Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (9)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Hello mamicilor,
nu am avut net pana la ora asta, iar acum incerc sa tin pasul cu voi.

Eu am facut prima eco la 6 sapt si 5 zile, intravagi, si am vazut cum batea inimioara, de fapt era un punctulet care pulsa tot, micul de muguras, era tot o inimioara.

Si MSymo, nu am spus decat sotului si mamei, pana la prima eco, apoi la restul familiei, si maine facem 8 saptamani si inca nu am zis la servici, dar zic saptamana viitoare.

Despre vopsea, cea fara amoniac si rezorcina, 3 chennes de exemplu care se gaseste in farmacii, sau vopseaua de la Phyto, sigur nu afecteaza sarcina.

Eu m-am vopsit deja cu un Garnier, ca nu pot sta cu radacinile astea, dar promit ca luna viitoare imi iau una pt mamici, scumpa dar fara emotii.

sper sa fie totul bine!

Mami si tati il asteapta pe mugurashul lor cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Super...si la noi mori cu zile in spitalele de stat, mai ales daca nu cotizezi cui si cat trebuie. Tocmai de aceea vreau sa aleg Euroclinic, chiar daca este f scump. Singurul lucru care ma deranjeaza la ei este coada de la eco, nu prea se respecta ora de programare din "x" motive: fie dr a avut o nastere, fie persoanele anterioare au prelungit durata unei ecografii...si uite asa am stat eu intr-o seara, la sarcina anterioara, de la 19 cand eram programata pana la 20.45. Mai aveam putin si urlam la ei...cu tot Euroclinicul lor.

4 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

[quote]citat din mesajul lui sensibila

Buna fetele !

Legat de acidul folic eu am luat cu 3 luni iniante de 5 mg si acum tot de 5 mg iau 1/zi la recomandarea medicului.
Deasemenea stiu ca se ia pana la sf lunii a 3-a.
Eu am avut un avort mestrual in martie si poate deaia imi da atatea mg, insa pt fluidizarea sangelui si eliminarea eventualelor "galme" mi-a dat si Thrombo Ass 50 mg 1/zi.
Acidul folic se recomanda pt dezvoltarea celulelor din cate stiu eu.

Sensibila, acidul folic previne spina bifida si hidrocefalia adica ajuta la inchiderea tubului neural.Se stie ca defectele de tub neural
apar din cauza carentelor de folati.Trombo Ass ti se da pt ca probabil la analiza esti suspecta de vreo forma de trombofilie care declanseaza avortul.Sanatate!

9+
Eu si bebe il iubim pe tati !

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui MSymo

Neatza fetelor. Astazi m-am trezit cu un mare stres... Am tot felul de intrebari: de ce nu cresc si nu ma dor sanii,daca nu e bine...daca voi fi iar dezamagita...etc Sunt atat de speriata Dupa o sarcina oprita din evolutie in luna aprilie, acum sunt paranoia. Helppppp!!! Luni merg la eco si voi avea 5 sapt si 3 zile de la UM. Cam devreme nu? Apropo voi v-ati facut BHCG in dinamica, sa vedeti cum creste? Eu am o obsesie si cu asta, mi-am facut vineri si luni si era ok,in crestere, dar cand l-am sunat pe doctorul meu luni seara si i-am zis ca vreau sa repet vineri(adica maine) mi-a zis sa ma potolesc cu prostiile astea.... Of!

Sa stii ca nu e o regula sa te doara sanii sau sa se umfle.Si eu aveam obsesia cu BHCG insa sa stii ca el are o dinamica spectaculoasa insa neelocventa.Poti face ca sa stai tu linistita.Ideea e sa nu iti mai faci ganduri rele aiurea.Daca vei avea greturi si alte simptome prin sapt 6 incep.Si sa te tii atunci.Sa fii cumintica.Eco eu am facut la 4 sapt si 5 zile si s-a vazut saculetul embrionar.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

salutare dragele mele burtici si aspirante. tot astept sa se racoreasca afara, cacai in toata tara cica ploua, dar la iasi ne coacem ca painea in cuptor
revin la acidul folic de 5mg pe care il iau eu. dr a zis aseara ca ce e prea mult se elimina in urina. nu am fost suspecta de ceva anume, sau sa fie probleme in familie, ci e doar ceva preventiv. mi-a spus ca ea recomanda tuturor gravidutelor de 5 mg. acum fiecare face ascultare de medicul sau. eu merg la dr ciupilan si sunt f incantata de ea caci ea m-a ajutat sa am acest pui dupa 5 ani de asteptare si o duzina de medici schimbati(atat din iasi cat si din bucuresti)
CoriMami eu am facut pana acum 3 ecografii intravaginale si tot asa mai fac una la 12 s. dupa aia abdominale
ellanik zicea ceva de importanta vitaminelor in primul trimestru de sarcina. eu imi storc in fiecare dimineata un grapefruit rosu, unul galben, o portocala si o lamaie. e o sursa naturala de a ma incarca cu vitamine. si happymum ne recomnda suc de sfecla rosie pe care voi incepe si eu sa il folosesc. e f hranitor si itareste sistemul imunitar.
gabyHela si la mine se intareste seara putin burtica, dar dupa ce iau un no-spa totul revine la normal
neliaCris si cu tine ma pot asemana:lipsa greturilor, lipsa ametelilor, nu ma dor sanii sau burtica, doar o moleseala crunta si somn non stop
happyjoy si mihaelagrosan eu am vazut si auzit inimioara pentru prima data la 6 saptamani si cateva zile. aseara a fost pentru a doua oara. am vazut si ceva vase de sange cu albastru si rosu formate la inimioara si spre cap, semn ca se dezvolta sistemul nervos(asta mi-a explicat dr.). aseara am mai vazut vase de sange si pe cordonul ombilical.
selina-d bine ai venit si sa te ajute Cel de Sus sa ai o sarcina usoara cu nastere la termen
pooop pe celelalte fete dragi si probabil cand intru maine avem capitol nou. va dati seama cat scriem pana la anul?batem vreun record ceva

