Piticodromul de Sept - Oct 2005 (222)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Dam si noi un semn de viata..

In primul rand, "La Multi Ani" ptr toti piticii care au facut intre timp 4 ani.
Si bafta la scoala lui Alberto. Ma bucur ca a inceput scoala cu bulinute.

Si Anca a schimbat gradinita de la inceputul lunii, merge la o gradinita lg. casa.
Trecerea a fost fara prea multe plansete.

Si il mutam si pe Victor cu scoala, la o scoala lg. casa, si se incurajeaza unul pe altul:"Tu va te faire des nouveaux amis".

Ne pregatim si noi de petrecerea de 4 ani.

Ioana, se vede ca esti fara fete, ai timp de forum.
Si eu cu Anca v-am admirat pozele.

Tonnia, sa va fie de bine vacanta la munte.

Mihaela, bine ca esti la final cu renovarile.
Cand va incepe Ana gradinita ?

Weekend placut si pe curand,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

La multi ani Sebastian si Mario!

Cristina, ma bucur sa aud ca Anca s-a acomodat repede la noua gradi. La noi s-a mutat gradinita in alt sediu - sper sa nu faca figuri copiii. Succes lui Vitor in noul an scolar, cu noii colegi. Cand incepe scoala, la 1 septembrie? Ana Mihaelei incepe gradi luni.
Mihaela, succes la gradinita!!! Fii barbata, sa nu ai emotii mai mari decat Ana.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

La multi ani Petra Alexandra,Alex,Alberto Emiliano,Serban Andrei, Sebastian Iulian,Mario Alexandru!
Felicitari lui Alberto pentru scoala si succes Anei la gradinita!
Felicitari si Ancai ca s-a acomodat usor!

Noi suntem bine, Alexia merge la gradi dar program de vacanta, abia asteapta sa inceapa grupa mijlocie.
Ioana ce te mai rasfeti cat nu-s fetele acasa!
Ma duc la treaba sp[er sa reusesc sa intru mai des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna seara fetelor!
Cristina, Ioana, Casiana, !
Daaaaa, de maine dimineatza ne facem si noi gradinari!
I-am pregatit Anei rucsacelul cu de toate, cu pijamaluta si periuta de dinti, ma rog, tot ce trebuie, stiti voi. I-am pus etichete cu numele ei pe hainute, scorul de azi e de vreo 80... Chiar, fetele care-au comandat din Franta, cum s-au comportat la spalat, se duc la primul jet? Jadi? Kristinutza? Nanadana?
Nu mi-e f. clar ce sa fac, daca Ana sa intre la grupa mijlocie sau la grupa mica. Ca ani ar trebui la mijlocie; pentru faptul ca n-a mai fost la gradi (decat f. putin si impreuna cu bona) ar trebui la mica. Voi ce ma sfatuiti?
Directoarea initial mi-a spus s-o bage la mijlocie, o observa, daca face fata ramane acolo, daca nu, o muta la mica. La mijlocie s-ar putea sa nu fie la nivelul celor de-acolo care sunt de cel putin 1 an la gradi dar pe de alta parte ar invata de la ei diverse. La grupa mica e posibil sa fie sefa, s-ar juca mai mult ceea ce iarasi n-ar fi rau ca nu vreau sa aiba o trecere prea dura de la vacanta la activitati si s-ajunga sa urasca gradinita. Cele vechi in gradi, spuneti-mi si mie cam care e diferenta dintre grupa mica si cea mijlocie, ma refer la timpul alocat pentru joaca si la cel pentru activitati. In linii mari, evident, ca difera sigur de la o gradi la alta. Adica e o diferenta majora intre cele 2 grupe?
In concluzie, cate sunteti pentru mica si cate pentru mijlocie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

La multi ani, Serban, Sebastian!

Miflore, gandeste-te si cati ani de gradi face pana la scoala. Mai sunt 3, nu? Daca o dai la mica, cum faci apoi? Nu are loc sa le faca pe toate iar pregatitoarea e obilgatorie. Ca sa sara din mijlocie in pregatitoare mi se pare mai greu decat s-o dai acum la mijlocie.
Nu stiu ce sa zic, cred ca eu as incerca la mijlocie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Mihaela, succes. Nu te gandi ca fac rocket science la grupa mijlocie. Eu cred ca ideea directoarei e buna, sa inceapa cu mijlocia, asa ca votez pentru grupa mijlocie.
Casiana, voi cand incepeti grupa mijlocie? Vineri vin fetele, s-a terminat vacanta.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Buna dimineata piticodrom!Va invit la

Am revenit si noi aseara acasa dupa citeva zile minunate petrecute la Stockholm si Uppsala unde ne-am simtit excelent!

