Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (70)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Chiar nu stiu de unde sa incep dar voi incerca, vad ca in continuare se insista sa se "corecteze" comportamentul si modul de exprimare al unor persoane, chiar e nevoie de asa ceva? Nu se mai vb de bebeii nostrii, de sarcina, ci doar cat de neglijate si jignite ne simtim, desi pana acum din tot ce am citit nu am citit nici o jignire la adresa vre-uneia dintre fete (sau poate "sef" si-a schimbat intelesul si nu am aflat eu). Sustin in continuare ca ar fi frumos ca fiecare dintre noi sa poata sa se exprime liber cu ce ii place si nu ii place si sa nu ne mai simtim atat de ofensate ca cineva nu ma place. fiecare dintre noi e libera sa isi aleaga ce medic vrea, cum vrea sa nasca sau ce sfaturi sa dea sau sa puna in practica - referitor la asta cred ca ar trebui sa invatam sa ne documentam mai mult - mi se pare absolut fantastic ca sunt puse la indoiala prescriptiile unui medic, nu cred ca sunt multi doctori care ar da niste sfaturi rauvoitoare - iar cei care dau precis au ceva sus la mansarda. De sustinut o persoana .....hmmmmmm, cred ca fiecare dintre noi are uneori nevoie de sustinere, toate avem diverse probleme, insa e grav - dupa mine - daca ne cautam sustinerea pe forum si nu in persoanele langa care traim, cerem de la acest forum si de la persoanele care il frecventeaza, doar pentru ca sunt gravide ca si noi sa devina cea mai buna prietena..... E3u vad acest forum ca un loc in care sa schimb informatii, sa ofer informatii si asa mai departe, ne suprarm ca nu ne dam numere de telefon si reprosam lipsa de comunicare si apropiere, incercam sa fortam acest lucru dar se uita ca pentru o prietenie e nevoie de doua persdoane, daca unele nu vor asta e nu e nevoie sa le reprosam, intotdeauan m-am condus dupa "dragoste cu forta nu se poate sau se poate dar e pedepsita de lege "
asa ca hai sa fim mai tolerante unele cu altele , iar daca nu ne place ce citim nu avem decat sa sarim acel post.

Na ca iar m-am intins, nu stiu cat de coerenta am fost , dar sper sa se termine cu orgoliile si poate ar fi timpul sa incercam sa facem un schimb de ideii care sa ne ajute la ceva, nu idei de genul cum ar trebui sa se comporte cineve - nu cred ca suntem aici sa facem educatie.Lumi_Richard

20+ Maya Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Si referitor la medic eu sincer ma ghidez dupa un principiu daca cineva nu imi inspira incredere nu il mai caut, niciodata nu e prea tarziu sa gasesti o persoana cu care sa poti comunica, si daca nu am incredere in acel medic ce rost are sa il mai frecventez, si aici greseala cea mai mare se face ca intotdeauna cautam "nume celebre" din fericire pentru mine, numele celebre din Cluj nu m-au atras, nu am fost curioasa sa ma duc si asta si pentru ca o prietena draga mie mi-a spus ca un doctor celebru nu iti va acorda niciodata atentia necesara pentru ca pur si simplu nu este interesat, el are deja un nume asa ca ........

20+ Maya Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Mi-am auzit pomenit numele si trebuie sa raspund, caci altfel, poate ca si de data asta m-as fi oprit la a citi si atat...
Desigur, citesc zilnic, dar mi-e greu sa tin pasul cu voi, se scrie foarte mult aici...
Nu-mi permit sa comentez continutul mesajelor, calitatea informatiilor, sau tonul... din pacate, fiind veche pe forum si dorind un copil de atatia ani, am citit multe odisee incepand cu 2004... Daca nu as fi citit, nu as fi avut termen de comparatie... odiseele la care am citit eu erau atat de atractive, intram si citeam pana noaptea tarziu, si senzatia mea era ca spionez o lume minunata... fetele acelea impartaseau senzatii minunate, postau informatii foarte interesante despre perioada sarcinii, ce se intampla cu bebelusii in burtica, ce se intampla cu organismul lor... Se intalneau, faceau poze de grup...
Si va rog sa ma credeti ca si acum, la scutece ele sunt tot impreuna si au legat prietenii extraordinare, impartasesc tot ceea ce tine de dezvoltarea bebelusilor lor...
Iar cand au fost tragedii ca cea care s-a intamplat la odiseea noastra cu Alunelsialbinuta, Dumnezeu s-o odihneasca... offf... au suferit impreuna, au impartasit durerea... La fiecare odisee au fost si bune si rele, ca in viata...

dar...

exista un dar...

imi pare rau ca la odiseea la care Dumnezeu mi-a acordat aceasta sansa minunata sa fiu, sansa de fi mamica... aceasta sansa pe care o astept de 7 ani... iata, la aceasta odisee, nesansa mea a fost sa nu ma regasesc aproape deloc... sa nu reusesc sa fac "click" decat cu cateva persoane de care ma leaga un fir nevazut (conceptii, franturi de idei de viata)...

consider ca e un esesc personal si poate ca e tardiv sa incerc acum o tentativa de a face cunostinta cu voi...

Voi mai intra din cand in cand si voi scrie ceva atunci cand voi simti nevoia si cand ma voi simti utila, desi sunt convinsa ca voi citi si dupa ce va veti muta la scutece.

... sa nu va suparati pe mine ca am spus ce gandesc, insa sunt in asentimentul lui Monis, al Ramonikai, al Kreliei, al Piareliei si al multor altor fete care au sesizat si semnalat unele lucruri care nu sunt tocmai OK pe aici...

voi reveni cu parerea mea despre recoltarea de celule stem, desi nu am o parere tocmai "ortodoxa" despre asta si s-ar putea sa ma considerati o "ciudata" si din acest punct de vedere...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

N-am iterzis la nimeni sa faca capitole noi draga mea.De cand am preluat parola de la UTA_CIUN am cerut ajutorul altor fete, si-am dat imediat parola Ramonikai, Kreliei, Laura_garner si poate mai sunt gravidute da am uitat.....
Si n-am interzis nimic niciodata , doar am rugat intr-o perioada sa nu se mai vorbesca de mancare , si nu eram singura care suferea si care a cerut lucrul asta. Si repet...am rugat..nu ma interzis nimic

25+ cu Andreea

bebe
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucy_28 spune:

stiam eu ca ceva ceva e de invatat. multumesc, avalon. da, e o problema de atmosfera in principal. eu personal nu ma regasesc in discutiile astea aproape niciodata. ma gandeam ca probabil e vina mea, dar privesc @cu invidie@, pe usa din spate, la alte odisei unde as avea mai multe de spus probabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Ramonika, exista o posibilitate de 1% sa ma razgandesc si sa recoltez celule stem... de ce nu ma atrage aproape deloc ideea? nu se pune problema banilor la noi, mai ales cand e vorba de ceva atat de important pentru noi, cum ar fi sanatatea copiilor nostri (ca o paranteza, am cheltuit in jur de 20.000 euro in 3 ani numai cu fertilizarile in vitro, deci nu cazul sa vorbim de bani).
Am cantarit pe toate partile si am analizat problema, am citit mult... in afara de "moda" din Romania, "trend actual" si idei precum "vaaaaai, draga, cum sa nu faci asta pentru copiii tai???????" (adica o mare rusine sa nu cheltui niste amarate de cateva mii de euro- la noi ar fi suma dubla ca vor fi gemeni pentru "atotvindecatoarele" celule stem) exista argumente "pro" REALE, palpabile, dovedite foarte fragile in favoarea acestei chestiuni:
1. nu vindeca orice boala, asa cum se spune, cancerul si leucemia nu le vindeca pentru ca exista o probabilitate covarsitoare ca in momentul recoltarii aceste celule sa fie deja afectate de modificari; s-a dovedit doar ameliorarea (nu vindecarea!) diabetului- ori diabetul se stie ca este o boala preponderent ereditara -noi nu avem cazuri de diabet in familie; iar aceste ameliorari s-au testat in SUA, la noi in tara nu exista nici macar un caz concret de amelioare a unei boli...
2. se spune ca "stiinta progreseaza" si ca poate peste cativa ani aceste celule puse bine la pastrare vor folosi cu adevarat in caz de Doamne fereste (asta daca plecam la premisa ca ele sunt recoltate corect si ca vor fi depozitate in conditii perfecte)... ori se stie ca in ciuda reclamelor agresive care se fac acestor firme romanesti care sunt acreditate in recoltarea, mani****rea si depozitarea de celule stem nu exista nicio certitudine asupra seriozitatii, profesionalismului acestor firme (cu exceptia amabilitatii personalului in incheierea de contracte si a discounturilor oferite la un numar de mai mult de o recoltare)... eu una sufar de o acuta lipsa de incredere in aceste societati romanesti, poate daca as fi in Germania unde exista o traditie, sau intr-o alta tara civilizata as fi mult mai increzatoare...
3. ramane si aceasta a 3-a varianta pe care se "pedaleaza" la greu, daca celelalte doua argumente "nu tin", si anume: se apeleaza la constiinta persoanelor "posibili clienti", si anume ca prin recoltarea de celule stem pot face un bine stiintei, umanitatii, altor oameni aflati in suferinta... chiar daca in viitorul apropiat nu sunt folositoare "potentialului client"... aceasta "donatie" desigur , potentialul client o va face pe banii lui si va multumi lui Dumnezeu ca nu a avut nevoie de aceste celule, zice mersi in fiecare zi ca are copiii sanatosi si ca a donat celulele pentru a insanatosi alti oameni in suferinta...

