Piticodromul de Sept - Oct 2005 (222)
Raspunsuri - Pagina 9
dana_lucia spune:
Hello, hello!
Jadi ma bucur ca ne-ai mai dat vesti despre flacaii tai, sa iti traiasca! Ce frumos ca Vlad e responsabil pentru Dodo, cred ca esti o mamica tare fericita! Cit despre pronuntie eu nu cred ca sunt in masura sa iti raspund dar iti scriu cum e la noi cu asta, Alberto vorbind olandeza f.bine, limba cu o pronuntie f.grea si apasata a literelor, cu limba romana nu are probleme deloc nici cu "r" nici su "sh". De dormit al meu nu doarme dupa masa decit foarte rar si e super asa ca are trei zile pe saptamina scoala si dupa masa! Ce bine ca lui Vlad ii place apa, se ia de mina cu nazdravanul meu care e innebunit dupa inot, eu zic ca e f.bine sa il inscrii la inot, are multe avantaje, nu neaparat ca sport, ci mai ales pentru dezvoltare armonioasa si sanatoasa, nu?
O zi buna tuturor,
Dana Lucia si scolarul Alberto
b_irina_c spune:
Ziua buna,
Cu intarziere vreau si eu sa urez La multi ani sarbatoritilor: Maria, Petra, Alex, Alberto, Sebastian, Mario si special pentru Mirunica. Sa va aduca numai bucurii, sa cresca mari sanatosi, norocosi si voiosi!
Bianca la multi ani !
Si apoi sa va multumesc muuuult de tot pentru urari !
Sper sa reusesc zilele astea sa intru sa va si povestesc de Vlad cate ceva si sa citesc ce mai fac copii vostrii.
Va pup
Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
miflore spune:
Ohoho, Jadi, bine-ai revenit!
Eu zic sa nu-ti faci deocamdata probleme cu pronuntia, parca dupa 4-5 ani se studiaza subiectul. Ana vorbeste f. bine si corect, nu poceste nimic. Uneori mi-e dor sa mai aud cate-o perla, ii spun, si-atunci imi face placerea. De exemplu lisepce in loc de lipseste. Sau poconal in loc de tobogan.
Aaaaa, ba are un cuvant pe care uneori il "boteaza": zice imeghiat in loc de imediat.
Irina, te-asteptam la povesti!!!
Diana, Nanadana, !
Nicole, Ana a fost la balet asta-iarna vreo 2 luni. Nu pot spune c-a fost un succes, de cateva ori a mers cu placere dupa care nu mai vroia sa primeasca comenzi. Apoi a incantat-o rochita de balet si iar a mers cu placere. Dupa care-a refuzat total, pur si simplu nu mai intra in sala cu oglinzi. Noi am fost in Cotroceni, in cadrul gradinitei Tinkerbell.
nicole74 spune:
Multumesc Miflore! Am sa studiez, oricum vreau sa o duc. Sper sa-i placa. La inot a fost super incantata, sare si la trambulina.
Nici Ioana nu poate sa-l pronunte pe r. Nu mi-am facut probleme. E cazul sa-mi fac?
Nicole & Ioana Alexandra
marinela79 spune:
Salutare
La multi ani Vladut, cu intarziere, dar numai asa s-a putut.
Diana, am auzit si eu de la alti romani ca e o metoda garantata, de aceea si vreau sa o aplic, Pe mine sincer nu ma deranjaza ca vb doar franceza, il inteleg, ma intelege, dar in relatia cu bunicii acest lucru va fi un mare obstacol. Apoi, ma gandesc, daca ii vine dor de duca la u momnet dat si vrea sa se intoarca in Romania, io stiu, sa faca afaceri, cum va vorbi el romana si cum vor reactiona ceilalti. Ca in Romania nu e ca aici, ca daca faci greseli nu rade nimeni de tine, acolo se face bataie de joc din orice. Aaaa si mai vroiam sa te intreb intre straini cum vorbesti cu Peter. Pt ca eu vorbeam tot romaneste cu el, dar am vazut apoi ca unii se uita ciudat si atunci cu persoanele respective in preajma il chem in franceza sau ii dau povete si sfaturi la distanta tot in franceza. Acuma eu stiu ca nu e chiar ok, ca el stie ca mami stie si franceza si atunci de ce sa se oboseasca el sa isi traduca frazele, dar nici nu vreau ca persoanele din jur sa creada ca cine stie ce ii spun eu copilului. Aici vorbesc doar de persoane cunoscute cat de cat si nu cu toate, ca in parc, la gradinita cand il iau ii vorbesc doar romaneste si ma adresez educatoarei in franceza.
Faza amuzanta este cand vrobesc cu tat’su si el saracu ne pierde pe drum. I-am zis aseara lui Mihai sa bage in frigider sufleul ramas la care copilul : « C’est quoi sufleul, mami? ».
Tot ce sper e ca va reusi sa vb si limba materna si cred ca ne vom face anual o vacanta de o luna la bunici, asta acum cat va mai vrea, ca stiu o groaza de copii romani de 16-18 ani care nu mai vor sa plece in Romania in vacante dupa ce si-au facut aici prieteni, porgram de vara, iesiri.
Jadi, tare frumos vorbesti acolo de baietii tai. Iaris vorbeste foarte bine si corect in franceza, in romana nu ii ies toate combinatiile. Cand l-a vazut pediatra lui a fost foarte incantata, ce bine vorbeste, dar in romaneste e varza, si mai e si rarait si parca un pic si sasait din cauza francezei. Dar are un accent super fain in engleza, ne uimeste , deci nici nu stiu daca are probleme de genul asta. Si el zice :tu stii mami, in loc de sh, mno uite cum l-am scris daca nu avem semnele, dar zice foarte bine chat, care se pronunta tot sh, chercher, la fel, deci la noi problema exista doar in romana si concluzionez eu ca nu copilul e de vina ci limba ca e prea grea.
Nicole unde erai cand intrebam eu de copii care nu il zic pe r? Dar al meu nu il zicea de lene, cred si stiu copii de 5 ani care nu il zic in toate cuvintele.
Va las ma duc la masa cu sotzul...va mai scriu pe seara.
Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline
dana_lucia spune:
Buna dimineata piticodrom, haideti la o
"La multi ani!" pentru Luca-Ioan, aniversatul de azi!
Va dorim o zi buna si salutari de la noi!
diana_n spune:
Luca
Mary asa am facut si eu si am ametit copilul. Am o prietena chinezoaica, alta frantuzoaica, ambele au spus ca nu le pasa ce cred altii si le-au vorbit copiilor in limba respectiva de fata cu strainii. Lui baby ne-am decis sa-i vorbim amandoi in romana, celorlalti in engleza (de fata cu el), o sa-l invete engleza Peter si ceilalti copii.
Diana 38 saptamani si Peter (3 oct 2005)
dana_lucia spune:
Buna dimineata piticodrom! Amatori la o ?
"La multi ani!" Andra!
Sa aveti un weekend placut!