Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (72)
Raspunsuri - Pagina 5
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihamora Ramonika- ai fost la teba? |
da, de la Teba le-am luat. din pacate sunt mai mult hainute de vara (de asta si reducerile), insa tot am gasit una-alta.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
christinam spune:
Lumi, pozele le-am pregatit deja numai sa-i zic la sot sa le incarce ca eu nu ma prea pricep. Poate nu uit in seara asta. Abia le-am ales ca in fiecare m-i se pare ca arat ca baba cloanta
Intreba cineva de INFACOL,o prietena de a mea de aici a folosit si a zis ca nu-i bun de nimic, maxim timp de cateva zile a avut ceva efect (bebelina ei a si avut colici destul de nasoale, asa ca poate nu-i la toti la fel). Dar stie ea de un alt produs care a fost cica destul de scump dar miraculos, acum nu si-a adus aminte denumirea dar se va uita prin hartii si-mi zice.
21 + , mamica de David 5 anisori
BoboMom spune:
Camy, bravo pentru rezultatele super!
Lumi Ma bucur ca nu s-a mai scurtat colul. Take it easy!
Legat de miere ati primit raspuns.
Aici se pune mare accent pe dormitul pe spate si numai pe suprafete tari, fara plapuma, pilota, perna etc sub sau pe langa copil (asta pt ca daca doarme pe o suprafata moale, in care se cufunda, in loc sa respire aer curat respira dioxidul de carbon pe care il expira si asta clar nu e bine). Ni s-a spus la curs ca nu trebuie sa doarma pe o parte atata timp cat nu are probleme neurologice, pt ca atunci cand regurgiteaza are instinct sa intoarca (,) caputul intr-o parte si nu se inneaca.
Ne-au invatat si cum sa-i infasam. Vad ca se pune accent si pe asta aici, argumentul fiind ca atunci cand sunt infasati se simt mai confortabil (cand sunt f mici) pentru ca se simt ca in uter. Foarte interesant este DVD'ul de care v-am spus. Sper sa se gaseasca si in Romania. Daca imi mai amintesc, mai scriu.
Pe 22 august mergem la cursul de pregatire pt nastere, care dureaza o zi intreaga. Tot atunci vom vizita si partea de maternitate a spitalului. Iar pe 24 avem cursul de alaptare. O sa va tin la curent cu ce aflu.
A, inca o chestie. Aici se face injectie cu vitamina K lui bebe la nastere. E f important pt circulatie. Acolo se face? Stiti cumva? Si tot la nastere se face vaccinul de Hepatita B. E singurul pe care il fac imediat, in maternitate.
Asa, m-am mai uitat pe notite... E important sa faca pipi si caca in primele 24 de ore de la nastere, sau macar pana parasiti maternitatea (aici nu se sta mai mult de 24-48 de ore pt nastere normala, sau 3 zile dupa cezariana - asta daca nu sunt complicatii, normal).
Se recomanda suzeta dupa ce bebe s-a obisnuit cu suptul la san (daca il hraniti asa). E bine de folosit suzeta si in timpul noptii.
Nu stiu daca in Ro se pune ceva ca un carlig la buricel. Aici asa se face. Ni s-a spus sa avem grija sa nu cumva sa plecam acasa cu carligul la buricel, pentru ca nu-l vom putea scoate. Trebuie neaparat sa i-l scoata asistenta inainte sa plecam (e incuiat intr-un fel si nu se poate scoate fara 'cheia' respectiva).
Ok, acum ma mai bag un pic in pat, ca e cam devreme. Pupici! Andre, bafta! Te asteptam cu vesti bune! Scuze daca am uitat pe cineva, dar sunt cam chiauna la ora asta. Va pupic pe toate!
Laura 26+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
Lumi_Richard spune:
Miany75, e foarte "incalcita" situatia... Legile japoneze sunt foarte complicate si Richard nu ar putea sa-si recunoasca fetita( ar fi mult prea complicat),asa ca....
Mi-e foarte teama sa calatoresc atat, dar asta ar fi cea mai buna si mai simpla solutie.
Lumi 25+ cu Alexa Annabelle Denise
http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Lumi_Richard
Lumi_Richard spune:
LauraG,multumesc!
Esti o adevarata enciclopedie, cel putin pt. mine!
mihamora spune:
Laura G - abia asteptam sa vii si cu celelalte informatii.
Despre dormitul pe spate tot mi-e frica sa-l incerc, mai sigur pe o parte... saltelele speciale pt copii de obicei sunt tari, asta pentru coloana trebuie.
Vaccinul de hepatita B si aici se face in maternitate, nu stiu sigur de celalat.
Si eu il infasam cu o pelincuta cand era mic, dormea mult mai bine si mai mult, pentru ca ei se sperie si se trezesc cand dau din maini sau se ating cu manutele.
