Burtici fericite de septembrie-octombrie (137)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui daciana.ilie

salutare fetelor

..v-am "recuperat"

Ionika - sry de ce ti se intampla - si noi trecem prin asta - sotul meu de fapt nu ia nici macar somaj pt ca era pe micro... si drept sa-ti spun acum nici nu mai vreau sa se angajeze decat dupa nasterea bebeului ... sau sa ma angajez eu poate, "la negru" ....

Aida - chiitaaaaaliiiitaaaaalooooouuun

Camy - ce bine de vestile bune; daca nu reusesti sa te linistesti (parca ma vad pe mine) vezi si un medic din orasul tau ce zice... si faci o medie ;

techila ti-a iesit super descrierea... si sa stapaniti santosi masina

aaaaa ... era sa uit ... atata v-ati luat de bunatatile din magazin ca l-au retras .... mai vad doar link-ul ... ..si vazusem acolo doar bunatati ...

... a reaparut magazinul

parca mai era ceva ...dar acu nush ..

daci

33+ cu Darius Alexandru

dupa ce darius a murit din cauza tampitilor din Brasov...nu mai merg aici niciodata...
Aici sa mergi la medicul ginecolog, este ca si cum ai sta acasa si ai face de mancare...

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex
26+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui techila

pupa-l din partea mea......are si un nume?

Techila - actuala mamica de 2 caini si viitoare mamica (34+) de 2 putze si
poze techila cu 4 picioare

Da..''Flåcårica'' si uite si de ce.. Bibiul

www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE

Iuliana, cea mai fericitå 36+cu Bruce Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionika spune:

Fetele, multumesc pentru sprijin. Sper ca tot raul sa fie spre bine!
Mai am o intrebare: la un moment dat cineva povestea despre susan, ca e bun pentru anemie, calciu. Cum sa ia si ce cantitate? Mi-a cumparat sotul si acum vreau sa incep cura...
Mi se pare mie sau azi ati avut o zi mai "linistita"?

Ioana, mamica de Andrei (5 ani) si Alexia 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui daciana.ilie

am uitat .. Dana15 hemoglobina mea e in mod normal pe la 11 si un pic ... acu e 10 si un pic si nu am luat decat materna in ultimele luni dar mananc spanac cat de des pot .. ne si place, e si usor de gatit; eu il fac cu lapte si usturoi (cred ca asa il fac ardelenii) si iau din ala la punga tot timpul anului, ca sa nu mai stau sa-l pregatesc (marca dujardin; am incercat mai multe feluri si parca au gust usor diferit)

cat despre brocoli ... eu as manca toata ziua, ca si conopida de altfel, dar e cam scumputz

33+ cu Darius Alexandru

Felicitari!!! Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare! Niciodata nu am avut-o peste 12. La inceputul sarcinii am avut-o cel mai mult din toata viata, 11.8! Iar acum e putin peste 10. Dar problema e ca eu inainte beam des ceai de urzica, iar acum mi-e lene, si daca am citit ca e voie in sarcina

DAR de aia eu intrebam daca fetele care vorbesc de anemie vorbesc de hemoglobina sau de fier (sideremie)? Ca eu asta nu inteleg. De ce as lua fier, daca sideremia imi este la mijlocul intervalului? Trebuie descoperit ce altfel de anemie am, nu?

Deocamdata mi-am luat niste omega 3 cu B12, ca altfel nu am gasit B12 si stiam eu ca si omega 3 asta e buna in sarcina (cam tarziu, ca s-a format deja creierul cred ). Oricum, din moment ce sideremia e buna si salate pentru acid folic pap, inseamna ca e lipsa de B12, deci pe langa laptic si oua (ca no, carne nu merge la mine ) voi lua si pilula asta

29+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iulika29

Citat:
citat din mesajul lui techila

pupa-l din partea mea......are si un nume?

Da..''Flåcårica'' si uite si de ce.. Bibiul

Wildfire

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Raluk crede-ma ca nu stii ce mult a ajutat ca sotul afost acaså somer..Bine nu am vrut noi asa dar nu stiu cum så iti spun a facut toti banii(diferenta de bani dintre somaj si salar)..A fost si este super..eu neavand carnet de conducere iti imaginezi ce ajutor enorm..De aia spun cå a fost ca sii un facut ca el så fie somer exact acum..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionika

Fetele, multumesc pentru sprijin. Sper ca tot raul sa fie spre bine!
Mai am o intrebare: la un moment dat cineva povestea despre susan, ca e bun pentru anemie, calciu. Cum sa ia si ce cantitate? Mi-a cumparat sotul si acum vreau sa incep cura...
Mi se pare mie sau azi ati avut o zi mai "linistita"?

