Sa stim sa spunem NU avortului!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Intrebarea din primul post -´´credeti ca un copil merita asa ceva´´- este, iertati-ma, deplasata.

Daca chiar ne pasa, ar trebui sa ne orientam spre cauza si nu spre efect, exact cum spune Natasa.

daca ne orientam exclusiv pe cauza, vom judeca indiferent de efect, concentrandu-ne strict pe dreptul mamei si ignorandu-l pe cel al copilului nenascut inca. or dreptul copilului primeaza in orice situatie din lumea asta civilizata, conform legii. nu poti separa una de alta.

nu e deloc deplasata intrebarea. si o repet: merita un ghemotoc de fiinta umana suferinta aceea nestiuta si imposibil de imaginat? in fond, ce e avortul? curmarea unei vieti. deci cauza insarcinarii justifica o crima? bineinteles ca exclud exceptiile din discutie, caci autoarea nu la exceptii se refera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Eu nu sunt de acord cu avortul in nici o situatie -- bineinteles ca ma rog sa nu imi dea Dumnezeu niciodata ceva atat de greu ca un viol, dar tot consider ca nu trebuie o alta viata sa fie luata pentru ca mie sa imi fie mai usor sa trec peste o situatie dificila.

Cat despre avorturile asa-zis teapeutice, asta este o gluma, nici un copil nu merita sa i se ia sansa la cel mai minunat lucru -- viata. Doar pentru ca societatea noastra considera oamenii cu handicap ca fiind mai prejos de restul celor "normali" asta nu inseama ca ei chiar sunt mai prejos si ca nu merita sa se nasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Intrebarea din primul post -´´credeti ca un copil merita asa ceva´´- este, iertati-ma, deplasata.

Daca chiar ne pasa, ar trebui sa ne orientam spre cauza si nu spre efect, exact cum spune Natasa.

daca ne orientam exclusiv pe cauza, vom judeca indiferent de efect, concentrandu-ne strict pe dreptul mamei si ignorandu-l pe cel al copilului nenascut inca. or dreptul copilului primeaza in orice situatie din lumea asta civilizata, conform legii. nu poti separa una de alta.

nu e deloc deplasata intrebarea. si o repet: merita un ghemotoc de fiinta umana suferinta aceea nestiuta si imposibil de imaginat? in fond, ce e avortul? curmarea unei vieti. deci cauza insarcinarii justifica o crima? bineinteles ca exclud exceptiile din discutie, caci autoarea nu la exceptii se refera.

nimic

Cred ca nu ai inteles.
Cauza multor avorturi este lipsa educatiei femeilor. In loc sa se protejeze(prezervativ, pilule, etc) se supun riscului de a ramane insarcinate cu un copil pe care nu si-l doresc.
Daca lucram la cauza, efectul-adica avortul nu va mai avea loc. Si pentru asta e nevoie de educatie sexuala.

Dreptul copilului exista atunci cand exista un copil.

Repet si eu, intrebarea este deplasata. Niciun copil din lumea asta, niciun animal, nu merita tortura.Nu vad ce e´´ de intrebat´´ in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Eu nu sunt de acord cu avortul in nici o situatie -- bineinteles ca ma rog sa nu imi dea Dumnezeu niciodata ceva atat de greu ca un viol, dar tot consider ca nu trebuie o alta viata sa fie luata pentru ca mie sa imi fie mai usor sa trec peste o situatie dificila.

Cat despre avorturile asa-zis teapeutice, asta este o gluma, nici un copil nu merita sa i se ia sansa la cel mai minunat lucru -- viata. Doar pentru ca societatea noastra considera oamenii cu handicap ca fiind mai prejos de restul celor "normali" asta nu inseama ca ei chiar sunt mai prejos si ca nu merita sa se nasca.

