Sa stim sa spunem NU avortului!!
Raspunsuri - Pagina 18
bombi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulix Dana problemele legate de oprirea evolutiei sarcinii ar putea fi rezolvate (mare parte) cu niste analize facute inainte de a avea un bb. Analize care dupa parerea mea ar trebui sa le faca orice femeie care vrea sa devina mama. |
Si care sint analizele alea care garanteaza ca nu se va opri sarcina din evolutie???
inaioana spune:
Delia, pai daca opiniile tale sunt contrare legii actuale? (Te rog ca o iei in gluma, nu ca pe un atac!)
E interesant ce spui, dar existentialismul ("meritam/alegem ce ni se intampla") se impaca mai greu cu teismul.
Doina, morala fara dragoste nu se numeste vax, se numeste morala kantiana.
ariel_7000 spune:
iulix, gresesti aici! eu acum 1.5 luni am fost infestata cu un virus pt care nu se fac analize in mod uzual. un nenorocit de virus pe care l-am luat de la cabinetul pediatrei copilului meu cand l-am dus la vaccinare, caci nu a avut bunul simt si morala sa ii zica mamei cu fetita bolnava sa stea acasa cu ea, ca vine ea in vizita sa o consulte. fetita de care stia ca are o boala eruptiva contagioasa, pe care a lasat-o sa zburde libera printre copii sanatosi, printre mamici gravide....un virus nemernic, care a fost nedepistat la noi timp de 1 luna, la 5 seturi de analize de tot felul, pt care am facut eu sapaturi sa aflu ce este si abia pe urma s-a trimis proba la un cabinet de la cuca macaii...un virus aparent banal, care insa este fatal unui fat in stadiu mic sau malformativ grav pentru un fat in primul trimestru...care duce la anencefalie! adica fat fara creier si fara oase craniene! in situatia mea, nu pot sa zic decat ca mai bine ca s-a terminat asa si ca m-a ferit DD sa iau o decizie cumplita pentru mine....
e vorba de parvovirusul uman, resposabil de "fifth disease" (sau boala obrajilor palmuiti)...macar acum stiu ca am antigene si la porcaria asta . pana acum insa nici nu am stiut de existenta lui pe planeta asta...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
szivarvany spune:
Eu revin la ce ati putut afirma unele dintre voi, despre avortul TERAPEUTIC.
Va invit sa cititi la subiectul "Durerea unei pierderi de sarcina" CE isneamna pentru unele femei sa trebuiasca sa renunte la sarcin, sa afaca AVORT.
Sau cele care au fost nevoite sa faca chiuretaj in urma unei sarcini oprite in evolutie.
NU au avut de ales, sunt momente in viata asta in care NU poti alege.
Si pe cine sa dai vina ??? Pe DD si legile lui ?! ...
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
fdoina spune:
citat din mesajul lui inaioana Doina, morala fara dragoste nu se numeste vax, se numeste morala kantiana. |
morala fara dragoste se schimba odata cu modelele de masini si e un copil obraznic care-si neaga parintii
off topic: ma bucur sa te vad pe aici, am bucuria sa te anunt ca sunt proaspata matusa a unui baietel de o luna
freedelia spune:
Chiuretarea unei sarcini oprite in evolutie este ceva complet diferit de un avort, fie el si terapeutic. Este cam ca diferenta intre a inmormanta un copil mort si unul pe moarte. Cel mort clar e mort, dar cel pe moarte, desi uneori pare imposibil, isi poate reveni.
La fel si la avorturile "terapeutice" copilul este INCA in viata, traiese, este o fiinta umana (e trecut de 3 luni, nu???) asa ca este OMORAT. Nu este acelasi lucru cu eliminarea din corpul mamei a unui copil deja mort. Chiar nu vede nimeni diferenta dintre acste doua situatii???
Bineinteles ca mama respectiva trece prin dureri psihice ingrozitoare despartindu-se de un copil -- la fel ca si o mama careia ii moare un copil deja nacut, nu am trecut prin nici una din situatii, nu pot sa imi dau cu presupusul, as banui ca cu cat trece mai mult timp, cu atat e mai greu sa iti moara un copil. Nimeni nu spune ca pentru o mama e o decizie usoara sa omoare un copil nenascut. Dar asta nu inseamna ca, din punctul meu de vedere, este o decizie gresita, pe care nu are dreptul sa o ia. Faptul ca acea decizie o face sa sufere nu inseamna automat ca e o decizie buna sau morala...
