Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (10)
Raspunsuri - Pagina 19
moanecorina spune:
Bun#259;,fetele!
am cam lipsit de aici ca am fost si eu in vacanta plecata!am citit ca dr vostru v-a dat utrogestan.Mie mi-a dat arefam 2 pe gura si DA provoaca somnolenta eu le iau la 11 ziua si 23 seara ca sa nu ma culc prea devreme.zIUA CAND LE IAU PE LA 13 MA BAG LA SOMN ,BINE CA SUNT IN VACANTA,,,,,,,,,
VA PUP
AAAAAAAAAAAA INCA CEVA EU AM INCEPUT SA BAG CA O SPARTA M-AM INGRASAT 5 KG IN 2 LUNI SFATUITI-MA CE SA FAC=?!
honeybaby spune:
CoriMami - Pt mine No Spa e apa in ploaie, nu-mi face nimic nimic, nu stiu de ce. Poate sunt cazuri cand iti este rau si stomacul nu absoarbe nimic, nu stiu ce sa zic. Eu ma intelg foarte bine cu papaverina.
moanecorina- Bine ati venit din vacanta. Sper ca v-ati simtit bine.
Arefam iei de 100 sau de 200 ???
Despre ingrasat nu stiu ce sa-ti zic, incearca sa mananci sanatos si in portii mici dar dese. Fiecare organism reactioneaza diferit .
Denisa,
5 +
http://picasaweb.google.com/deni757/Noi#
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
Paps spune:
Mami 25 dupa parerea mea nu o sa primesti cei 85%. Iti trebuie 12 luni de cotizare - servici si intre copii
. Stiu cand mi-am depus dosarul pentru al doilea copil a verificat daca am lucrat 12 luni inainte de a doua nastere.
Atb - de la o pastila nu are ce sa se intample mai ales ca ai si vomitat! Nici o grija!
Moanecorina - si eu m-am ingrasat destul de mult la prima sarcina. Printre "greseli" au fost: baut sucuri naturale (din cele la cutie), mancat pentru doi de la inceput (desi bebe e asa de mancat ca nu ai de ce pana la 4 luni sa-ti maresti caloriile mancate), mancat si prajeli cartofi caren. Acum beau ceai fara zahar, apa. Nu manacat decat ocazional paste si carne prajita, in schimb pun accentul pe salate, fructe, ciorbe.
Si mai e ceva important: miscarea! Somn dupa-masa, somn seara. Nu prea arzi calorii. Ce ai zice de niste plimbare, inot, aerobic de gravide?! Daca vrei ti le dau pe cele 2 mici ale mele 1 zi imprumut
!
CoriMami spune:
Da..si eu zic ca No spa e slab, dar totusi e atat de amar.
Arefam de 200 , iau si eu, intravagi, de ieri, una la culcare.
Mami si tati il asteapta pe mugurashul lor cu drag!
DPN 19 martie 2010
samaria spune:
buna dimineata tuturor!
se complica "serialul" nostru,apar noi si noi personaje si subiecte,dar mie mi se pare ca pe zi ce trece e tot mai interesant si mai fain.
cu scuzele de rigoare pentru intarziere(nu am apucat sa imi fac notite ca sa va raspund individual,fiindca asa, memoria mea e taaaaare scurta),urez tuturor nou-venitelor :"bine ati venit!".
am terminat tratamentul cu ampicilina pt.infectia urinara,sunt curioasa ce rezultate o sa am de la laborator.sper in mai bine!
eu am fost la primul consult ginecologic acum vreo 10 zile la un cab.particular,mi-a facut si eco transvaginal,asa am aflat ca aveam un sac amniotic milimetric ,dar plasat la locul lui.doctorita mi-a zis sa ma intorc pt imagini mai clare si mai precise la sfarsitul lui august,ca atunci se va vedea si inimioara
cum aici la toplita suntem mai rau decat la tara,toata lumea stie ce face toata lumea,medicul de familie pur si simplu m-a abordat si mi-a zis:neaparat trebuie facute analizele de laborator si paleta torch,altfel nu va fac luarea in evidenta si caietul gravidei.in fine,stiam ca trebuie sa le fac,dar paleta torch mai putea astepta...
