Necesar clasa I
Raspunsuri - Pagina 5
anya spune:
300 lei un ghiozdan? Vorbiti serios? Eu am vazut in Cora cu 250 si am zis ca sunt nebuni. I-am luat un ghiozdan foarte fain cu wall-e la 125. Probabil ca-i voi mai lua unul de schimb (plus ca mai are si alte activitati). Mie cei de la Diverta mi se pare ca au preturi superumflate. Aceleasi produse in alte magazine sunt aproape la jumate.
Penar n-am gasit inca sa-mi placa.
Pentru trening cred ca ma duc la Decatlon iar pentru incaltari la Humanic. Cu astea nu ma grabesc inca, ca mai are.
Uniforma e facuta de scoala, blugi i-am luat (inlocuiesc pantalonii de stofa). Cu camasa nu stiu ce fac ca am oroare sa calc chestii de genul asta (noroc cu mama ca mai calca din camasile sotului si evident cu el ca si le calca singur
) Trebuie sa gasesc ceva istet de inlocuit camasa alba. Probabil cum ziceti voi, tricouri tip polo.
Caiete si creioane ii iau dupa ce-mi da invatatoarea lista. Presupun ca astea nu dispar din librarii.
petruta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ana_Scanteie Stie cineva care e greutatea optima a unui ghiozdan plin? Am auzit ca cei mici au prea multe carti de carat si nu stiu daca nu le afecteaza sanatatea. |
Greutatea optima a unui ghiozdan echipat ar trebui sa fie 10-12% din greutatea copilului, dupa recomandarile medicilor. Greutatea unui ghiozdan gol , dar care sa aiba protectie pentru spate, ergonomic etc sa fie 900-1100 grame .
Petruta & bb Mihai

grati.ela spune:
pont pt "usurarea" ghiozdanului: vorbiti cu invatatoarea daca poate fi facut un dulap pt manuale. Copiii isi lasa cartile semnate in dulap si nu cara acasa decat caietele. Acasa tb sa aveti inca un rand de carti iar doamna trebuie ca temele sa le noteze pe caiet (gen ex nr/pag manual sau caiet tiparit). Eu am cantarit ghiozdanul Ozanei in clasa a 4-a si trecea mereu de 7kg.
ematimerman spune:
Buna ziua, dragile mele mamicute de scolarei! Eu am o fetita care in toamna asta va incepe scoala, iar ea va purta o uniforma compusa dintr-un sarafan si sacou. Intrebarea mea este pe sub acel sarafan ce camasute, bluzite, etc. trebuie sa-i iau? ca nu am habar. Sa poarte sarafanul direct peste maieoas nu m-i se pare tocmai bine, iar cu tricou nu e prea estetic....Voi v-ati confruntat cu asa ceva pana acum sau va venit vreo idee?
20s.cu
si mamica de
Alexandra (04.10.2002)
grati.ela spune:
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/2575683234/
camasuta cu guleras rotund sau ascutit dupa cum e fetita
ematimerman spune:
multumesc mult, gratiela! chiar imi plac si vin f. bine, in special cea cu guleras rotund....
20s.cu
si mamica de
Alexandra (04.10.2002)
Laura XXX spune:
LIMBA ROMANA(SCRIERE):
-caiet foaie velina
-2 caiete tip I
-1-2 caiete speciale de scriere (le cumpara clasa)
-alfabetar (nu magnetic)
-carte de colorat (dezv. vorbirii)
-2-3 creioane, guma de sters
-stilou, sugativa
-creioane colorate, cerate, carioca
(*IN CURSUL ANULUI: carti cu basme, povesti, poezii pentru clasa sau o carte de lecturi suplimentare pentru clasa I)
MATEMATICA:
-2 caiete cu patratele
-1 caiet special matematica (idem, le cumpara impreuna clasa)
-rigla (nu au nevoie deocamdata de trusa)
(*culegere exercitii si probleme recomandata de doamna invatatoare)
CUNOASTEREA MEDIULUI:
un caiet biologie
(*enciclopedie simpla cu animale, plante)
Pt. EDUCATIE MUZICALA au avut o jucarie muzicala
EDUCATIE FIZICA: trening, tricou alb, tenisi, sac pt. echipamentul de sport, minge, coarda
EDUCATIE PLASTICA: bloc mic de desen, acuarele, pensule de toate dimensiunile
LUCRU MANUAL: plastelina si plansa, hartie glace, hartie colorata xerox, foarfece, lipici solid, caiet mic de desen
RELIGIE, OPTIONAL - caiet foi veline
carnetel (vocabular) la unele clase - pt. comunicare parinti-invatator
Oricum veti primi lista cu preferintele fiecarei clase pe 12 septembrie dar m-am gandit sa va dau o idee ![]()
yuppy spune:
Am vazut in oferta de la Real, camasi albe pt. baieti la pretul de 22 RON, pantaloni de uniforma-~24 ron. Mi s-au parut rezonabile preturile.
La Sprider din City Mall, i-am gasit niste pantalonasi bleumarin( foarte draguti), erau l areducere 27 RON( initial fusesera la 70 RON).Am inceput cumparaturile pt. scoala, avem: ghiozdan, penar echipat, pantaloni trening si pantalonasi de schimb pt. mers la scoala. Urmeaza restul....