Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (71)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns christinam spune:

Betty cred ca nici Lavinia si eu una sigur nu m-am referit la situatia extrema pe care o descrii tu. Insa cea pe care o imbratisezi m-i se pare ca este o alta extrema de moda anglosaxona, adica pana la 6 luni absolut nimic dacat lapte de mama, si alaptat total haotic.
Eu cred ca daca reusesti sa alaptezi corect, atunci cand la bebe e foame si ai destul lapte (si sunt cateva metode sa o stimulezi) , faci conditii propice alaptarii adica liniste , calm, atmosfera calda, placuta, ai grija ca bebele sa fie confortat in timpul mesei din toate punctele de vedere - atunci va suge si bebe suficient, astfel incat sa nu planga la o ora din nou de foame sau Doamne Fereste sa faca hipoglicemii. Ca, cu hipoglicemia asta si solutia cu ceaiul indulcit chiar m-ai dat pe spate, eu nu cred ca vreo mamica sanatoasa la cap ii da ceai cu zahar copilului si ii refuza laptele cand aluia ii e foame.
Alt aspect cu ceaiul, nu cred ca trebuie exagerat dar parerea mea, ca o minima suplinire cu lichide in special vara cand e cald ( nu o sa fie cazul la noi) dar uneori e cald si aer uscat si iarna in casa, nu are ce sa strice, sigur NU EXAGERAT. Sarea este intr-adevar interzis sa fie adaugat pana la un an pt ca rinichii sunt imaturi inca insa zaharul nu este interzis, trebuie numai obligatoriu fiert si adaugat in ceai o cantitate mica.Probleme se pun doar in privinta dentitiei, dar ele apar doar daca copilul are obiceiul sa molfaie pe biberonul cu lichid indulcit ore.
Eu sunt de parere ca cea mai buna cale e cea de mijloc, nici extremele romanesti de pe vremuri nici cele de aici din vest exagerate rau de tot.
Si cred ca cu cat mai repede se reuseste o rutina de fiecare zi cu atat e bebele mai fericit si linistit. Eu despre asta vorbeam, cum trebuie si noi sa tinem cont de nevoile bebelui, de ex sa nu pleci cu el la cumparaturi cand stii ca are ora de masa si sa alaptezi pe unde apuci in masina in parcare.
Na ca am scris destul pt ora asta de noapte.

21 + , mamica de David 5 anisori

Mergi la inceput

Floricik felicitari pt fetita!!!

Mergi la inceput

Katy Andrei e un scumpic, si burtica ta creste tare frumos, se vede asa bine de la o saptamana la alta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Am ajuns si noi acasa si acum trebuie sa ma pun cu burta pe citit.
Vad ca s-a scris ceva in dupa amiaza asta si cred ca s-a mentinut atmosfera faina de dimineata ...am mai citit io un pic si mai devreme pe diagonala .

Krelia extraordinara povestea bebelusului la botez,mi-a placut foarte mult.
Imi pare rau ca esti trista,sper sa lamuresti repede problema cu inimioara,nu trebuie sa bagi in seama toti tampitii de pe forumuri.Eu stiu ca poti sa faci cate eco vrei,nici de dopller nu am auzit sa dauneze ...Ma rog trebuie facute pentru linistea voastra ,asa ca tin pumnii de pe acum.