ariel_7000 spune:
delia, dar daca acel copil, fara creier, fara cutie craniana, care oricum este imposibil,oricat te-ai da tu peste cap, sa supravietuiasca, ar pune in pericol viata mamei? atunci? ca in cazul asta mor si copilul si mama! e curata sinucidere sa se accepte continuarea acelei sarcini! prietena mea a trecut milimetric pe langa moarte! a avut fat macrosom...el oricum a murit in momentul expulziei, ea era sa moara atunci din cauza hemoragiei...cezariana nu i se putea face din cauza alergiei la anestezic, rahie sau epidurala nu, caci are o problema la coloana...singura ei metoda a fost natural! i s-a indus nasterea la aproape 38 de saptamani, caci le-a fost frica medicilor sa o lase mai mult...ea nu a acceptat sub nicio forma sa se faca asta la 24 de saptamani cand i-au depistat, nici mai tarziu, caci ii auzea inimioara si spera ca poate "maine" ii va vedea si capul normal, cu creier si oase...
psihologul care se ocupa de ea a zis ca a procedat asa din negatie, ca nu a acceptat ideea sa-si omoare bebelusul...insa asta putea sa o coste viata! nu poti sa te fixezi asa pe o idee cand e evident ca e periculoasa! ea avea scuza depresiei...insa nu inteleg inversunarea altora, care nu trec prin sentimentele si depresiile ei, care pot judeca situatia la "rece" si pot intelege ca asta e un caz tipic pt avort terapeutic, care e recomandabil sa se faca cat mai devreme...cum poti spera sa ii apara creierul acolo unde e gol? prin hocus pocus?
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui freedelia Ariel, situatia prietenei tale este cumplota dar as putea spune cu certitudine ca as fi facut aceeasi alegere... |
Da-mi voie sa-ti zic ca nu te cred! mi-e absolut imposibil sa cred asa ceva! ca o femeie ar accepta "sinuciderea" pt o idee, pt un principiu! pt ca ea a trecut milimetric pe langa moarte! daca i-ar fi ascultat pe medici si ar fi facut acel avort la 5 luni cand au depistat anomalia, de fapt cand au confirmat-o cei din austria, caci cei din ungaria au depistat-o de mai demult..., ea nu ar fi trait acest cosmar acum, nu ar mai fi avut pe retina acea imagine horror si poate dupa ce si-ar fi plans suferinta ar fi incercat sa faca alt bebe...insa ea, presata de familie si sub influenta principiilor adanc inradacinate, sub pretext crestin, a ales asta! a ales sa traiasca in semi nebunie restul vietii, a ales sa riste sa moara atunci! e o femeie sanatatoasa fizic, care ar fi putut face inca 10 copii, daca nu se fixa atunci pe un principiu!
insa, familia ei preoteasca, nu a acceptat ca lumea sa-i arate cu degetul ca ea a facut avort!
si nu si-a meritat soarta! nu! a fost pur si simplu, nu o palma data de DD, ci o gluma macabra a naturii! un joc de noroc, pierdut de ea! Nu DD i-a dat asta! caci fata asta nu avea niciun pacat! si nici neamurile lor preotesti! NU! pur si simplu, a fost natura beata in momentul conceptiei!
uite ce inseamna copil anencefalic si vorbim pe urma daca iti mai sustii afirmatia cu atata indarjire!
http://images.google.ro/images?hl=ro&q=anencefalia&rlz=1W1ADBF_en&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
PT CEI CU INIMA SLABA, SA NU PRIVEASCA ACESTE IMAGINI!
freedelia spune:
Am privit imaginile desi nu sunt tare de inima -- am plans gandindu-ma la cei doi copii minunati pe care i-am nascut si gandindu-ma ca am unul in burtica care ar putea fi ca cei din poze... MI-ar rupe inima, dar nu m-as gandi in nici o clipa sa il omor. Chiar aratand ca un monstru, tot copilul meu este -- era chiar in linkul dat de tine o mamica cu un bebe din asta "monstru" in brate, zambind, cred eu, mult mai fericita decat daca l-ar fi omorat ca pe un caine.
ariel_7000 spune:
da, sunt unele "sanse" ca anencefalul sa supravietuiasca 1 zi, 2, 10...insa inevitabil va muri. prietena mea nu a avut "sansa" asta...al ei a murit la expulzie...pe langa asta mai avea multiple alte malformatii...e genul de "porcarie" care in general nu vine singura, ci si cu altele la pachet...sunt cazuri rare, in care malformatia este singulara, insa rare, covarsitor de rare...iar supravietuirea este...numarata in secunde, minute, ore...poate, cu noroc, in zile.
oricum, au trecut peste 6 ani de atunci, baietelul ei ar fi fost de varsta fetitei mele...ea nici in ziua de azi nu a uitat si zice ca nu va uita vreodata, ca ea alti copii nu va mai avea, ea nu accepta sa vada vreo poza cu copiii mei sau ai altora, ea sta inchisa in casa de atunci, singurele momente in care iese, sunt cele in care merge la psiholog. atat! spera numai sa nu se mai trezeasca intr-o dimineata si sa se termine tot balciul!
iar sotul ei, preot, din familie de preoti, ca si ea, a trecut cu greu de lupta lui cu divinitatea si macar el a inteles in cele din urma, ca nu DD este responsabil de gluma asta proasta a naturii...