Felicitam aniversatii din 20 si 22 august pe Serban, Sebastian,Mario,La multi ani!

Miflore, Tonnia despre programul lui Alberto am stiut de cind l-am inscris la scoala si suntem organizati in acest sens, iata cum arata programul lui saptaminal:
8-20-8.30 adusul copiilor la scoala, in cls 1 pina in clasa de catre parinti
8.30-9.40 lectie
9.40-9.55 recreatie activa
9.55-10.10 pauza de sandvis, fructe, suc
10.10-11.20 lectie
11.20-11.45 activitati individuale
11.45-13.00 pauza de prinz, copiii pot lua prinzul in scoala cu invatatorii sau pot fi luati acasa, dupa cum doresc parintii.
Cum biroul meu e la 5 min de scoala eu merg si il iau pe Alberto (am program flexibil la prinz) si iau prinzul cu el acasa.
12.50-13.00 adusul copiilor la scoala
13.00-14.10 lectie
14.10-14.25 recreactie activa
14.25-14.35 pauza de un suc, fructe
14.35-15.15 lectie
15.15 copiii sunt luati acasa, pe Alberto il ia fie mama mea (cind e aici ca acum), fie o nepoata de-a mea care studiaza aici. Acest program scris mai sus il au copiii luni, marti si joi, miercuri si vineri au ore numai pina la 12.30 si in aceste doua zile adica miercuri si vineri Alberto e luat miercuri de tatal lui care are zi libera miercurea iar vinerea de mine caci sunt libera vinerea (noi lucram fiecare 4 zile pe saptamina) iar eu joia dupa masa lucrez de acasa.
Martea dimineata au si ora de sport (fie gimnastica fie inot)
Copiii vin la scoala cu sandvisuri, fructe, suc de acasa.
Simbata dimineata de la 10.45 la 12.00 Alberto are lectie de inot, il ducem la 10.30 si ne ducem si il luam la sfirsitul lectiei caci el este, cum stiti, la grupa de inot singur, fara parinti in apa.
Pe 8 septembrie vor avea si prima excursie cu scoala la o gradina zoologica unde au si dresaj de animale, Alberto abia asteapta dar sincer eu ma gindesc ca eu la 4 ani abia incepusem gradinita si nu mergeam nicaieri fara mama, ma cam trec fiori cit de independent e fiu-miu.

Miflore mult succes Anei la gradinita, sunt sigura ca o sa fie foarte bine, tinem pumnii!

O zi buna tuturor,
Dana Lucia si scolarul Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

Salutari fetelor

LA multi ani Mario si Serban

Ioana ai slabit foarte bine, acuma poti sa te pregatesti pt bb3

Tonniasa va fie de bine vacnata
mifloreun bun inceput la gradinita Anei si eu ca si fetele asa opta pt grupa mijlocie,cit despre etichete nu se dezlipesc nici daca vreai la spalat daca sint lipite bine
dana-luciafelicitari scolarului Alberto ,in olanda se incepe scoala in august? aici, se incepe in 4 septembrie

va pup si revin ca sa trezit juniorul si vrea sa pape ca ii este foame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Neata'
Mihaela, Alexia a repetat grupa mica.Initial am vrut sa o trec la grupa mijlocie, mi s-a spus ca programa e asemanatoare, numai ca ar fi trebuit sa inceapa scoala la 5 ani si 11 luni sau sa repete grupa pregatitoare.
Parerea mea de "gradinareasa cu vechime" e sa o inscrii pe Ana la grupa mijlocie. Eu sunt convinsa ca Ana o sa faca fata.Timpul alocat pentru activitati si joaca la grupa mijlocie este la fel ca cel pentru grupa mica.Ca sa-ti dau un ex. legat de activitati: mie educatoarea mi-a explica ca de exemplu la matematica invata cifrele pana la 5 in grupa mica si de la 5 pana la 10 in cea mijlocie.
Alexia ar fi facut fata grupei mijlocii numai ca era prea mica .Eu am tot insistat sa o trec la mijlocie de anul trecut dar pana la urma m-au convins educatoarele ca e mai bine sa ramana la grupa mica.
Dar uite ca a trecut anul si pe 15 septembrie Alexia incepe grupa mijlocie.Si acum merge la gradinita dar are program de vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Da Nanadana aici scoala se incepe in a doua jumatate a lui august, copiii au vacanta de vara 6 saptamini incepind de la sfirsitul primei saptamini din iulie cu aproximatie. Anul asta prima zi de scoala aici a fost 17 august si cum Alberto pe 12 august a implinit 4 ani (virsta la care se incepe scoala aici) a inceput din 17 august, cind a inceput anul scolar, si el clasa 1.

Mergi la inceput