"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon
10+
*mamica unui fluturas*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happyjoy spune:

Uau!!! Dayanara ce povestesti tu pare un vis frumos si foarte departe de Romania, din pacate. La noi toata lumea uita ca tu esti pana la urma om, ca ai niste drepturi ca medicii chiar daca nu sunt platiti bine compenseaza prin spagi iar salariul pe care il iau asa cum e el e platit din banii nostrii... Iar la clinicile particulare esti pana la urma client... Cu toate astea cu greu gasesti oameni adevarati care sa-si faca meseria cu pasiune si grija fata de pacient...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Elena merci de incurajari...dar maine dimineata cred ca-mi ard calcaiele catre laborator sa fac bhcg... Dar stii de ce de fapt? Fiindca in aprilie cand sarcina s-a oprit din evolutie, sanii mei s-au pleostit de seara pana dimineata si cand am mai facut si bhcg si era in scadere, situatia era clara. Acum..de asta ma tot racaie gandul cu analiza asta de sange, este cea mai simpla modalitate prin care pot vedea daca sarcina creste.

4 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happyjoy spune:

MSymo, nu-ti mai face griji pana nu sti ceva sigur. Conteaza foarte mult Sa nu te stresezi. Si eu am avut o sarcina oprita in evolutie asa ca stiu prin ce treci
suntem alaturi de tine si o sa vezi ca va fi bine. Daca nu ai avut simptomele de la inceput si s-a confirmat sarcina poate ca asa va fi pana la sfarsit - o sarcina usoara si fara dureri...

Mergi la inceput

Atunci fuguta si fa-o pt ca e f important sa fii linistita.
S-a vorbit despre sterilizarea biberoanelor.Se poate face aceasta operatiune si prin fierbere sau prin introducere in cuptorul cu micrunde.Sunt de acord cu fortifierea organismului bebelusului dar sa nu cerem mai mult decat ni se poate da.Bebe nu are o cantitate asa de mare de anticorpi si s-ar putea ca lucrurile sa se complice.Se dezvolta o gama larga de bacterii din lapte si...PLus ca si bombardarea cu virusi din partea vreunei persoane care tuseste langa bebe, trebuie evitata.
Cat despre inimioara , noi am auzit-o la 6 sapt fix .
Masajul stiu ca este interzis deoarece fluxul sanguin creste si nu este exact ceea ce ne trebuie.Este identic cu baile prea reci sau prea fierbinti.
Despre vopsit stiu ca este contraindicat in I trim deoarece substantele continute intra prin scalp , trec in sange si ajung la bebe .Sa tinem minte ca placenta inca nu si-a intrat 100% in rol si nu sunt filtrate toate aceste substante.Citeam undeva ca subst continute au efect teratogen adica pot da grave malformatii.Primul trimestru este foarte delicat de aceea se si produc cele mai multe avorturi spontane, opriri din evolutie asa ca trebuie sa avem grija ce mancam , ce bem, ce cosmetice folosim, ce fel de viata avem.Eu nu cred ca nu pot astepta radacinile inca putin.Faceti suvite cu casca speciala, unde firele sunt trase si scalpul nu intra in contact cu substanta.
Gata!Am scris.Oricum stiu ca aveti spor dragelor nu jucarie.
Happymum ce e al tau e pus deoparte, atata iti zic.Si iti trimit si

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

eu la prima sarcina n.am avut probleme si nici stres, dar nici nu stiam multe chestii, intr.adevar poate nu face bine sa citesti dar nu ai cum sa eviti daca e la indemana, daca totul va fi bine, oricum pt mine vor fi 9 luni de stres, ies analizele bune apoi ma gandesc la ecografii apoi la triplu test, sa dea dumnezeu sa fie toate bune, dar indoiala mea cea mai mare , de fapt teama e circulara de cordon, am citit multe cazuri si mi se pare groaznic, nu vreau sa fac temeri si voua dar o fata aici a pierdut bebe de 40 de saptamani dupa ecografie, imediat s.a infasurat a presat cordnul nu stiu cum si gata

si uite ca mi.am adus aminte de PAPS apropo de optimism, mare nevoie va fi de tine

roxana 4+ si ivan (2.12.2006)

Mergi la inceput