Ioana, mamica de Andrei (5 ani) si Alexia 32+

N-am folosit-o niciodata ca o cura, ci ca un desert, cand mi-e pofta de dulce, pun vreo 2 linguri de susan amestecate cu o lingura de miere (zic asa, la ochi, ca de obicei tot ajung sa mai suplimentez ori una ori alta pana imi place consistenta, imi place mult susan lipit cu miere, nu miere cu susan prin ea ).

Poti sa adaugi nuci, migdale sau alune de padure (ideal ar fi crude, nu prajite, mai ales ca migdalele prajite de la noi sunt si sarate).

Un foarte bun multimineral-multivitamin e si polenul, cate o lingurita pe zi, dar eu tot uit sa iau si nu-mi tare place la gust, parca pap floricele . Daca veti cauta pe net compozitia polenului, veti vedea ca e intr-o armonie perfecta, de parca natura ar stii (mai bine decat la elevit sau centrum materna) ce trebuie sa puna intr-un produs din asta . Si fiind naturale, nu sintetice, se si absorb toate mineralele. Astea sintetice, daca fierul da de calciu se bat si nu se absorb, de exemplu

La fel ar putea fi si spirulina, si orzul verde... niste pilule de multiminerale naturale

29+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iulika29

Raluk crede-ma ca nu stii ce mult a ajutat ca sotul afost acaså somer..Bine nu am vrut noi asa dar nu stiu cum så iti spun a facut toti banii(diferenta de bani dintre somaj si salar)..A fost si este super..eu neavand carnet de conducere iti imaginezi ce ajutor enorm..De aia spun cå a fost ca sii un facut ca el så fie somer exact acum..

Asa e! Mai ales de cand ai ramas si tu acasa, si esti mai mare . ohhoooo si dupa nastere.... ce fain va fi! . Cel de Sus le aseaza pe toate cum e mai bine, si daca noi prima data avem impresia ca ni s-a facut o nedreptate.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Raluk promit sa fiu la datorie, macar de acum, ca de cand tot citesc, mi-ati fost de mare ajutor si voi cu multe, am tot adunat de peste tot si acum am tolba plina sa va mai ajut si eu prin partile esentiale.
Despre RH tocmai vorbeam cu o prietena cu RH negativ si 2 sarcini pierdute (ultima la 31 de saptamani ) si ii dadeam acest link, care explica destul de bine cum sta treaba: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1203.

Iar pentru ca vorbeati de cat are bebelul, va dau un tabel, poate va ajuta:

Saptamana de sarcina Greutatea in grame (ideala) Greutati posibile incepand cu saptamana 10:

10 35 26-44
11 45 34-56
12 58 43-73
13 73 55-91
14 93 70-116
15 117 88-146
16 146 110-183
17 181 136-226
18 223 167-279
19 273 205-341
20 331 248-414
21 399 299-499
22 478 359-598
23 568 426-710
24 670 503-838
25 785 589-981
26 913 685-1141
27 1055 791-1319
28 1210 908-1513
29 1379 1034-1724
30 1559 1169-1649
31 1751 1313-2189
32 1953 1465-2441
33 2162 1622-2703
34 2377 1783-2971
35 2595 1946-3244
36 2813 2110-3516
37 3028 2271-3785
38 3236 2427-4045
39 3435 2576-4294
40 3619 2714-4524

Referinte:

Hadlock, Frank P., Harrist, Ronald B. et al; In Utero Analysis of Fetal Growth: A sonographic Weight Standard, Radiology, Oct 1991,130:129-133

Tabelul este impartit in trei rubrici:
1. Saptamana de sarcina
2. Greutatea ideala
3. Alte greutati posibile

Exemplific pentru primul rand de date:
1. 10 adica in saptaman 10 de sarcina
2. 35 grame, adica bebe cantareste 35 grame in sapt. 10 de sarcina (caz ideal)
3. 26-44, adica si aceste greutati in grame sunt posibile, pt sapt 10 de sarcina

In ceea ce priveste lipsa de fier si eu am aceeasi dilema ca si tine legat de anemie si tot la aceeasi concluzie am ajuns.
Adica am facut in sarcina pana acum hemoleucograma de 2 ori, iar HGB-ul a iesit 11,8, respectiv 11,6, cand normal e intre 12-15, iar sideremia mi-a iesit 107 si 113, iar normal e intre 37-145.
Deci sideremia e suuuuuuper OK, iar hemoglobina la limita inferioara, deci nici nu s-a pus problema de supliment de fier.
Maine refac analize uzuale, tare sunt curioasa cum ies.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns techila spune:

ei fetelor, cum va adunarati voi la ceas de seara, eu o sa ma duc sa ii tin companie soatzei in bucatarie, desi tare as mai sta cu voi...nu-i problema revin....
sa traiasca "Flacarica", pe masina mea (tot un focus, identic si la fel cu asta de acum) o chema Tentz (alint de la Tantza), si ea a fost cea mai buna prietena a mea un an de zile, pe cand lucram de nu vedeam lumina zilei...

Mergi la inceput