam o data pe saptamana iar daca are candida se va efectua de 2-3 ori/zi pana la tratarea acesteia (se face dupa alaptat);
- ptr febra (asa cum scrie si in suportul de curs ptr primul ajutor trimis pe contul comun) se recomanada:
         - T>38 C - eferalgan cate 2,5 ml de 2-3 ori pe zi;
         - T>38 C - paracetamol supozitoare 125 mg;
         - T>39 C - novocalmin 300 mg , supozitoare.
Schema completa de tratare a febrei o gasiti in corpul mail-ului pe care l-am trimis cu suportul de curs.
- ptr eritem fesier se recomanda cu succes Tridermul.
Am trimis si eu poze cu Eric pe contul comun. Sunt cateva din primele doua zile de viata..pe celelalte nu am avut timp sa le descarc.
Am scos si eu acum seara cu pompa cam 40 ml de lapte de la sani. II simt insa destul de plini. E ok sau mai insist cu pompa ca sa nu dau in febra laptelui??
Nusy felicitari pentru cele doua lunite ...bebelina e o scumpica in rochia rosie
...bebelina e o scumpica in rochia rosie
Lucialu sa vezi ce ginerica frumos ai ..sa stii ca eu ti-am auzit strigatele de la defrisat ca era chiar in ziua cand si eu o faceam pe Tarzan
..sa stii ca eu ti-am auzit strigatele de la defrisat ca era chiar in ziua cand si eu o faceam pe Tarzan . Cum e cu morcovelu? Se mai vad frunzele?
. Cum e cu morcovelu? Se mai vad frunzele?
vally tin pumnii pentru 12 august sau pentru data care o vei negocia cu medicul Bafta multa! Ca incurajare, am observat ca mamicile mai slabute nu au suferit mult. Eu am suferit si ptr ca incizia a fost mare, ptr ca sacul amniotic a fost mare si necesita contractii preluuungiii ale uterului...dar oricum conform traditiei
 Bafta multa! Ca incurajare, am observat ca mamicile mai slabute nu au suferit mult. Eu am suferit si ptr ca incizia a fost mare, ptr ca sacul amniotic a fost mare si necesita contractii preluuungiii ale uterului...dar oricum conform traditiei , prima zi dupa cezariana e cea mai "cool"...iti urez refacere cat mai usoara
, prima zi dupa cezariana e cea mai "cool"...iti urez refacere cat mai usoara si bebelina sanatoasa (la mine functiona subconstientul..."ma doare dar e bebelusul sanatos").
 si bebelina sanatoasa (la mine functiona subconstientul..."ma doare dar e bebelusul sanatos").
felicitari noilor mamici si bun venit zmeuricilor pe lume
 (as vrea sa le nominalizez insa nu e actualizata prima lista...dar revin eu pe la noapte cand stau de veghe
 (as vrea sa le nominalizez insa nu e actualizata prima lista...dar revin eu pe la noapte cand stau de veghe ).
).
multumesc inca o data fetelor pentru felicitari si urari de bine
Alina tu ai ajuns acasa? cum e acomodarea?
mai revin, ca am atatea in cap dar nu reusesc sa le astern pe hartie
Alinutza  de strumf
 de strumf  Eric Alexandru (05.08.2009)
 Eric Alexandru (05.08.2009)

ivanoiuadela9 spune:
ivanoiuadela9 spune:
 De la ora 6 de cand suntem trezi abia acum am adormit si noi . Vad ca buricutul se mai tine putin . Aseara a venit mamaia si ne-a facut baita  . Acum trebuie sa i fac eu cu tati
. Acum trebuie sa i fac eu cu tati  sper sa ne descurcam . Apropo voi care stati la bloc unde aruncati apa de la baie ?
sper sa ne descurcam . Apropo voi care stati la bloc unde aruncati apa de la baie ? 
Incerc sa pun si eu niste pozici si nu mai reusesc .
Va 

ivanoiuadela9 spune:
ivanoiuadela9 spune:
 Uliiasi la iesirea din spital dr neonatolog mi a zis ca pot manca numai mancare gatita ,supe , sucuri fara acid , fara afumaturi si uscaturi ca nu i fac bine lui bb. Vad ca pana acuma ne merge bine .. inca nu avem colici , mai bagam cate o felie de pepene galben sau lubenita . Acum depinde de fiecare copil in parte ca sunt mamici care mananca de toate si nu au bebelusi nimica .
Va dorim sa cresteti mari , frumosi , sanatosi si necolicosi.

eumada spune:
eumada spune:
 ALINUTZO sa traiesti..a listat sfaturile..sa-ti traiasca si grasunul.....100 de ani sa te bucuri de el...

mi-e frica...........desi stiu ca nu ar trebui.......vine minunea........da` tot am iar morcovi....
mi-e frica...........desi stiu ca nu ar trebui.......vine minunea........da` tot am iar morcovi....
Madalina  s37
s37 Eva-Maria
Eva-Maria
CEZARIANA 14.08.2008 la 38 s si 2 zile..