Ana

Iubirile mele: Filip (06.03.2007) ,Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Cred totusi ca sa ajungi mama iti trebuie o anumita maturitate si o doza de "responsabilitate" . Nu sunt impotriva avortului dar consider ca acesta sa fie facut atunci cand este in stadiu de embrion adica in prima luna sau a 2 nu in a 3-a cand deja e format fat!
Sunt pentru avortul "terapeutic" in sensul ca daca o sarcina in evolutie dezvolta anumite boli sau handicap al fatului atunci decat un copil bolnav mai bine avort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Eu cred ca este o dovada de egoism sa aduci pe lume o fiinta condamnata la moarte crunta, fara nici o sansa de a scapa.
In conceptia mea si a multor prieteni dupa cum am descoperit atunci cand am fost pusi fata in fata cu astfel de cazuri , argumentul de baza , si anume ca avortul este un pacat este o dovada de egoism pur.
Adica tu ti-ai facut treaba si ai adus pe lume o fiinta condamnata la moarte, n-ai pacate , ca deh , n-ai facut avort si totul e roz si toti suntem fericiti. Mai putin saracul copil.
Am vazut baiat cu miastenie parca, internat in spital. Eident era paralizat , slab , cu multiple infectii. Avea vreo 20 de ani , era cu mama lui tot timpul. Langa pat avea un calendar pe care amandoi incercuiau zilele trecute si zilele ramase pana la plecarea din spital. Mi-a placut foarte mult de el si il tot intrebam pe doctor despre caz. Am iesit din salon dupa discutia cu calendarul si l-am intrebat cand merge acasa totusi.A plecat , dar a plecat de tot pt. ca oricum traise mai mult decat era scris in tratate.Adica mai mult cu vreo 2 ani.
Langa prietenul meu sta un barbat foarte dragut si de treaba , bolnav psihic si cu alte afectiuni. Ne salutam , imi face cu mana tot timpul si nu pot sa nu ma intreb ce se va intampla cu bietul om cand mama lui, o femeie maruntica si draguta va muri. Nu mai are pe nimeni , nu se poate intretine singur , nu poate locui singur , nu va intelege de ce mama lui nu mai e .

Cand faci un avort terapeutic nu o afci p. tine , o faci pt. bietul copil.
Dar nici aici nu am o viziune in alb-negru , nu poti acuza pe cineva de egoism pt. ca fiecare caz este diferit .

Cat despre avort...eu sunt de acord cu el , cu optiunea fiecareia de a alege. Iar aceste filmulete sunt ...sentimentalisme pure, iar cel cu corpul care se fereste din fata acului pur si simplu o omitere a realitatii.
Cand se face punctia evacuatorie pt. ascita se introduce acul in partea stanga unde este mai mult loc de manevra si unde oricum intestinul se trage din fata acului , la fel ca orice alt organ.

La altele nu m-am uitat.
Iar discutia asta va ajunge rapid la ZZ, ca toate celelalte care au existat pe aici.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulix

Gnm eu am deschis acest subiect pt. a dezbate un avort facut din "inconstienta", din lipsa de informatii. Nu spune nimeni aici ca atunci cand exista motive intemeiate (un viol, un bb care ar avea grave probleme de sanatate) sa nu faci un avort terapeutic. Dar repet cand exista atata informatie in jurul nostru e trist ca inca mai exista fete care se lasa pacalite de un "fat frumos"...
Si mai cred ca viata ti-o da Dumnezeu... Ca daca nu ar fi vrut El sa fim pe acest pamant nu mai eram. Dar asta e o alta discutie...

Cine poate cataloga acele motive ca fiind intemeiate? Noi oamenii? Or fi intemeiate pentru unii dintre noi, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca orice avort este o crima.
De unde pana unde, in ce calitate putem noi decide, oricare ar fi situatia, ca o viata poate fi curmata? Ne jucam de-a creatorul? Ne luam drepturi pe care nu le-am avut si nu le vom avea vreodata?
Toata viata noastra putem decide, ce meserie urmam, unde vrem sa locuim, ce masina ne cumparam, dar cand vine vorba despre a lua o viata, indiferent cat de " temeinice" ni s-ar parea noua aceste motive, nu avem acest drept.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

pics

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Oare mamica (,) care povestea de pacientii cu handicap mintal pe care i-a vazut in spital, i-a intrebat vreodata, pe ei sau pe altii ca ei, daca ar vrea sa moara decat sa traiasca asa??? Ma indoiesc ca vreunul din ei ar fi spus da, nene, omoara-ma ca nu mai suport. Un copil cu handicap este o geutate pentru parinti, nu pentru el insusi. Cat despre cine are grija de ei, astea sunt, dupa cum chiar tu te-ai exprimat, sentimentalisme. Se gaseste cineva sa aiba grija de ei, pe un om "simplut" il faci fericit cu mai nimic. Recunosc ca la noi e cam jale, dar in lumea civilizata traiesc foarte bine si sunt bine ingrijiti acesti OAMENI -- pentru ca, desi diferiti, tot oameni sunt si ei.

