Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (71)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

capitol nou cine face????

26+si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 10 luni 26.09.2006
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica

Un copil este o Binecuvantare de La Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Katyuscha, i-ai spus dr de urina colorata? Ti-au facut test la urina? Bine ca e bine bebe!

Laura 26+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Am fost la cursul de ingrijire bebe in seara asta. A fost super. A durat 3 ore si un pic. Scriu aici cateva idei care mi s-au parut mai importante:
- nu incercati sa aveti un program fix la inceput, dupa ce veniti acasa de la maternitate
- bebe va primi supliment vitamina D (tri-vi-sol, care de fapt contine mai mult decat vit D - asta se da la noi, nu stiu daca e la fel acolo; se da pana la 6 luni - un an)
- daca bebe doarme mai mult de 4 ore la rand, trebuie sculat pentru hranire numai daca nu are o greutate normala pentru varsta lui; atata timp cat greutatea e normala, bebe poate sa doarma toata noaptea daca vrea
- pana la 4 luni bebe papa doar de la san, sau lapte praf (formula); fara apa, sucuri, cereale etc.
- daca bebe are scaun de cel putin doua ori pe saptamana, nu se considera ca e constipat
- cel mai bine e sa fie luata temperatura rectal; urmatoarea varianta e sub brat; termometrele de ureche nu trebuie folosite la bebe (nu arata o temperatura corecta; nici cele care se pun pe frunte nu sunt recomandate)
- atunci cand cade buricul (cam la 2 saptamani dupa nastere) e normal sa vedem vreo doua picaturi de sange, dar daca curge mai mult sange, punem presiune pe loc si contactam doctorul
- e bine ca bebe sa petreaca timp pe burtica (tummy time) supravegheat, de cateva ori pe zi, cateva minute - nu mai mult de 5 minute mai ales la inceput. E recomandat sa facem asta chiar de la inceput, de cand ajungem acasa. Asta il ajuta sa-si foloseasca bratele si gatul. Repet, intotdeauna trebuie sa fie supravegheat cand e pe burtica.
- bebe doarme doar pe spate, in patut cu saltea ferma, fara paturi, jucarii sau alte obiecte in jur. Nici macar bumper nu e recomandat pt patut. Jucarii tari atasate la patut (cele cu lumini, muzica etc) sunt ok atata timp cat sunt atasate f bine si bebe nu poate trage de ele (asta cand mai creste, normal).
- mierea este interzisa pana la varsta de un an
- tineti un carnetel la indemana, unde sa notati de cate ori pe zi face caca si pipi (pediatrul va va intreba) si unde sa notati intrebarile pt pediatru
- Sunati pediatrul in urmatoarele situatii (chiar si in miezul noptii): temperatura rectala depaseste 38 C in primele doua luni de viata; semne de boala cu dificultate in respiratie, letargie, iritabilitate, hranire redusa; plans excesiv fara motiv aparent; intoxicatie a pielii ciudata, cu basici si/sau persistenta; icter.

Un site recomandat e AAP.ORG cu www. in fata.
Un DVD recomandat, din care ne-au si aratat o parte (noi clar il luam) e 'The Happiest Baby on the Block' de Harvey Karp (are si site thehappiestbaby.com)

Cam atat... Acum mergem la nani ca e aproape 12 noaptea. Pupici si felicitari tuturor fetelor care ne-au dat vesti bune de la ecografii si teste!

Laura 26+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciandrea spune:

Neatza Burticute! Nu mai e nimeni pe aici, sunt singura?
Laura Garner- multumim mult pentru sfaturi, sunt foarte interesante, am gasit o metoda super convenabila, tu te duci la cursuri si apoi ne impartasesti sfaturi si recomnadari fara sa platim sau sa fim prezente.

Azi va invit la ceva dulce, pentru ca mi-e pofta de ceva dulce...pentru ca implinim 23 saptamani
Felicitari si voua celor care schimbati semnatura azi, multa sanatate!

22+ MARIA TEODORA
www.flickr.com/photos/38638325@N05/?saved=1" target="_blank">poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Buna dimineata fetelor...acum am terminat de citit

...am fost la medic...s-a si enervat ca a mai chemat un coleg al lui pe care l-a intrebat cum i se pare placenta...mi-a zis ca arata f bine...ca nu am absolut nimic, ca bb arata de 26 - 27 saptamani..deci numai bine...si ca e baiat...stiam..

