Necesar clasa I
Dragi mamici de scolari si viitori scolari, ma gandesc ca ne-ar prinde bine, noua mame de bobocei, sa avem o lista cu ce ar trebui sa pregatim pentru scoala.
Stiu ca multi dintre noi vor primi o lista de la invatatoare la inceputul scolii, dar sunt multe obiecte necesare oricarui copil. Si parca as prefera sa le cumpar deja pentru a evita nebunia din magazine, la inceput de an scolar.
Pe langa asta, mi-ar prinde tare bine sfaturile celor cu experienta legate de tipul obiectelor.
Ca sa concretizez:
- Ghiozdan - ce tip? care sunt avantajele si dezavantajele din punctul vostru de vedere si al copilului?
- Stilou - ce tip? care sunt avantajele si dezavantajele din punctul vostru de vedere si al copilului?
- Caietele vor fi din cele pretiparite sau tip I si II?
- Acuarele?
- Bloc desen?
- Creioane colorate?
- Creion simplu?
- Uniforma - cate bucati pantalon, camasi etc ar fi necesare in prima faza?
- Echipament sportiv?
- Orice altceva aveti/ati avut nevoie
O alta intrebare ar fi referitoare la mobilierul necesar unui scolar. Noi deocamdata nu avem loc pentru un birou dedicat. Avem biroul de calculator insa nu mi se pare prea potrivit. Scolarii vostri unde isi scriu temele?
Va multumesc anticipat si va rog sa scrieti orice sfat credeti ca ar prinde bine unei mamici de viitor scoler! 
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Luca, iubitul mamei drag! 
Povestea nasterii Anei 
Emma este iubire!
Raspunsuri
grati.ela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alina023 Dragi mamici de scolari si viitori scolari, ma gandesc ca ne-ar prinde bine, noua mame de bobocei, sa avem o lista cu ce ar trebui sa pregatim pentru scoala. Stiu ca multi dintre noi vor primi o lista de la invatatoare la inceputul scolii, dar sunt multe obiecte necesare oricarui copil. Si parca as prefera sa le cumpar deja pentru a evita nebunia din magazine, la inceput de an scolar. Pe langa asta, mi-ar prinde tare bine sfaturile celor cu experienta legate de tipul obiectelor. Ca sa concretizez: - Ghiozdan - ce tip? care sunt avantajele si dezavantajele din punctul vostru de vedere si al copilului? de pus in spate...Ozi a avut 2 ani unul de la Herlitz fff bun. acum i-am luat un Lamonza. Trolerul nu e bun. - Stilou - ce tip? care sunt avantajele si dezavantajele din punctul vostru de vedere si al copilului? Ozanei i-am luat vreo 3: unul de la Inoxchrom, altul de la Rotring si altul de la Schneider. Mie mi-a placut al doilea. E imp sa fie usor de tinut in mana, sa nu agate. - Caietele vor fi din cele pretiparite sau tip I si II? asta nu lua inca - iti va spune doamna. La caiet e imp ca foaia sa fie lucioasa. - Acuarele? doamna va spune ce pretentii are. noi luam din real trusa in jur de 30ron cu multe nuante si culori. - Bloc desen? cu foi mai groase si care nu sug...in principiu va spune doamna - Creioane colorate? de la Herlitz sunt bune. Ia o sg trusa. - Creion simplu? Bic sau Herlitz...Ozi a preferat cu guma. - Uniforma - cate bucati pantalon, camasi etc ar fi necesare in prima faza? Poate vor avea uniforma scolii. Vezi ca la Debenhams am vazut unif. ff dragute. - Echipament sportiv? afla intai daca vor lucra in sala sau si afara. In fct de asta ii iei tenisi sau adidasi. sa iei 2 treninguri: unul grosut si unul subtirel. - Orice altceva aveti/ati avut nevoie Pic, guma, ascutitoare, rigla... O alta intrebare ar fi referitoare la mobilierul necesar unui scolar. Noi deocamdata nu avem loc pentru un birou dedicat. Avem biroul de calculator insa nu mi se pare prea potrivit. Scolarii vostri unde isi scriu temele? acasa Ozi scrie la birou; la mama scrie la masa de sufragerie. Va multumesc anticipat si va rog sa scrieti orice sfat credeti ca ar prinde bine unei mamici de viitor scoler! ![]() Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag! ![]() Povestea nasterii Anei ![]() ************************** Emma este iubire! |
ni-na spune:
Adaug cate ceva..
Am avut trei camasi,una intotdeauna de rezerva ...
