Tort cu 3 feluri de ciocolata
Raspunsuri
manon spune:
dana, eu am facut zilele astea un tort cu doua feluri de ciocolata (alba si neagra) inspirata de reteta cremei ganaj (sau ganache) postata de mireluta. ce mai conteaza o crema in plus...sa zicem...ciocolata capucino, sau ciocolata cu lapte...chestie de gust. pregatesti o cantitate mai mica din fiecare crema, pentru un tort cu blatul din 3 felii. un start de o culoare, altul...si imbraci tortul in ciocolata/crema pe care o vrei tu. acum, ce inseamna mai putina crema...sa zicem ca pentru fiecare strat pui la incalzit cam 125 ml frisca lichida si topesti 150 gr. ciocolata. gelatina...pui doar o ligurita in fiecare crema (dizolvata si incalzita bine, evident).
exista retete si fara blat, doar o baza (care poate fi din piscoturi, biscuiti sfarmati,...peste care se pune o cantitate apreciabila de unt topit ca sa asigure consistenta. apoi se pune fiecare crema, pe rand, se mai da la frigider ca sa se intareasca fiecare strat, mai pui un strat...cam asa.personal...optez pentru tortul cu blatul din 3 straturi, iese perfect ca dimensiune si merge mai repede la preparare. o sa-ti iasa!! curaj!
mariussimiuc spune:
Dana,poate reteta asta te va ajuta.
Gasesti si poze aici.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Si aici mai gasesti ceva discutii si impresii despre acest tort.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9" target="_blank">Am si eu ratusca mea (mar1 si mar2)
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
roxanaz spune:
daca e vorba de cel din reviwsta Good Food de acum vreo 2 ani e foarte usor de facut, doar ca iti trebuie ceva timp pentru asamblat.
reteta e cea data de Mihaela in al doilea link (http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&whichpage=2&TOPIC_ID=109848&)
iti trebuie ciocolata de buna calitate, ia milka pentru cea alba si cu lapte si lindt sau heidi 80% pentru cea neagra.
in rest... spor ca e doar chestiune de timp la mijloc, daca astepti minim 30 de minute intre pus straturile de ciocolata nu are cum sa nu iti iasa.
succes
Roxana