Masina noua, maxim 15.000 euro!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Cautam, cautam... nu apare nicio luminita... din ce in ce mai multe optiuni si din ce in ce mai greu...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Alina, noi avem acum o Skoda Octavia 2 de care ne folosim, este masina de serviciu a sotului (foarte bine echipata). Voi ofta dupa ea muuuult timp. Pe site-ul lor nu am mai vazut-o, oare de ce?? Ma asteptam sa o gasesc, si redusa... Ca faina mai e!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliclara spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Citat:
citat din mesajul lui aliclara

Buna,
Noi ne-am luat acum o luna, Skoda Octavia Tour, 1,6, Benzina, cu aer conditionat, airbag fata, asr, stergator luneta si placute spate, plus alte nimicuri la 12700 in leasing. Are un portbagaj urias, plus destul loc la scaune. O revizie, din cate stiu de la sotul meu este in jur de 6-8 mil in service. Si esti obligat sa il faci la ei doar in perioada de doi ani de garantie. Si am inteles ca au scos acum la oferta tot o Octavia, parca Octavia 2 Facelift, cam la aceasi bani.
De gasit, se gaseste. Bafta!

Fiecare sut....e un pas inainte!!!
http://www.flickr.com/photos/aliclara/

Un dezavantaj la Skoda Octavia Tour este spatiul mic pe bancheta din spate (ca doar trebuiau sa ia de undeva ca sa faca portbagajul acela urias!). Cu un scaunel de copil si un alt copil mai mare langa (asa cum probabil veti merge si voi acum, Nico) nu mai are loc nici macar inca un copil...un adult nici atat!

In rest masina este absolut ideala pt familie. Dar ce am scris mai sus mi se pare un dezavantaj major! Dupa ce termin leasingul la asta cred ca ne luam un minibus!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Poate pentru nevoile voastre este mica bancheta, dar la noi au mers trei adulti si au avut loc si pe bancheta, si la picioare, in conditiile in care nici sotul meu, nici eu nu mergem in fata cu genunchii la gura.

Fiecare sut....e un pas inainte!!!
http://www.flickr.com/photos/aliclara/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Da, Aliclara, este opinia mea rezultata din niste nevoi satisfacute insuficient.
Cu un scaun pt bebe pe bancheta din spate, inca doua persoane stau inghesuite. Si sunt convinsa ca avem acelasi tip de bancheta .

Nu ma intelegeti gresit! Iubesc masina asta! A noastra este un diesel 1.9, rosie, echipare sport (eleron, volan si schimbator cu piele, jante de aliaj etc). Arata fff frumos, are un comportament in traficul bucurestean dar si la drum lung, excelente, are cam tot ce mi-as putea dori de la o masina. INSA, are si acest dezavantaj despre care am vorbit si care mi se pare important pentru o familie cu doi copii.

Daca in acest moment mi-as cumpara o masina, mi-as lua un Opel sau VW caravan.

Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Ne-am uitat aseara la Opel, Alina, sotul nu e incantat, zice ca e firma falimentara... si ca masinile e normal sa nu mai fie chiar de calitate... VW ne depaseste bugetul... Ne uitam cu jind la un Citroen C4 Picasso, dar am info cum ca nu sunt masini ok, sapam acum mai adanc inspre o alta sursa...

Mergi la inceput

Alina, referitor la bancheta din spate... daca stai confortabil in fata da, nu e foarte mult loc la genunchi in spate, ca adult. Insa eu, desi sunt grasuta , incap langa scaunelele de masina ale copiilor in spate! NU ma lafai, dar incap, se inchide portiera. Cred ca ete totusi mai mare putin Skoda Octavia 2 (cred, repet). (Si cel mare are tot scaun, cu spatar, sa sstea confortabil la drum lung.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Da Nico, Octavia 2 este mai spatioasa in spate. E altceva decat Tour-ul. Dar este si mai scumpa de 15k...cred...

Nu m-as baga la o masina frantuzeasca! Stiu ca poate unii vor spune ca sunt legende urbane...dar eu nu as lua nimic din gama Citroen, Renault, Peugeot. Service-uri f scumpe, aglomerate si masini cu probleme multe si uneori grave (ca de-asta sunt si service-urile pline de ele!).

Mai cautati optiuni! Vreti neaparat noua? Poate luati un VW din afara SH, cu kilometraj mic...e ca noua!

Succes!

Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Alina, Skoda Octavia 2 cica nu se mai fabrica, mergem sambata sa vedem daca nu cumva om mai gasi pe vreun stoc... Am auzit si eu de masinile frantuzesti... dar sotul e indragostit de Megane... Ne uitam si la Opel (nemtesc, nu?). De SH ne e frica, nu cunoastem pe cineva care se pricepe si sa fie de incredere, nu prea avem timp sa cautam... e loterie curata cu SH, in situatia noastra.

Sper sa gasim ceva ok si va tin la curent.

Pe de alta parte eu am facut scoala de soferi pe un Megane, l-am sunat pe instructor si l-am intrebat cum e masina, veche de 2 ani si jumatate. A zis ca are 70.000 km si e in perfecta stare (Poate vroia sa mi-o vanda? Ca m-a intrebat daca vreau neaparat noua...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Alina, la noi in Tour in spate incape scaun copil si parintii mei, tata gabarit normal si mama mult peste 100 kg
Despre Octavia 2 eu stiam ca e doar diferenta de design, adica e mai rotunjita "la fata", despre interior nu stiu.

Nicoleta nu ai spus daca vrei masina pe benzina sau pe motorina, e un aspect important, e vorba de costul initial al masinii care e mai mare la motorina, dar si de revizii, care iar sunt mai scumpe.

Eu la inceput nu am fost incantata de masina mea, zic a mea ca eu o conduc zilnic, sotul e sofer de we , mi se parea foarte mare, singura mea grija cand intram intr-un loc mai strant era sa intreb (daca era cineva cu mine in masina) : incap? , acum nu stiu daca as mai schimba-o cu alta, e motorizare pe benzina 1,6 l (1,4 nu cred ca merita, e prea grea masina ptnru motor mic) plus un lucru esential pentru mine ( pentru o femeie zice sotul ) am pachetul de drumuri grele, daca nu il aveam ramaneam de mult fara baia de ulei la cat de viteaza sunt la urcat si coborat borduri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

tot io, cand am ales masina am tinut cont de multe lucruri cum ar fi: porbagaj mareeeee , costuri de intretinere mici (aici am ceva dubii), fiabilitate, am facut un calcul de rentabilitate si pentru motor pe motorina si la cati km facem noi pe an a cazut varianta.

Am intebat pe cineva care lucreaza in domeniu :ce masina ti-ai lua tu ? raspunsul a fost : Toyota, mie nu mi-au ajuns banii la vremea aia de Toyota Corola si am zis :bine si optiunea 2 ar fi? si mi-a zis Skoda. Asa ca eu cred ca si Toyota e o optiune ok.

Nici sotul nu a vrut masina frantuzeasca si nici Opel nu stiu de ce, cum nici masina SH nu a vrut, i-a fost teama.

Mergi la inceput