..asa ca frumusel...am mers sa papam..sa ne indulcim...si ne-am intors acasa...mi-a mai spus ca nasc prematur numai daca apar acei anticorpi anti D...pe care eu ii tin sub control...atat...

Asa ca m-am mai dus cu buburuza mea (sotul) si am cumparat o pereche frumoasa tare de pantalonasi si o salopeta de blugi, dar un material super moale....o sa le fac poza...arata foarte bine..
asa ca de imbracat mai cumpar doar o caciulita (sa vad pe unde gasesc..ca ce am vazut eu pana acum...nu-mi place deloc......si ceva ori botosei mai grosi, ori ceva de incaltat...sa vedem ce gasim..

acum eu si sotul ne gandim ce sa facem in continuare...sunt 2 medici buni...pe acre sa-l credem???
am mai auzit de Pop ca exagereaza cand e vb de placenta...sper sa fie asa...

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex
26+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Diana, Katy..sa va traiasca printisorii, sunt niste scumpi!
De luni intru in concediu de odihna iar de pe 16 tragem o fuga la mare, si sincer nu stiam ce costum de baie sa imi iau, vroiam unul asa cu totul sa imi acopere burta (nu de jena, doamne fereste , ci pentru protectie), dar nu eram convinsa...pana ce te-am vazut pe tine Diana, mi-a placut tare mult costumul tau de baie negru

22+ MARIA TEODORA

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui camy_pus

Buna dimineata fetelor...acum am terminat de citit

Suuuuuuper Camy! ai vazut ca te-ai speriat degaba? ma bucur ca sunteti bine, asa sa fiti pana cand nasti la termen si nu prematur
Asa ca meriti o doza de pupici!

22+ MARIA TEODORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rgagapie spune:

CAMY imi pare tare bine k totul e ok si asa tre sa si gandesti, pesimismul intotdeauna atrage energie negativa.
Noi suntem bine si nu avem nimic d raportat , doar o stare de somnolenta si nici un chef d lucru.

Zambeste, maine poate va fi mai rau.
Ramona +23 Maya Paula

http://community.webshots.com/album/572945398WblguB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Neata.
Eu il astept pe sot ca s-a dus sa cumpere una alta Apoi o sa ma pescuiasca si pe mine
Camy ma bucur f mult ca bebe e bine.Am fost cu gandul la voi
Katyuscha felicitari pt bebe.
Fetelor va multumim pt urari.

Fug.

22

http://bd.lilypie.com/iQIrp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Bun..si acum pt ca v-am citit...

Kreliasuper tare ce gandeste copilasul...am ras impreuna cu sotul...asa...la prima ora..
Iti tin pumnii scumpa mea, ai grija de tina...o sa fie bine...ai sa te intorci si tu cu vesti bune..

Ramonika felicitari pentru rezultate f bune de la morfo...bravo!.. si cand citesc ce preturi sunt pe acolo..chiar si la promotie...sunteti niste norocosi....

Andrecluj iti tin pumnii azi la eco..sa te intorci cu cele mai bune vesti

Raluci_b si eu stiu ca ar trebui sa renunti la sare, cred ca si faptul ca stai o zi intreaga la birou dauneaza....eu acum vad ca sunt f putin umflata, aproape ca nu se vede, din cauza ca stau acasa...stiu ca la cealalta sarcina si eu eram ca un cimpoi...

DianaR bine ai venit, sarcina usoara si la termen, ti-am admirat si eu burtica si copii...felicitari!

RamonaC sper sa iasa cat mai repede din butoi, o graviduta nu are ce cauta acolo...

Katy ti-am admirat burtica si baietelul, felicitari! ...despre medicii de acolo...No comment...sincer nu stiu ce sistem e mai bun...dar daca eram eu acolo, cred ca ma intorceam in Ro pt sarcina...

Floricik felicitari pt si pt rezultate bune la morfo.

perna de gravide eu o am din sarcina trecuta...si o folosesc ..este f buna..si de la prietena mea stiu ca a folosit-o si dupa nastere la alaptat si pt bebe.
si a mea se poate folosi apoi la alaptat...are scai si se poate prinde in jurul meu f usor, am probat-o ..plus ca ma ajuta f tare sa dorm...

O zi buna va doresc dragalaselor!

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex
26+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput