Sa stim sa spunem NU avortului!!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Il naste si il da spre adoptie si apoi terapie la greu. Repet, se intampla si tragedii in viata, dar nu este crima rezolvarea lor. Si un avort are un efect psihologic devastator asupra unei fete, mai ales la varste fragede, 14-15 ani.

E usor de vorbit,greu de facut si de acceptat mai ales!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Il naste si il da spre adoptie si apoi terapie la greu. Repet, se intampla si tragedii in viata, dar nu este crima rezolvarea lor. Si un avort are un efect psihologic devastator asupra unei fete, mai ales la varste fragede, 14-15 ani.

Off, greu cu tine mai, mai..

Nu e mai simplu sa fie tinerele informate cu privire la contraceptie? Spune tu, nu e mai sanatos asa?

Zici ca avortul are efect devastator asupra unei tinere, dar oare NASTEREA la varsta de 14-15 ani, ce efect o avea? Nasterea si trairea vietii stiind ca ai un copil unde intr-un centru de plasament...Nu pot sa cred ca tu consideri asta o solutie: nasteti toti copiii, absolut pe toti, si daca nu va convine sa-i cresteti umpleti centele de plasamant cu ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui freedeliaIn cazul prezentat de AB, daca as cunoaste aceasta situatie, as merge intins la politie si la Child Protection si as incerca sa opresc ACEA crima. Nu sa indemn mama sa mai faca una pe deasupra ei.

Usurinta cu care gasesti solutii pentru niste situatii cumplite ma face sa ma gindesc ca de fapt nici una dintre situatiile prezentate te "atinge". Nici nu ma pot pune in acele situatii...asa de cumplite mi se par, daramite sa mai stau si sa judec, sa emit pareri si sa OBLIG pe cineva sa actioneze conform moralitatii proprii (care poate sau nu sa fie corecta).

Sa vorbesti este cel mai usor lucru...la fel si sa acuzi sau sa obligi. Dar sa AJUTI cu adevarat este mult mai greu.

"Terapie la greu"...e absurd sa crezi ca o fata la 14-15 ani dintr-un satuc uitat de lume are acces la terapie...afirmatia asta m-a convins ca este minunat sa traiesti intr-o democratie unde sa nu fii OBLIGATA sa suporti o presupusa (si de cele mai multe ori falsa) moralitate. De la vorbe si pina la fapte e cale lunga...

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Mesajul meu nu spunea ca avortul este traumatizant ci ca SI avortul este traumatizant. Ca si nasterea la 14 ani, a unui copil dintr-un viol, pe care sa il dai spre adoptie.

Exista tragedii, unele pot fi evitate prin educatie sexuala, prin respectarea indatoririlor morale ale mamei (care are datoria de a isi proteja copiii de un tata abuziv si violator), prin cate si mai cate metode. Altele nu sunt evitate si se intampla. Si lasa sechele, normal.

Intr-adevar, situatiile nu ma ating, cred ca ar fi greu sa ne atinga ceva ce nu ne afecteaza direct. Putem avea empatie fata de persoana respectiva, dar asta se poate intampla intr-o situatie reala, nu intr-una ipotetica.

NU stiu de ce discutam aici situatii ipotetice. Topicul era general -- ce parere are lumea despre avort. Eu mi-am expus-o, la fel si altii, nu vad de ce trebuie sa venim cu exemple oribile, ipotetice, numai pentru a prinde pe cineva la inghesuiala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Evident ca educatia sexuala este importanta, numai ca, indiferent cat te feresti, tot se poate intampla sa ramai insarcinata si atunci mi se pare o datorie morala (indiferent de religie sau lipsa acesteia) sa iti asumi responsabilitatea faptelor tale, nu sa omori acel copil ca n-ai chef sau posibilitati sa il cresti. Mi se pare mai echitabil, daca stii ca nu vrei copil si pace, sa nu faci nici sex, ca nu exista pe lumea asta numai placere, fara responsabilitati.

Citat:

Nu am spus sa faca lumea sex doar in scop reproductiv, nu stiu de ce imi sucesti atat cuvintele. Am spus ca daca tot faci, sa stii ca exista posibilitatea sa se intample ceva si sa iti asumi responsabilitatea faptelor tale.

Ce anume am rastalmacit?
Si da , te rog accepta , dpdv medical si stiintific pana in luna a 3-a NU este o fiinta umana!

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Mesajul meu nu spunea ca avortul este traumatizant ci ca SI avortul este traumatizant. Ca si nasterea la 14 ani, a unui copil dintr-un viol, pe care sa il dai spre adoptie.

Exista tragedii, unele pot fi evitate prin educatie sexuala, prin respectarea indatoririlor morale ale mamei (care are datoria de a isi proteja copiii de un tata abuziv si violator), prin cate si mai cate metode. Altele nu sunt evitate si se intampla. Si lasa sechele, normal.

Intr-adevar, situatiile nu ma ating, cred ca ar fi greu sa ne atinga ceva ce nu ne afecteaza direct. Putem avea empatie fata de persoana respectiva, dar asta se poate intampla intr-o situatie reala, nu intr-una ipotetica.

NU stiu de ce discutam aici situatii ipotetice. Topicul era general -- ce parere are lumea despre avort. Eu mi-am expus-o, la fel si altii, nu vad de ce trebuie sa venim cu exemple oribile, ipotetice, numai pentru a prinde pe cineva la inghesuiala...

Si eu eram cinica si lipsita de empatie , impreuna cu majoritatea medicilor acum cateva pagini...

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Freedelia,nimeni nu vrea sa "te prinda(pe tine)la inghesuiala"dar asa cum eu accept viziunea ta asupra avortului,exact la fel trebuie s-o acceptzi si tu pe a mea,fara a mai veni cu "crime"si alte chestii de genul asta!

Este dreptul fiecarei femei sa decida ce si cum vrea in privintza corpului ei!

Dana

Mergi la inceput

Da, nene, asupra corpului ei, sa isi faca liposuctie sau breast implants. Dar sa omoare o alta fiinta este o alta mancare de peste...

Mergi la inceput

Citat:

Da, nene, asupra corpului ei, sa isi faca liposuctie sau breast implants. Dar sa omoare o alta fiinta este o alta mancare de peste...

deci zero respect si tolerantza pentru alte opinii!

dana

Mergi la inceput

Cred ca ai dreptate, am intr-adevar zero respect pentru o opinie (sau persoana) care nu respecta viata altei fiinte.

Mergi la inceput