pooh spune:
pooh spune:
 Mamicilor Alinutza si Bibuga,bine ati ajuns acasa!Acomodare usoara si rapida! Alinutza,e un dulce Eric
Alinutza,e un dulce Eric
 ,asa gurita are triunghiulara are si Balazs.....iar tu radiezi de fericire!Bibuga,asteptam poze!Uliasi,eu mananc orice,fara sa fac excese(ex. tone de fructe,smantana,etc).Fetele care alaptati,cum stati cu pofta de dulciuri?Nu stiu daca am mai scris sau doar am vrut,eu am o pofta nebuna de cioco,dupa alaptata as ucide pt. o ciocolata....eu,care nu m-am atins de ea in toata sarcina....de cateva zile am reusit sa ma abtin,sa vedem ce zice maine cantarul.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
,asa gurita are triunghiulara are si Balazs.....iar tu radiezi de fericire!Bibuga,asteptam poze!Uliasi,eu mananc orice,fara sa fac excese(ex. tone de fructe,smantana,etc).Fetele care alaptati,cum stati cu pofta de dulciuri?Nu stiu daca am mai scris sau doar am vrut,eu am o pofta nebuna de cioco,dupa alaptata as ucide pt. o ciocolata....eu,care nu m-am atins de ea in toata sarcina....de cateva zile am reusit sa ma abtin,sa vedem ce zice maine cantarul.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

pooh spune:
pooh spune:
 Eumada,hai ca trece imediat .....stiu cum e cu morcovii.....cresc nesimtitii fara sa vrei
.....stiu cum e cu morcovii.....cresc nesimtitii fara sa vrei
 Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

pooh spune:
pooh spune:
Patricia,felicitari pt bb!Andrei Daniel,bine ai venit pe lume,sa fii sanatos si fericit! Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

m_i_s_s_y spune:
m_i_s_s_y spune:
 FELICITARI PATRICIA!!!!!!!!!!BINE AI VENIT BB ANDREI DANIEL!!!!!!!!

Alinutza - multumim de info...am salvat si eu in folderul bb
Lucialu - am parasit zona toiletului pana la urma, m-am gandit si eu ca ar putea sa fie vreun semn...dar pare-se ca nu...inca e cuminte pitica...daca se poate numi cuminte chestia pe care o face ea cu burta mea....nu cred ca mai am vreun organ intreg Tu mai poti?
 Tu mai poti?
Eumada - ma recunosc in post-urile tale Hai ca mai avem un pic si-apoi, cu visul implinit....ne-om descurca noi si mai departe...cand ma gandesc prin cate am trecut ca sa ajungem aici, cati ani, cate chinuri...si mai sunt zile...doar zile..
 Hai ca mai avem un pic si-apoi, cu visul implinit....ne-om descurca noi si mai departe...cand ma gandesc prin cate am trecut ca sa ajungem aici, cati ani, cate chinuri...si mai sunt zile...doar zile..
Chiar fetele, azi bebelina mea a luat-o razna cu miscarile, se impingea in col tare de tot si doare...am avut si ceva contractii, eu nu am mai experimentat asa ceva...doar colul era scurt dar contractii nu am mai avut....au trecut, fara no-spa...sper sa stea cuminte pana pe 12...
Am vazut bebei minunati si astazi si mamici frumoase...Luana parca nu ai fost gravi...super!!! si Nusy, la fel...frumos la botez, felicitari micului crestin! Foarte dulci bebeii vostri!!!
Cat de grea a fost luna asta!!! Departe de casa...of...parca nu se mai termina...nu mai am rabdare...cred ca daca ma mai amana doctorita o strang de gat
 Departe de casa...of...parca nu se mai termina...nu mai am rabdare...cred ca daca ma mai amana doctorita o strang de gat . De-abia astept sa vina ziua de miecuri!!!!
. De-abia astept sa vina ziua de miecuri!!!!
Va pup fetelor! O seara minunata!!!
Si bag si eu un AMR..
AMR 3 ZILE!!!!!!!!!!! saptamana 38  cu pitica noastra scumpa TIMEEA MARIA
 saptamana 38  cu pitica noastra scumpa TIMEEA MARIA  
ce mare sunt
MAREA INTALNIRE - 12.08.2009

ivanoiuadela9 spune:
ivanoiuadela9 spune:
 Pooh ai mare dreptate cu cioco ... si eu as manca ca o nebuna , am o pofta de ceva dulce de zici ca acum ma starpesc  - sper sa nu pun la loc tot ce am dat jos
 - sper sa nu pun la loc tot ce am dat jos  .
.
Ieri trebuia sa vina si Luiza la oras ... si ce credeti ? a preferat sa ramana singura la tara ... am sunat-o si mi-a zis ,, lasa mami ca mai vin si pe la matale , dar nu acuma ,, asta e ce sa faci ? Dar ma credeti ca ma invatasem cu ea , sa mai fie cineva cu mine prin casa nu doar eu cu bb , am si plans , nu stiu de ce, o fi depresia de dupa nastere? 
Adela mami de Adrian Stefan(23.07.2009)+ Maria Luiza (18.06.2002)

vally spune:
vally spune:
 Alinutza multumim pt info 

multumesc si pt incurajari  chiar conteaza
 chiar conteaza  mai am putin si intru si eu in clubul mamicilor incepatoare
 mai am putin si intru si eu in clubul mamicilor incepatoare 
am vazut pozicile 

e un scump foc! seamana cu mami
 e un scump foc! seamana cu mami 

Patricia  Felicitari! sa va traiasca bebe,sa fie sanatos,norocos si papacios!!! chiar vroiam sa intreb de tine!!!

Eumada Missy Lucialu va tin pumnii!!!

parca ultima suta de metri e cea mai grea din toata sarcina...
 parca ultima suta de metri e cea mai grea din toata sarcina... poate si unde stam acasa si ne gandim mai mult...
poate si unde stam acasa si ne gandim mai mult...
Nusy  frumusica rau printesa ta!!!
vally  s39
  s39   
  Gloria-Ailyn sau Adeline (inca nehotarati...
 Gloria-Ailyn sau Adeline (inca nehotarati... )
)