cand am avut,in fine,rezultatele de laborator,med.de fam.nici ca s-a sinchisit de mine.m-a tinut vreo ora jumate la usa pana si-a baut cafeaua,apoi,o nesimtita de asistenta m-a mai tinut in cabinet o ora,ca ea avea de comentat farsele lui buzugan cu cealalta idioata de asistenta-radeau ca doua nesimtite,in timp ce simteam ca arde scaunul sub mine(ma invoisem de la servici,sunau clientii intr-o disperare,noroc ca nu m-a prins seful!).pana la urma,a mazgalit in 10 min.cate ceva pe acel carnet al gravidei si AM SCAPAT!astept cu groaza controlul planificat pt luna septembrie la med de fam., atata marlanie si nesimtire rar gasesti.
va rog sa ma iertati daca v-am plictisit,stiu ca nu sunt in tema,dar trebuia sa spun cuiva ,fiindca daca tot citesc despre cazuri si cazuri ale altor fete,ma mai cuprinde indignarea si pe mine,vazand cu cata nedreptate,nesimtire si dezinteres suntem tratate,noi,mamicile.
apropo de greturi,eu nu vomit,dar nu pot pune mai nimic in gura,am renuntat complet la orice fel de dulciuri,caci simpla lor vedere imi da un dezgust...ca urmare,am slabit vreo 2 kg intr-o luna.sper sa scap odata de greturi,nu fiindca imi doresc dulciurile,dar nici mancarea nu-mi merge decat foarte greu,si ma gandesc sa nu ii fac rau micutului...
in legatura cu un subiect mai vechi,mie med.ginecolog mi-a spus ca nu trebuie luate nici un fel de suplimente cu vitamine,atata timp cat am un stil de viata echilibrat si sanatos,pana in lunile 6-7 de sarcina.ea zicea ca de-abia atunci "furturile de substante"de la mama sunt semnificative si pot da carente.
si,cum aveam tot timpul sezatia ca urmeaza sa imi vina CM,desi stiam sigur ca sunt insarcinata,mi-a prescris duphaston,deoarece,zicea ea,"e singurul care ajuta fara sa afecteze in vreun fel fatul.singurul neajuns ar fi faptul ca da ...
"
azi am mai mult timp sa scriu(se vede!)si imi cer scuze daca raspunsurile mele v-au plictisit.
eu nu pot bea cafea de dimineata,azi am rontait o para si vreo 5 prune...si o jumatate de sandvis bagata fortat,cat sa nu imi faca revolutie stomacul si sa ma fac de ras la serviciu...
Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Paps Mami 25 dupa parerea mea nu o sa primesti cei 85%. Iti trebuie 12 luni de cotizare - servici si intre copii . Stiu cand mi-am depus dosarul pentru al doilea copil a verificat daca am lucrat 12 luni inainte de a doua nastere.Iulia 29.08.2006 Delia 21.07.2008 Bebe DPN 23.03.2010 |
Buna!
Puteai sa te fi incadrat la al doilea copil. Duceai la servici concediu de la dr de fam. (exact in ziua cand a implinit Delia 2 ani), sa nu fi trecut nici 1 zi, ca sa ai continuitate, si iti luai concediu prenatal pana in ziua cand ai nascut-o pe Iulia si restul de zile (pana la 126 zile)..intre timp depuneai dosarul pt CIC 2.
Eu am vb la mine la servici si daca nasteam pana in luna Aprilie, asa procedam si ma incadram sa i-au indemnizatie pt al doilea copil.
Acum, daca voi naste in Aprilie, voi lucra 1 luna si apoi imi voi lua concediu prenatal..
ALBUM
POZE RECENTE
8
si 4 maselute Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)
Paps spune:
Ioanact - nu ma refeream la mine eu la 5 luni dupa ce am nascut am fost la servici la ambii copii nu am cerut concediu pt cresterea copiluli. Si la bebe 3 tot asa repede o sa fiu inapoi. Raspundeam la 2 mamici care o sa lucreze sub 12 luni pana vin la servici!
Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Paps Ioanact - nu ma refeream la mine eu la 5 luni dupa ce am nascut am fost la servici la ambii copii nu am cerut concediu pt cresterea copiluli. Si la bebe 3 tot asa repede o sa fiu inapoi. Raspundeam la 2 mamici care o sa lucreze sub 12 luni pana vin la servici! Iulia 29.08.2006 Delia 21.07.2008 Bebe DPN 23.03.2010 |
Asta e altceva ca vrei sa lucrezi, dar de luat indemnizatie poti sa iei..asta ziceam.
Iar in cazul lui mami 25 la fel, se poate incadra (cei 85 %), daca lucreaza cele 5 luni.
ALBUM
POZE RECENTE
8
si 4 maselute Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)
ancadragoman spune:
gaze![]()
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!
Are mama o ratusca...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=2" target="_blank">an1 si an2