America (172)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Krissy, deci pana la urma care este uleiul care nu ne omoara ca-l prajim ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:


ocebine- ce faci tu cu avocado?
aseara am facut o salata cu avocado(ceapa,rosii,cilandro,lime juice)

buflea- sic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Pumba, pai il bag in salate, il pun deasupra la burger, il folosesc de multe ori in loc de maioneza (pe sandwich...dar musai mincat pe loc), il fac guacamole, si tot mai caut retete...


Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

krissy, te uiti pe siteul districtului scolar din county-ul de unde apartii si acolo vezi la ce scoala duci frumoasa.
sanzi, am neaparata nevoie de tine, te rog mult da-mi un semn.
nici eu nu ma las de cafea, fie ce-o fi.
pumba, noi de regula iesim la restaurant la veenimente de astea, anu' asta am ratat iesirea ca aniverasarea fu la o zi dupa nasterea juniorului.

US

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Pe direct sau PM? Ca vezi ce-mi sar Canola-followers in cap... Ideea e ca, pe langa criteriile subiective de care tii sau nu cont, functie de cunostinte si optiuni personale (efecte secundare, gust, miros, GMOs, colesterol), la alegerea uleiului de prajit trebuie musai tinut cont de "smoke point" care difera de la ulei la ulei - the higher, the better. Poate fi uleiul cel mai cel, prin ardere la temperatura neadecvata, se produc aceeleasi reactii chimice care rezulta in produsi de reactie cu potential cancerigen (acrilamid si hidrocarburi aromatice ciclice - cancerigeni recunoscuti).
I know, I know, deja aud "here we are again", dar zau ca e chimie, nu am visat eu azi noapte.

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Daca sunteti tot la uleiuri poate imi ziceti si mie ce stiti de peanut oil. Nici nu stiam ca exista asa ceva, a luat sota-miu o sticluta sa nu murim prosti si citii despre el ca se foloseste mult in asian cooking, ca are beneficii ca uleiul de masline si ca are high burning point si aici ma confuzeaza ca io credeam ca un ulei high burning point e d-ala de sta tapan la untura la temperatura camerei si se pune direct pe artea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Buflea,esti totala LOL Dc. vrei sa renunti la canola pt prajit, incearca de floarea soarelui. Costa aprox. dublu decat canola, cam 5$ o sticla d'aia obisnuita (in loc de 2-2.50 canola), dar oricum e mai ieftin decat nebuniile gen ulei de seminte de struguri, cred ca nu te duce la faliment dc. iei floarea soarelui. Eu iau si de floarea soarelui, le mai combin, o data unu', o data altu', depinde in ce mood sunt cu banii:)

Ah, ce naiba ati mai intrebat, iar am uitat Deschid alt browser.

Arminad, lol, asa e, face bachelor party fi-miu inainte de scoala:) Pai are program cam criminal el in timpul scolii.

Asa. Sanzi, tata conduce, da. Il duce pe fi-miu la toate lectiile si a avut vara asta pian, tenis, diving si Kumon. Nu conduce pe autostrada, dar la noi nu e nevoie pt. aceste activitati si totul a mers super! M-am rasfatat si eu intr-un mare fel, pe langa ca si la servici vin la 10 si plec la 4 , tata mai face si mancare pentru fi-miu si pt. el, face lectii cu el, trai neneaca pe capul meu. De luni intru in priza cu programari la minut si la secunda ale zilei mele. L-am bagat pe fi-miu intr-un afterschool care nu e in cadrul scolii, ca vecina nu mi-l mai tine. E mai frumos afterschoolul asta decat prostia din scoala, unde ii tine in sala de sport si nu ii baga in seama deloc, arata nasol... Ii iau cu un microbuz dupa scoala si acolo cica le da snack si apoi ajutor cu lectiile. Ar fi super sa faca lectii acolo ca noi suntem contra cronometru. Sapt viitoare vom incepe si programul normal de inot. O sa fie cam greu la inceput, asa e de fiecare data.

Buflea, sper sa scape copiii tai neindoctrinati.

Krissy, ma bucur ca ne impacam:) Da, Kindergarten incepe la scoala publica la varsta de 5 ani impliniti pana la data la care incepe scoala la voi. Pre-K in general e la privat. Exista si pre-K in cadrul scolilor publice, dar nu peste tot si cred ca dc vrei sa il tii toata ziua tot platesti, gratis cred ca e doar juma' de zi. Deasemenea, noi pt. full day kindergarten, la scoala publica, am platit 300$/luna. La daycare plateam 460$/luna, deci nu a fost cine stie ce economie. Abia dintr-a Ia e ceva economie, platim taxele alea de inceput si gata. Am vazut ca taxele tot cresc la noi pt fiecare "grade". Pt. K am platit taxa 50$, clasa 1 in jur de 100, a 2a 124$, a 3a va fi mai mult si tot asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pre-k al nostru (public) e doua ore jumate, fara varianta de prelungire. E patru zile pe saptamina (M-J). Uitasem de uleiul de alune, am folosit si din ala si chiar am fost multumita. Am auzit ca are punct de ardere inalt. Uite ca ar trebui sa mai cumpar. La Walmart stiu ca aveau si in container mare (cred ca de un galon) si era pe la $10, poate mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Krissy

Pe direct sau PM? Ca vezi ce-mi sar Canola-followers in cap... Ideea e ca, pe langa criteriile subiective de care tii sau nu cont, functie de cunostinte si optiuni personale (efecte secundare, gust, miros, GMOs, colesterol), la alegerea uleiului de prajit trebuie musai tinut cont de "smoke point" care difera de la ulei la ulei - the higher, the better. Poate fi uleiul cel mai cel, prin ardere la temperatura neadecvata, se produc aceeleasi reactii chimice care rezulta in produsi de reactie cu potential cancerigen (acrilamid si hidrocarburi aromatice ciclice - cancerigeni recunoscuti).
I know, I know, deja aud "here we are again", dar zau ca e chimie, nu am visat eu azi noapte.

Bai Krissy, ce naiba, nu imi obosi neuronul cu stiintza. Eu sunt contabil, scurt si la obiect - NUMELE ULEIULUI care nu ne omoara, nu ne doboara (versetul numarul 3) ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Cafeaua nici eu nu o las, fie ce-o fi! tot cu motiv de low blood pressure desi dupa ce am nascut mi-a revenit tensiunea la normal. Am avut si chisturi la sani, unul care credeau ca-i cancer mi l-au aspirat si am ramas cu altele mai mici.

Krissy spne-ne rogu-te si care-i clasamentul uleiurilor care fumega cel mai greu. Macar sa stim daca tot am invatat lectia asta. Mie mi-e de folos ca mai dezbateti una alta p'aici, de ceaiul verde habar nu aveam, de cafea si chisturi nici atat. Astept sa vad ce-i cu secsu'...

Buflea, eu zic ca are putere de decizie cine foloseste aspiratorul. Despre copii la scoala nu prea stiu, nu ai gasit reviews despre scoala cu pricina? ce zic alti parinti pe forums de parinti din zona ta? Ar trebui sa aiba ceva ratings, daca-s slabe poti sa-i argumentezi sotului ca nu vrei scoala aia daca-s bune, te linistesti ca ai facut o alegere potrivita.

La noi in zona a aparut de cativa ani o scoala nou nouta, cladire adevarata, moderna, frumoasa ce mai... si cand ma uit la ratings, cele mai proaste posibil din toata zona, 4/10! cum o fi posibil asa ceva??

Anamaria o sa pun la Americancele gatesc cate ceva cu avocado din ce am mai incercat eu si ne-a placut. La noi avocado nu lipseste din frigider.


Mergi la inceput