Si aici se pune un carlig de plastic la buricut care cade o data cu buricul, nu e nevoie sa fie scos.
Lumi - ar fi super sa faci cumparaturile din Londra pentru ca sunt si mult mai ieftine si f variate produsele, dar depinde si cum te simti atunci, daca o sa ai chef de colindat magazinele...Poti incerca sa cumperi de pe net de la mothercare si sa pui adresa de livrare din londra, de exemplu.
Apoi sa ti le trimita in Rom sau sa le luati voi daca nu veniti prin Viena.
In septembrie nu cred ca sunt reduceri, deabia apare colectia de iarna.
Ramonik - sa le poarte cu placere micuta ta! Inca nu v-ati gandit la nume?
Michelle 21+ "Smiley"si DOMINIC 15.05.2007
POZE
shtephy spune:
Buna burtici!
Fug sa vad ce ati scris in dimineata asta si revin/
LauraGarner multumim ca impartasesti cu noi ce inveti la curs.
Buricul la noi cade cu totul,nu se incuie nimic pe acolo.
Despre injectii cu vitamina K nu am auzit.Aici se fac 2 vaccinuri in maternitate ,unul e BCG si celalalt l-am uitat acum.
Te mai asteptam cu detalii de la cursuri.
Katy deci tot n-ai obtinut ce vroiai de la medic.
DianaR.
Ramonika nu cred ca ai fi folosit mierea,nu te lasam noi sau pediatrul(cu mierea sunt de acord toti).Chiar parca am tot auzit pe DC de numele Siminiceanu parca ,pediatru in Iasi.
Laviniablaga adesea patesc si eu asa cu mancarea mea din frigi,nu e buna,e mai bun ce nu ai...
Smaranditza mamicile de nov dec 2008 au tot intrat si ne-au dat sfaturi.
Malexa nu stiu cat de sigur e raspunsul meu,dar parca numai in cazul nasterii vaginale poate fi afectat bb si atunci in timpul travaliului se pune o perfuzie cu antibiotic.Acuma ce nu stiu e daca se procedeaza asa cu orice fel de infectie a colului.
OanaRusu multumim de urari,sa-ti creasca mari comorile si poate daca tot ai vrea in adancul sufletului te mai inscrii la o odisee
Dienutze nu,nu vrem sa dispari,te vrem aici zi de zi.Apropo unde e Dankutza,parca nici pe ea nu prea am mai vazut-o?
Lumy e bine,vestile sunt bune.daca ramane colul asa si nu se deschide e super.
Andre pumnii sunt stransi sa iti faca eco si sa nu te dea afara in suturi(dupa cum ai zis tu ieri) si bineinteles sa fiti bine.
Mihamora si noi am avut leagan de la Primii pasi.As vrea acum si eu bouncer...nu e graba oricum ,poate apare pe undeva o oferta
Alinus nu am ajuns in Carrefour.Distractie placuta la munte.
Christinam mersi de lamuriri cu Infacolul.Daca mai afli ceva poate scrii.
_
Ramona,mami deStefania - Francesca (20.11.2006) si 22+
miany75 spune:
Lumi sunt convinsa ca procedati cum va e voua mai usor...dar asa cum ziceam esti de admirat la faza asta..
miany
26+ DAVID ANDREI
Lumi_Richard spune:
Shtephy
Mihamora, am fost la Mothercare la inceputul lui iunie,cand am venit in Romania. Super lucrusoarele pt bebei acolo, atat dpdv calitativ,cat si al pretului. Nu am cumparat nimic atunci pt ca era prea devreme, nu stiam ce va fi, si ne-am gandit ca oricum, mai mergem in Londra. Eu sunt optimista, mai avem timp si vom vedea de unde cumparam...asta daca nu nasc in avion!
shtephy spune:
Hai ca ma completez bine cu Mihamora,celalat vaccin e intr-adevar contra hepatita b.
Cu dormitul pe spate...imi aduc aminte ca Stefi s-a intors o data de pe o parte pe burta chiar in maternitate,e posibil sa o fi pus si eu gresit ca nu ne arata nimeni nimic.Asa ca nu am mai pus-o pe-o parte,doar pe spate si dormea oricum cu caputul intr-o parte.
SIMINA unde umbli???Iar esti prin ploaie?
PIRELIA???
Si celelalte fete care nu au mai scris de multa vreme???
DANANGIE,TINONINO,BCARMEN,BROSCUTZA,SIMONETTE,ELENIC ,DORIS si alte fete care stau in umbra la citit???
Haideti mai ziceti ce mai faceti?
_
Ramona,mami deStefania - Francesca (20.11.2006) si 22+