Christinam cu alaptatul ar fi multe de povestit.O sa mai revin din cand in cand asupra subiectului...ori de cate ori intereseaza pe cineva.
In primul rand se alapteaza la cerere,bebelusii nu au ceas.Isi formeaza singurei un program de supt ,pot fi eventual stimulati cand adorm repede la san (mangaiati usor pe caput,ureche,obrajor ,labute).Vor fi rare cazurile in care au nevoie de san la fiecare jumatate de ora...ori nu sug suficient pentru ca adorm prea repede ori au pusee de crestere ori le e prea drag sanul.Stefania s-a trezit de doua ori pe noapte inca de cand am venit acasa.
Pana la sase luni cand se incepe diversificarea,bebelusii alaptati nu au nevoie de nici o picatura de apa .Laptele matern isi face treaba...la inceput este incolor,apos si are rolul de a potoli setea.Apoi devine alb si bogat caloric.Este important sa bea si acest lapte,ideal este sa goleasca sanul.Va fi greu la inceput dar va fi frumos cand vor trece ragadele si iti vei vedea puiul hranindu-se din trupul tau.Sa nu pleci de la ideea ca n-o sa poti alapta cum a fost la primul bebe .Mai revin de cate ori vor fi nelamuriri.Foarte multe informatii sunt aici pe DC(alaptatul help line si nu numai)sau pe attachement parenting punct ro,plus o mie de situri americane dar vei gasi o gramada de linkuri aici pe forum.
Ceaiul este medicament si nu l-as da la bebe...in plus umfla burta degeaba,e 0 caloric.
si curaj,vei reusi de data aceasta.
Apropo de ragade,GARMASTANul face minunu,chiar inainte de nastere poate fi folosit.
Orice problema trebuie discutata...daca e mai rar intalnita nu inseamna ca nu poti vorbi desprea ea,nu e nevoie de scuze.

Simina si eu astept Baby Expo,nu am mai fost de doi ani de cand nu s-a mai organizat in Brasov iar Bucurestiul e mai departe de noi si nu m-am incumetat asa departe cu Stefi.Dar acum nu voi mai lipsi.
Haioase rau cele 7 intrebari.

Ramonika felicitari dar nici nu ma asteptam la altfel de vesti .Ce fain o sa fie cu fetita...o sa ai inca o pisicoasa.
Sa va fie de bine cumparaturile la mega promotie.

DianaR esti foarte frumoasa,toata familia ta este frumoasa...si nu stiam ca asa arata o femeie la a treia sarcina.

Katy esti foarte draguta si Andrei la fel,semanati foarte bine.Te asteptam cu vesti bune de la medic.

_
Ramona,mami deStefania - Francesca (20.11.2006) si 22+

Mergi la inceput

Betty subscriu la ce ai zis tu.Din pacate sunt o gramada de pediatrii care recomanda si acum ceai ,completare cu lapte praf la fiecare masa (asa se ajunge numai la alimentatie artificiala),de diversificare nu mai zic...am auzit si mai devreme de 3 luni cu suculete.Ca sa nu mai zic de renumitul si anticul remediu antisughit =o picatura de lamaie,ceva mai acid decat lamaia nici nu cunosc...ce daca sughite,e vreo boala asta?

Floricik si eu sunt fericita pentru voi,ti-am tinut pumnii.
Sa fie sanatoasa si cuminte la mami in burtica pana la termen .
Sa va fie de bine racorirea la munte.

Christinam asa cum am mai scris bebelusii alaptati exclusiv nu au nevoie nici de apa si nici de ceai.Nu tine de nici o moda asta.

Si eu sunt curioasa ce AC ai luat,DianaR ,mie mi-au fost recomandate Exluton de catre medic dar ma simteam rau de la ele.

Felicitari burticilor care au mai crescut cu o saptamana.Cred ca zi de zi invata un nou stil de dans bebelusii nostri in burtica...cat or mai avea loc.

_

Mergi la inceput

Mi-am mai adus aminte ceva.Se vorbea undeva aici pe forum la un moment dat,pe la scutece, despre niste supozitoare anticolici CARUM CARVI,se numesc.Sunt 100% naturiste ,sunt supozitoare cu chimen,foarte laudate de mamici.Dar nu am gasit prea multe informatii despre ele,daca ma poate lamuri vreuna din voi as fi recunoscatoare.Cred ca la noi in RO nu se gasesc...doar Austria,Germania parca.Cred ca firma producatoare e Weleda.
Stiu ca ceaiul din flori de chimen baut de mama ajuta dar sunt curioasa de aceste supozitoare.

Si daca a folosit cineva INFACOL la bb poate ne da impresii.

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Mie mi s-a pus pata pe portbebe asta..da acum nu dispun de bani

25+ cu Andreea

bebe
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!

E tare fain,pare moale si pufooooooos ...cred ca nu am vazut in vreun magazin asa ceva dar nici nu am cautat ca noi am avut landou.Poate te salveaza tot Baby expo cu un pret mai mic.