Pantofii i-am luat cu scai.........nu ii plac sireturile.
Penar
Ghiozdanul cu burete pt spate si buzunar extern pt sticluta de apa.
Costumul de scoala cumparat in septembrie nu i-a mai venit dupa revelion asa ca nu investi prea mult in el.
Pentru trening ,doamna noastra ne-a cerut expres sa fie in culori inchise cat mai neutru....doua zile pe saptamana mergea la scoala in trening pentru ca avea sport.
Am inceput anul cu caiet tip 1 si am terminat cu dictando,asa ca asteapta lista.
Cumpara adidasi,costume sport,ghiozdan,pantofi si costum elev, daca scoala nu are pretentii la uniforma si restul lasa-le dupa 15 septembrie..sau 12,cand incep.
Aaaa,alt chin a fost sa ii gasesc niste maieuri de calitate,pt. ca sub camasa nu poate purta tricou.Am o provizie suficienta de carpe de praf...se patrateau.......
alina023 spune:
Grati si Nina, multumesc mult pentru raspunsuri!
Imi fac lista si purced cat de curand! ![]()
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Povestea nasterii Anei 
Emma este iubire!
simali spune:
Legat de ghiozdan. Eu zic ca decizia de a lua ghiozdan cu roti sau de spate trebuie luata in functie de traseul copilului casa-scoala.
Daca:
- copilul este dus-adus cu masina
- are de urcat scari multe
- nu este trotuar asfaltat pe drumul casa-scoala
- schimba mijloace de transport in comun
ghizdanul de spate este clar cel mai bun.
Daca:
- este trotuar bun pe drumul casa-scoala
- merge pe jos la scoala
ghiozdanul cu roti este cel mai potrivit. Sunt enorm de multe de carat. Ghiozdanul ajunge sa cantareasca foarte mult. Abia pot sa-l car eu pe scari uneori.
Vlad se incadreaza in ultima categorie. Eu ma felicit pentru decizia de a lua ghiozdan pe roti. El are un model foarte usor, care la nevoie se poate purta si in spate.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
A... am uitat sa spun ceva. La noi la Campina au aparut niste stilouri care se sterg cu o guma aflata in capatul lor. Deja au foarte multi copii asa ceva si eu le consider foarte utile, mai ales ca poti, dupa ce ai sters, sa scri cu acelasi stilou pe trasa stearsa.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
alina023 spune:
Alice, foarte interesant de stiut! Imi poti spune si cum se numeste marca stiloului? 
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Povestea nasterii Anei 
Emma este iubire!
matahut spune:
Poate ar fi trebuit un subiect nou pentru asta, dar, incerc aici mai intai. De unde luam camasi albe pentru uniforma? Evident, bune si ieftine, ca probabil se vor murdari zilnic. Eventual, helanci cu guleras, dar sa fie albe complet.
MElise spune:
Ghiozdan - pledez pentru cel de carat in spate. Nu stiu cum e cel cu roti, dar Elisa mea se descurca minunat cu ghizdanul de pus in spate. Al ei e de la herlitz, dar nu cred ca asta e neaparat important. E important sa aiba dimensiuni adaptate copilului (cand il cumperi neaparat probeaza-l) pt ca unele sunt imense.
Caiete - de matematica o sa aiba sigur nevoie si de tipul I (insa la abecedar sigur vor avea si caiet special pe care il va recomanda invatatoarea). A... si un caiet pentru cunoasterea mediului (caiet de biologie mai exact)
Pe parcursul anului vor face probabil tot felul de chestii dragute pe la orele de abilitati practice - e bine sa aiba pregatite frunze presate, seminte, hartie glasata etc...
Oricum, stiu ca agitatia e mare in clasa I, dar cel mai bine e sa astepti lista pe care invatatoarea o va da chiar din prima zi. Vei avea timp sa te ocupi de rechizite atunci.
MElise
alina023 spune:
Multumesc MElise!
Aproape sigur si Luca va avea tot ghiozdan de purtat in spate pentru ca este un baietel f bine facut...are forta aproape cat a mea (bine...eu sunt mai slaba...insa pt un copil de 6.6 ani este f puternic).
Cu caietele voi astepta lista invatatoarei, insa cu celelalte voi incerca sa iau mai inainte. Tocmai vorbeam cu cineva legat de asta si imi spunea ca este indicat sa facem cumparaturile astea in ajun de inceput de scoala pt ca atunci toate marile magazine au promotii excelente! Inca mai studiez problema hainutelor... ![]()
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Povestea nasterii Anei 
Emma este iubire!