Si a nu face avort nu poate fi in nici un caz un gest egoist -- mama aceea este cea care se va chinui cu acel copil toata viata, deci un gest sacrificial mai degraba decat unul egoist, nu?

Cred ca e greu sa alegi cand esti in situatia respectiva, tocmai de aceea, la nici una dintre cele trei sarcini (si viitoarele, daca vor mai fi) nu am vrut sa aflu daca este ceva in neregula -- am preferat sa sper ca totul va fi bine si sa nu ma "ispitesc" oferindu-mi posibilitatea de a omori acel copil stiind ca are vreun handicap. N-am aflat, nu mi-am facut griji. Primii doi au fost ok -- pentru al treilea inca ne rugam :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Freedelia, un exemplu, daca nu vrei sa te uiti, nu te uita, dar uite un baiat nascut fara maini si picioare care LE MULTUMESTE parintilor ca nu l-au avortat si i-au dat dreptul la o viata frumoasa(asa o considera el)

http://www.youtube.com/watch?v=oGZYT50Bow4&feature=related

PS. E cam socant sa-l vezi, asa ca daca esti gravi, poate nu e bine sa te uiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Oare mamica (,) care povestea de pacientii cu handicap mintal pe care i-a vazut in spital, i-a intrebat vreodata, pe ei sau pe altii ca ei, daca ar vrea sa moara decat sa traiasca asa??? Ma indoiesc ca vreunul din ei ar fi spus da, nene, omoara-ma ca nu mai suport. Un copil cu handicap este o geutate pentru parinti, nu pentru el insusi. Cat despre cine are grija de ei, astea sunt, dupa cum chiar tu te-ai exprimat, sentimentalisme. Se gaseste cineva sa aiba grija de ei, pe un om "simplut" il faci fericit cu mai nimic. Recunosc ca la noi e cam jale, dar in lumea civilizata traiesc foarte bine si sunt bine ingrijiti acesti OAMENI -- pentru ca, desi diferiti, tot oameni sunt si ei.

Si a nu face avort nu poate fi in nici un caz un gest egoist -- mama aceea este cea care se va chinui cu acel copil toata viata, deci un gest sacrificial mai degraba decat unul egoist, nu?

Cred ca e greu sa alegi cand esti in situatia respectiva, tocmai de aceea, la nici una dintre cele trei sarcini (si viitoarele, daca vor mai fi) nu am vrut sa aflu daca este ceva in neregula -- am preferat sa sper ca totul va fi bine si sa nu ma "ispitesc" oferindu-mi posibilitatea de a omori acel copil stiind ca are vreun handicap. N-am aflat, nu mi-am facut griji. Primii doi au fost ok -- pentru al treilea inca ne rugam :)

Nu sunt mama, sunt viitor medic si din punctul meu de vedere sa condamni o fiinta la o viata mizerabila si la o moarte prematura doar ca sa fii tu fara de pacat mi se pare egoism pur.
As fi intrebat-o si pe fata de 20 de ani cu tetrapareza imobilizata intr-o pozitie groaznica, ce nu putea vorbi ce prefera: sa se chinuie asa , sau sa nu fie.
Si ce se va intampla pe viitor cu ei nu este deloc sentimentalism , este un adevar. hai ca-ti zic eu ce se va intampla : daca au noroc si bani vor ajunge intr-un centru.
Dintr-un astfel de centru a venit o fata de varsta mea , schzifrenica , sedata la greu ca abia vorbea , lovita la cap dupa ce a batut-o infirmierul de acolo.
Era insarcinata in luna a 6-a parca , cu un alt pacient de acolo.
Crezi ca va avea cineva grija de oamenii astia ghinionisti?ca va fi totul ok pt. ei , brusc li se schimba tot mediul , dispar oamenii care au avut grija de ei , dar totul va fi bine , nici un stres , nici o modificare..pe naiba , astea's sentimentalisme.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput