Menstruatia dupa nastere
buna! a trecut un an si cateva zile de cand am nascut si mie inca nu mi-a venit menstruatia (inca alaptez). o fi normal? nu ca i-as duce dorul sau lipsa dar ma intrebam si eu ca totusi a trecut un an si noua luni fara menstruatie ( 9 luni de sarcina + un an dupa nastere) si ma gandesc sa nu fiu eu dereglata .
imi cer scuze daca s-a mai discutat
Ana
Iubirile mele: Filip (06.03.2007) ,Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.
Raspunsuri
anaemi spune:
nimeni nimeni ? nu e nimeni la care sa-i fi venit menstruatia la mai mult de un an de la nastere?......hm! cred ca am eu ceva si tre' sa ma caut...
Ana
Iubirile mele: Filip (06.03.2007) ,Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.
simonia spune:
eu nu am copii, dar daca intrebi fetele de la "odiseea sarcinii in 40 de saptamani" sigur stie cineva sa raspunda
nrl spune:
Eu zic sa mergi la un control, si eu am alaptat, si alaptez in continuare , dar mi-a venit dupa vreo 6 luni dupa nastere.
Poate esti pur si simplu norocoasa, dar o masura de prevedere nu strica.
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)l
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/
MsBB spune:
anaemi - nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi !
Pt linistea ta sufleteasca,intradevar, poti apela la un med sa te consilieze. Oricum, dupa nastere este chiar indicata o vizita la med ginecolog - dupa 6 sapt, la 6 luni, dupa 1 an.
In cazul meu - a fost liniste si pace timp de un an cat am alaptat. Eu am intarcat fetitza treptat iar in zilele in care am renuntat si la alaptatul de dimineata, deci ramasesem cu cel de seara, m-am trezit invadata de ....
Succes cu alaptatul pt cat mai mult timp si urati sa stea deoparte ca tare bine-i fara ei
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
anaemi spune:
Multumesc fetele! ...Ultima data am fost la dr cand avea asta mica 3 luni... o sa incerc sa ma programez sapt viitoare sa vedem ce si cum sper sa fie ok.
Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)
Doamne ajuta !
grati.ela spune:
ca sa te calmez: eu l-am nascut pe Tudor acum 1 an si 7 luni si CM zero...alaptez ca la balamuc inca si gyneco nu ma mai primeste la control pana nu intarc (am fost deja de vreo 3 ori numai cu pb asta). cu Ozi mi-a venit CM la 14 luni de la nastere.
analessya13 spune:
Revin si eu cu o intrebare legata de CM. Am nascut acum 10 luni, alaptez la cerere, insa am avut menstruatie la sf lui octombrie pt prima oara, desi alaptaz.Menstruatia a fost normala, 4 zile. Problema e ca in noiembrie nu am mai avut nimic, suntem deja in decembrie si tot nu am menstruatie.
Ce poate insemna asta? Cand pot face un test, iar rezultatul sa fie veridic? Sau poate alaptarea mi-a inhibat CM.
Picky_toto spune:
Anaemi nu e nimic ingrijorator ca nu ti-a venit menstruatia, mai ales daca alaptezi..bine nu e o regula..ca multe mamici alapteaza si le vin menstruatia mai devreme iar altora le vin chiar si dupa 2 ani..
Mie mi-a venit dupa 14 luni de la nastere si o singura daca ca a facut cale intoarsa ..Nu mi-ar fi venit nici atunci dar am inceput munca si alaptam mult mai rar..ajunsesem doar dimineata, seara si noaptea sa alaptez, iar treptat doar seara si in timpul noptii..dar asa a fost sa fie..acum fata s-a intarcat singurica..cica ii lasa tatzi si lu' bebe din burtica
Analessya13 depinde daca nu v-ati protejat atunci cand ati avut relatii intime dupa venirea cm-ului. Cum ziceam mai sus, mie mi-a venit o luna iar dupa aceea deloc..rezultatul a fost un samburel mic (bine ne si doream asa ca nu ne-am protejat deloc)..dar se poate ca si alaptatul sa fi avut o influenta asupra cm-ului..poate ai alaptat mai des, bebe a supt mai mult..dar totusi nu-ti strica sa faci un test..asa ptr a scoate din calcul aceasta posibilitate.
Numai bine
Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 24+...
Asteptam sa vina Mosu' cu cadouri da' pana atunci ne pregatim
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai
analessya13 spune:
Pai nu am folosit nici o metoda contraceptiva, dar am fost atenti. O sa astept saptamana asta si voi face un test. De alaptat alaptez foarte mult si noapte si zi, dar nu inteleg de ce am avut in octombrie ca si atunci alaptam ca si acum.
Ilinca_M. spune:
Lui anaemi precis i-o fi venit "moshu" de atunci, ca a trecut 1 an si 4 luni
Analessya, fiecarei mame ii vine CM in mod diferit, chiar daca alaptatul se produce in conditii similare (la cerere, la minimum 3 ore, si noaptea, exclusiv pana la 6 luni etc.). Deci tie atunci a fost sa-ti vina, in octombrie, chiar daca alaptezi (mie nu mi-a venit nici dupa 1 an si 7 luni de la nastere, dar altora le-a venit in primele 6 luni; este si un topic la sectiunea "Alaptare" pe tema asta). Ar fi putut totusi sa fie un fel de "vestitorii primaverii", adica un ciclu asa, "de control", care sa nu fie inca regulat deci sa mai dureze cateva luni pana vine urmatorul...dar asta zic si eu ca idee, de fapt habar n-am, desi parca s-a mai discutat pe tema asta la "odiseea" noastra si au fost mame in situatia ta, fara sa rezulte un al doilea copilas.
Cel mai sigur e sa-ti faci un test de sarcina, iti tin pumnii sa fie asa cum iti doresti!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata