Necesar clasa I

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yuppy spune:

Buna, chiar astazi am vb cu o mamica a unui baietel de clasa a-II-a.
Iata ce m-a sfatuit: sa-i cumpar uniforma( cu 3 camasute, sa am de schimb), pantofiori, adidasi pt. sport, 2-3 treninguri( doua zile /sapt vor merge imbracati in trening, atunci cand au ora de sport).
Rechizite pe care i le pot cumpara de acum: bloc mic de desen, acuarele, stilouri( mi-a recomandat ROTRING, a spus ca sunt mai rezistente si accesibile la pret...ei le mai uita si pe la scoala), caiete cu foaie velina, hartie glasata, foarfeca, ghiozdan, trusa geometrica, vocabular, alfabetar, betisoare.
Restul ,sa asteptam lista invatatoarei, si mi-a spus sa nu-i cumpar coperti de acum, ca nu se potrivesc toate, sa merg atunci cu cartea/caietul si sa-i cumpar coperta. Sper sa fi fost de ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Noi mergem abia in anul viitor la scoala.. insa urmaresc subiectul cu interes, as fi curioasa sa stiu cam la ce suma se ajunge cu totul... ca sa stiu la ce sa ma astept
Mai acum vreo 2 ani imi spunea o mamica de vreo 15 milioane

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Trebuie sa ma uit ce marca este stilul care se sterge cu guma. In orice caz, nu este o marca cunoscuta. M-a surprins si pe mine ca marii producatori nu au facut tipul acesta de stilou. Poate si pentru ca in scolile din alte tari nu se scrie atat de mult cu stiloul in clasele mici si probabil ca nu au probleme de tipul: scris cu stilou, gesit, sters cu pic, scris cu carioca speciala peste, tot gresit, problema...

Legat de caiete. Si eu am cumparat caiate de TIP1 inainte de inceperea scolii, intr-un moment in care nu aveam niciun fel de experienta cu treaba asta. Si le-am luat dupa coperta, sa fie haioase, etc. Am cumparat multe. Cam 15 bucati. Si m-am trezit ca aveau o hartie rugoasa, care suge cerneala. Trebuie sa va uitati foarte atent ca nu pare rugoasa la prima vedere. Daca scriu eu pe ea nu suge, dar daca scrie un copil care abia misca stiloul si mai si apasa cu el e dezastru. Mergeti in mai multe magazine pana gasiti caiete cu foaia usor lucioasa. Sunt cele mai bune. Cele pe care le-am gasit eu au coperta cu un fond galbui si niste fructe pe ele.

Alta surpriza a fost sa ma trezesc la inceperea scolii ca avem nevoie pentru ablitati practice de frunze si flori presate. Multe. A fost o nebunie cu asta pentru ca ploua, frunzele erau ruginii, dar ude, lua timp mult sa se usuce-preseze intr-o carte. De flori nu mai vorbesc. Ideea e ca nu au ajuns 2 saptamni sa rezolvam problema. Anul acesta l-am pus pe Vlad sa preseze flori si frunze intr-o carte veche din timpul verii. Sa fie.

A... si tot pentru materia "abilitati" cuparati din timp carton colorat (cat mai multe culori) si hartie colorata. Te poti trezi brusc la 7 seara ca maine are "abilitati" si ca domana le-a dat o lista ca le trebuie: carton albastru, hartie rosie si galbena, fulgi si seminte. Ai un soc cat casa daca nu esti pregatita. Luati cel putin 6-7 bucati hartie si carton in culori clasice (rosu, albastru, galben, verde, maro, alb). Au abilitai o data pe saptamana si la o ora consuma cel putin o foaie dintr-o culoare. Topurile acelea clasice de hartie glase au 1-2 foi din culorile clasice si restul ciudatenii (gri, negru, auriu, etc.). Eu am inceput sa cumpar hartie colorata si carton la bucata, numai culorie clasice, cate 10 bucati odata.

La capitolul camasi eu sunt mai lenesa din fire. Am cumparat tricouri albe cu guleras, gen polo. (au ma Marks&Spencer seturi cu 4 bucati). Am gasit si cu maneca lunga si cu scurta. Dar cel mai mult le-a folosit pe cele cu maneca scurta, vesta si haina peste. La ei la scoala e cald. Am luat si o camasa dar am folosit-o numai la ocazii speciale (serbari, etc.).

In clasa I-a imbracatul-dezbracatul la educatie fizica e o odisee. Camasa care se sifoneaza devine - dupa mine - o pacoste. La noi tricoul polo devine tricou de educatie fizica un-doi. Am avut si eu diferite idei gen "cum, cu tricoul de la educatie fizica in clasa? Sa nu se schimbe copilul? Etc." Dar in cele din urma m-am gandit cum e mai simplu pentru copil si simtul practic a invins. Ce-i drept eu am si marele avantaj ca Vlad nu transpira cine stie ce, doar la efort foarte mare ceea ce la orele de sport de la scoala nu e cazul.

Bafta boboceilor!

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Simali m-ai facut sa zambesc la faza cu abilitatile.

Depinde si ce fel de copil ai... al meu genul filozof cu o torie proprie despre viata si scoala s-a descurcat mereu la abilitati imprumutand de la colegi... Rar cand spunea acasa ca ar avea nevoie de ceva, dupa ce m-am prins eu aveam grija sa intreb celelalte mamici, ca sa nu se duca mereu cu mana goala . Este adevarat ca si doamna nu l-a depunctat niciodata pentru asta...doar ii puncta in plus pe ceilalti, ceea ce pe fiimiu nu-l afecteaza. Ma rog, nu sunt prea sigura ca l-ar fi afectat si daca-l depuncta.

Mai depinde si de tine ce fel de mamica esti... si eu sunt mai "lejera" de fel, asa ca daca in clasa I i-am luat costum (inclusiv vesta), doua perechi de pantaloni, vreo 4 camasi, in clasa a II-a l-am trimis la scoala cu blugi (negrii sau bleumarin), tricou (simplu alb) si sacoul din clasa I, chiar daca spre sfarsitul anului era evident mic . Oricum sacoul asta a trecut prin multe aventuri, a avut nasturii rupti, odata a fost descusuta o maneca etc... Nu am primit nici o observatie de la nimeni, asa ca anul asta am un mare semn de intrebare daca sa-i iau sacou???(m-am uitat si este 50 lei...sincer, mi se pare scump pentru luptele care se dau in el )

In afara de ghiozdan si penar utilat, eu nu as lua nimic altceva... pentru ca si eu am cumparat multe caiete care nu le-a folosit...le-am dat si eu mai departe cadou la cei mai mici. Apoi la scoala vede la colegi tot felul de creioane/caiete/carioci si ii cumperi atunci sa fie "in trend". Este mai util sa cumperi caiet, bloc de desen sparate, nu in oferte, ca sa le poti pipaii, eventual luat unul, incercat acasa si apoi cumparate altele, asa cum spun si fetele mai sus poti avea surprize neplacute si economia de la oferta nu se mai adevereste.

In ce priveste valoarea...fiecare dupa buget...
Un ghiozdan variaza intre 30 si 500 de lei.
Costumul este minim 100 lei.
Penarul variaza intre 30 si 100 lei.
Caietele sunt mai ieftine decat par. (max 100 lei)
Apar insa :caietele speciale... min. 50 lei, fondul clasei, al scolii si in functie de colectivul de parinti se iau banci noi, se pune parchet, se ia mobila, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Fetelor, sunteti adevarate comori pentru mine! Multumesc mult de tot pentru timpul acordat acestui subiect!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Simali m-ai facut sa zambesc la faza cu abilitatile.

Ai aparut, deci. Eu n-am mai intrat o perioada. Mi-ai cam lipsit sa fiu sincera.

Vlad daca n-are TOT ce a zis doamna se crizeaza; s-a intamplat odata sa nu-i ajunga apa la pictura si a vrut sa-i dea un copil. El nu a acceptat. Invatatoarea a insistat. El nici gand, ca nu e cersetor. A tinut-o asa toata ora, nu a primit, apa, nu a pictat, a bombanit, a scos-o pe invatatoare din minti, etc.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisdima spune:

Si eu urmaresc cu interes subiectul ca si noi incepem scoala la toamna.
Eu una ma pregateam deja sa cumpar camasi (una pentru fiecare zi ma gandeam eu, dar o sa stau calma deocamdata sa vedem cum va fi....am vazut si la Zara niste bluze de baieti albe cu maneca lunga la 25 RON, dar nu stiu cum s-ar preta cu uniforma.

Noi avem ghiozdanul luat demult (de pe net cu Testoasele ninja ca suntem mare fan) si un penar cu de toate in el, tot cu Testoasele Ninja (asta l-am gasit in Bulgaria la super pret avand in vedere si calitatea).

Si are dreptate Filofteia, noi am avut deja o sedinta cu Doamna si trebuie sa luam banci ca cele vechi sunt oribile si o sa mai avem o sedinta la inceputul lui septembrie cand trebuie sa venim noi cu ofertele , ca tot noi vom plati.
La fel si uniforma, si rechizitele vor fi comandate prin scoala la nu stiu ce editura, asa ca deocamdata incep sa fac stocuri de ....bani pana atunci.

Stilourile (sau stiloul) chiar vreau sa le alegem cu grija ca mi se pare destul de important (am retinut marca Rotring si o sa ma uit prin magazine) - mai stiti si alte marci care sa fie OK? Ca parca nici Parker nu i-as lua in clasa I, voi ce ziceti?

Mai asteptam pareri!

Cris si Alexutzu

"Tinteste spre luna, chiar daca nu reusesti macar vei fi printre stele."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Ai aparut, deci. Eu n-am mai intrat o perioada. Mi-ai cam lipsit sa fiu sincera.

Da...nu ma pot tine departe, desi asa mi-am propus.

Ce vreau sa mai adaug pentru mamicile de bobocei ... in scoli este cald, asa ca foarte utile sunt camasile cu maneca scurta...tricourile...si eu ma gandeam ca nu merg cu uniforma, dar mi-am schimbat parerea dupa ce am vazut cum vine de la scoala. Sincer pentru al meu copil cel mai util/comod la scoala ar fi un trening...ca in pauze ei se joaca ca in spatele blocului, mai ales dupa ce au inceput sa se cunoasca si sa se intalneasca si dupa scoala.
Si eu i-am luat la inceputul clasei I pantofi... ca de nu merg adidasii la costum, dar peste o saptamana am renuntat la ei si tot in adidasi s-a dus, ca este mai usor de alergat in ei si de suit in copaci. I-am luat adidasi megrii si sa stiti ca nu vin asa rau cu uniforma... pana la urma important este sa se simta copilul comod.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Aha, deci preferabile sunt tricourile. Si eu ma gandisem la asta, mai ales ca mandra mea e mereu "in flacari", se zbate, alearga, in 5 minute e fleasca oriunde ar fi. Am luat 2 tricouri de la Carrefour la reduceri cu 15 lei bucata, tot gen Polo (cu guleras, 3-4 nasturasi, cambrat pe talie, dragute). O sa trec si pe la Marks&Spencer sa vad ce au si la ce preturi. Ma gandeam ca acum cat sunt reduceri ar trebui sa imi fac o provizie de tricouri. Voi lua si 1, 2 camasi pt ocazii...Altfel, avem comanda (data la scoala) pt 1 fusta, 1 vesta si 1 cravata (erau obligatorii de altfel). Pantaloni nu i-am comandat, ii voi lua 2, 3 perechi de blugi (preferatii ei de altfel, in materie vestimentara). Nici sacou nu am comandat, era oribil si inutil. Merge si cu jacheta sau geaca.

Ghiozdan avem, l-a primit cadou de ziua ei de la rude, e din Germania de la Lego si e trasnet (ergonomic, dotat cu punguta pt echipamentul de sport, sticluta de apa montata in buzunarul de plasa exterior, cutiuta pt mancare, plasata intr-un buzunar termoizolant, penar utilat cu de toate....ce sa spun, aproape ca imi e frica sa o trimit cu el la scoala ca sa nu i-l fure din prima zi

Rechizitele le vom lua dupa ce incepe scoala, in functie de ce ne spune doamna.

Treninguri bune, frumoase si ieftine unde gasim? Am unul de la Carrefour, dar nu sunt prea multumita de el, dupa cateva purtai arata...bolit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisdima spune:

Matahut, la Carrefour aveau cumva si tricouri albe de baieti? Ca o sa avem si noi nevoie la greu (imi povestea o mamica ca al ei puiut venea in fiecare zi patat ba de cerneala, ba de acuarele ca nu mai stia saraca ce sa mai faca , asa ca si eu ma astept cel putin la fel la inceput.

Filofteia, nici eu nu sunt de acord cu pantofi la clasa intai (sau cel putin pana o sa-si aleaga singur cu ce sa se incalte la scoala ), avem destule modele de adidasi si ghete de toamna si muuuuult mai comode dealtfel.

Mai asteptam sfaturi de la mamici cu experienta

Cris si Alexutzu

"Tinteste spre luna, chiar daca nu reusesti macar vei fi printre stele."

Mergi la inceput