Sa stim sa spunem NU avortului!!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sunt atatea povesti dureroase pe DC ... daca le-ai fi citit, Delia, pe la "Asteptand un ingeras..." poate ca le-ai da si acelor femei o sansa sa aiba dreptate.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Delia, sa presupunem ca esti alergica la fructe de mare si la lactate. O autoritate misterioasa impune o lege ca tu nu ai voie sa mananci decat fructe de mare sau lactate, sub sanctiunea legii. Faptul ca alegi una dintre astea ca sa nu mori de foamesi ajungi sa faci edem Quincke nu inseamna ca iti meriti soarta. Faptul ca hotarasti sa risti si sa mananci ceva nonalergic si legea te pedepseste apoi, iarasi nu inseamna ca o meriti.
Ca om liber nu meriti nici una dintre aceste posibile consecinte negative. Singura vina apartine autoritatii despre care vorbeam, care a emis asa o lege.
Sper ca m-am facut inteleasa.

Edit: Ceea ce vreau sa spun este ca uneori nu e vorba de nici o alegere. O alegere intre doua aberatii doar pentru ca sunt impuse de cineva (Stat, Biserica, whatever) nu poate fi considerata "alegere" si consecintele ei nu pot fi considerate "meritate".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Nu "pot" fi considerate meritate??? Poate voiai sa spui "nu le pot considera eu meritate". Pentru un om care crede intr-o forta care aranjeaza toate in lume, este nu numai posibil, dar chiar natural sa le considere meritate.

De exemplu, daca eu cred in Dumnezeu, cred ca El este in charge de tot ce se intampla pe lume si atunci faptul ca imi da o nenorocire, desi doare cumplit, este ceva ce pot accepta, nu ma revolt impotriva acestul fapt. Poate ca imi pierd mintile de durere, dar nu dau vina pe Dumnezeu. Te rog sa observi ca vorbesc la persoana intai singular -- ADICA ASA FAC IO. Si poate si altele ca mine. Si poate si altele ca tine.

Mergi la inceput

Delia, daca tu crezi in Dumnezeu ca "in charge" - sursa a tuturor lucrurilor atunci el determina si pe femeile care avorteaza - sa o faca, deci ele nu sunt responsabile pentru asta.
Daca tu crezi in Dumnezeu dar si in faptul ca a dat oamenilor liber arbitru, atunci inseamna ca oamenii fac rau si de asemenea se pot revolta impotriva lucrurilor rele. Prin urmare revolta impotriva unui stat dictatorial este in acord cu religia.
De aici rezulta ca indiferent cum ai privi lucrurile din punct de vedere religios, argumentul meu ramane valabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Absolut,revolta impotriva lucrurilor CE POT FI SCHIMBATE este absolut in acord cu religia. Dar un copil cu Down sau fara cap nu poate fi schimbat. Poate fi omorat. Atat. O mica diferenta, nu?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Absolut,revolta impotriva lucrurilor CE POT FI SCHIMBATE este absolut in acord cu religia. Dar un copil cu Down sau fara cap nu poate fi schimbat. Poate fi omorat. Atat. O mica diferenta, nu?

Ne invartim in cerc. Un lucru ce poate fi schimbat este o lege proasta sau un regim dictatorial, eu despre asta vorbeam in mod direct. Bineinteles ca oricine poate prelua parti din argument si le poate invarti cum doreste, dar "dezbaterile" neconstructive voit, nu ma intereseaza.

Acuma, daca tu esti impotriva avortului strict din motive religioase si nu esti deschisa la argumente rationale si morale care sunt dincolo de o anumita credinta, indiferent care ar fi aceea, cred ca discutia poate fi inchisa. Iti respect opinia dar , ca orice opinie religioasa, nu poate fi discutabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

mie mi se pare ca deosebirile de opinii sunt doar la suprafata

Inaioana, tu ai spus ca in ce te priveste, nu ai face nici avort terapeutic, pe de alta parte freedelia a spus ca daca sarcina ei ar fi rezultatul unui viol nu stie daca nu cumva ar ceda psihic si ar face un avort

eu de pilda sunt impotriva avortului din motive religioase dar in virtutea acelorasi principii religioase cred ca e dreptul mamei de a alege in situatiile speciale mentionate mai sus...stie fiecare cat poate duce, chiar si Dumnezeu respecta libertatea omului de a alege

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Topic inchis la cererea autoarei

Mergi la inceput