Departe de mine sa doresc a influenta pe cineva in aceasta decizie care pana la urma tine de fiecare familie in parte, e un subiect delicat, nici nu as fi facut-o daca Ramonika nu m-ar fi intrebat... si sper ca nu am suparat pe nimeni cu parerea mea subiectiva...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Avalon iti multumim pentru opinia exprimata. Mie si sotului meu ne este de un real folos. Suntem destul de sceptici cu privire la aceste celule si la modul lor de depozitare... si tot incercam sa ne dam seama daca e o investitie buna sau nu... nu neaparat ca nu ne-am descurca de banuti..... ca nu la asta ne e gandul... dar prefer ca fiecare banut sa fie in interesul copilului meu.... si nu al unui moft... nu as vrea sa fac economie la alte lucruri importante in favoarea acestor celule stem... decat daca voi ajunge sa cred in beneficiile lor

22+
aniversarea nuntii noastre
“Cand ai un copil este ca si cum ai spune: m-am nascut, am gustat din viata si am constatat ca este atat de buna ca merita sa fie înmultita.” Milan Kundera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

ete si eu la capitol nou mai felelor da harnikute mai sunteti fug sa citesc din urma si revin

azi imi pleaca sokrul yyyyyeeeeeiiiiiiidau de baut dau ce vreti de bucurie

25+si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 10 luni 26.09.2006
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica

Un copil este o Binecuvantare de La Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

mai fetele nu stiu ce am avut ast-noapte ca ma durut rau burta jos si spatele ca daca ma credeti am stat in toate pozitiile sa ma pot relaxa si nu am reusit iar dimineata cand mam dus la baie pt pipi era de o culoare ma tulbure cum ar fi un roz -maro deschis.si inca ma doare butika si spatele.
voi ce credeti?
si bebe e cam agitat toata noapte sa miscat ft tare

25+si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 10 luni 26.09.2006
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica

Un copil este o Binecuvantare de La Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Eu parola de la 'contul comun' n-o mai am (si nici nu-mi trebuie ). M-am prins intr-un tarziu despre ce e vorba, ca initial credeam ca se vorbeste de adresa comuna de pe gmail/picasa. Am primit parola de la contul comun acum ceva timp cand persoana care deschidea atunci capitole noi (Simina, parca tu? Nu mai stiu exact si nu conteaza oricum) urma sa plece cateva zile si a dat parola catorva fete, dar cand altcineva (iar am uitat cine, dar iar nu conteaza ) a zis ca va deschide ea capitol nou pe mine nu m-a mai interesat de parola si nici n-am mai pastrat mesajul.

Camy, interesante informatiile pe care le-ai postat cu ce ne trebuie pt bebei. Merci!

Eu tot citesc din 'What to Expect the First Year' si m-am gandit sa mai scriu cate ceva din ce citesc aici, pentru cine e interesat. Sunt atatea informatii ca am zis ca trebuie ori sa incep sa-mi tin un carnetel cu idei, sau sa subliniez (highlight'ez) in carte ideile f importante. De ex am citit aseara ca pana la o luna nu trebuie folosite baby wipes pt fundulet, ci acesta trebuie sters cu tamponele de vata inmuiate in apa calduta. De asemenea scria ca igiena penisului se face simplu, fara a trage de pielicica in jos (asta se va intampla natural) - se curata pe afara pur si simplu. Si se pare ca si pt baieteii circumcisi (cum va fi si al nostru - cred ca am mai zis aici ca in USA se practica des circumcizia, nu numai din motive religioase, ci din motive de igiena) e usor de facut igiena. E un pic mai greu cam o saptamana, pana se vindeca, dar nici atunci nu e ceva extraordinar de complicat, cum credeam eu (e, acum asta vad in teorie, om vedea cum va fi in practica )

Si am mai citit (si in cartea asta si in alte parti) ca penisul bebelului se pune in jos in scutec, sa nu se ude pe hainute (parca tot aici pe forum citisem ca nu e bine sa-l pui in jos...)

Pupici! Va las ca a venit sefa.

Laura 25+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)

Mergi la inceput