Na ca acum am pus eu monopol pe forum

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui christinam

Katy Andrei e un scumpic, si burtica ta creste tare frumos, se vede asa bine de la o saptamana la alta

multumesc mult

26+si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 10 luni 26.09.2006
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica

Un copil este o Binecuvantare de La Dumnezeu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui shtephy

Am ajuns si noi acasa si acum trebuie sa ma pun cu burta pe citit.
Vad ca s-a scris ceva in dupa amiaza asta si cred ca s-a mentinut atmosfera faina de dimineata ...am mai citit io un pic si mai devreme pe diagonala .

Krelia extraordinara povestea bebelusului la botez,mi-a placut foarte mult.
Imi pare rau ca esti trista,sper sa lamuresti repede problema cu inimioara,nu trebuie sa bagi in seama toti tampitii de pe forumuri.Eu stiu ca poti sa faci cate eco vrei,nici de dopller nu am auzit sa dauneze ...Ma rog trebuie facute pentru linistea voastra ,asa ca tin pumnii de pe acum.

Christinam cu alaptatul ar fi multe de povestit.O sa mai revin din cand in cand asupra subiectului...ori de cate ori intereseaza pe cineva.
In primul rand se alapteaza la cerere,bebelusii nu au ceas.Isi formeaza singurei un program de supt ,pot fi eventual stimulati cand adorm repede la san (mangaiati usor pe caput,ureche,obrajor ,labute).Vor fi rare cazurile in care au nevoie de san la fiecare jumatate de ora...ori nu sug suficient pentru ca adorm prea repede ori au pusee de crestere ori le e prea drag sanul.Stefania s-a trezit de doua ori pe noapte inca de cand am venit acasa.
Pana la sase luni cand se incepe diversificarea,bebelusii alaptati nu au nevoie de nici o picatura de apa .Laptele matern isi face treaba...la inceput este incolor,apos si are rolul de a potoli setea.Apoi devine alb si bogat caloric.Este important sa bea si acest lapte,ideal este sa goleasca sanul.Va fi greu la inceput dar va fi frumos cand vor trece ragadele si iti vei vedea puiul hranindu-se din trupul tau.Sa nu pleci de la ideea ca n-o sa poti alapta cum a fost la primul bebe .Mai revin de cate ori vor fi nelamuriri.Foarte multe informatii sunt aici pe DC(alaptatul help line si nu numai)sau pe attachement parenting punct ro,plus o mie de situri americane dar vei gasi o gramada de linkuri aici pe forum.
Ceaiul este medicament si nu l-as da la bebe...in plus umfla burta degeaba,e 0 caloric.
si curaj,vei reusi de data aceasta.
Apropo de ragade,GARMASTANul face minunu,chiar inainte de nastere poate fi folosit.
Orice problema trebuie discutata...daca e mai rar intalnita nu inseamna ca nu poti vorbi desprea ea,nu e nevoie de scuze.

Simina si eu astept Baby Expo,nu am mai fost de doi ani de cand nu s-a mai organizat in Brasov iar Bucurestiul e mai departe de noi si nu m-am incumetat asa departe cu Stefi.Dar acum nu voi mai lipsi.
Haioase rau cele 7 intrebari.

Ramonika felicitari dar nici nu ma asteptam la altfel de vesti .Ce fain o sa fie cu fetita...o sa ai inca o pisicoasa.
Sa va fie de bine cumparaturile la mega promotie.

DianaR esti foarte frumoasa,toata familia ta este frumoasa...si nu stiam ca asa arata o femeie la a treia sarcina.

Katy esti foarte draguta si Andrei la fel,semanati foarte bine.Te asteptam cu vesti bune de la medic.

_

multumesc mult

Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica

Mergi la inceput

gata am venit de la medik

bebe e bine,burtica creste bine , 140b/min ,am intrebat de un eco si mia zis ca pot sa fac la un cabinet partikular deci mia puso in nas si inchis gura.mi-a dat sa fac analize la sange ,urina si pt diabet.
iam zis de zilele astea ca nu m-am simtit bine si mia zis ca e ceva normal deci nu am mai avut ce comenta.si cam atat mai multe noutati nu mai am acum mi-au facut programare cum trebuie sa vin in fiecare luna.

Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica

Mergi la inceput