casa "la rosu"

casa "la rosu" | Autor: neda

Link direct la acest mesaj

As dori sa aflu daca constructia unei case " la rosu" include si compartimentarea interioara.
Va multumesc,
Neda

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu cred ca da.La rosu e constructia fara finisaje.Automat ar trebui sa fie si compartimentata ,ca altfel n-au ce finisa cind vine faza urnmatoare.Dar nu bag mina in foc pentru SUA,asa mi se pare mie logic.
Sint niste emisiuni la voi ,pe care le mai urmaresc eu si peretii sint din niste lemne,cartoane si ce-or mai fi ...asa ca e greu de spus.Eu ma refer la case cu caramizi sau din ce se mai construiesc pe aici.Evident ca mai e si varianta cu rigips ,care de regula se aplica la spatii de birouri.Dar eu inca nu-s experta la capitolul asta,insa risc sa devin fiind in stadiul incipient,de proiectare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

noi am cosntruit o casa si am vandut-o, in faza de la rosu fiind, dar necompartimentata pt ca mi s-a parut ca e mai corect ca proprietarul final sa hotarasca destinatia si dimensiunea incaperilor. Oricum nu costa f mult compartimentarea.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

Va multumesc pt raspuns.
Ma gindesc la constructia unei case in tara, nicidecum in SUA. Imi pare rau ca nu am specificat.
Si eu cred ca ar trebui sa fie si compartimentata.Cel putin pe vremea parintilor mei casa in rosu avea deja si camerele ridicate. Dar daca e asa , de ce nu sunt afisate doua preturi pt o casa "la rosu"?Un pret pt peretii de caramina si altul pt cei de rigips.
Probabil ca Tala are dreptate....

neda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

O casa la rosu inseamna pereti exteriori, sarpanta, scarile interioare si cam atat. Compartimentarea interioara e la gri, cum se spune. Unde construiesti? Poate pot sa te ajut cu relatii...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Pai daca la rosu e fara a se stabili compartimentarea,de unde stiu aia unde sa lase golurile de ferestre si de usi pt terase ?

Mergi la inceput

Pai stii din proiect,nu? Ca doar nu te apuci sa faci o casa "dupa ureche"...compartimentarea exista in proiect, numai ca eu, ca si constructor nu ti-o fac pentru banii de "casa la rosu"...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinutza27 spune:

casa la rosu,inseamna fundatie,ridicarea peretilor,compartimentare si structura acoperisului si este normal ca constructorul sa-ti faca toate manoperele astea la pretul de casa la rosu.sau cel putin asa ar trebui.sotul meu se ocupa cu constructiile si asta face cand vine vorba de o casa la rosu

Mergi la inceput

Rory cit e mp la rosu si cit in final? Compartimentarea cu rigips e mai ieftina?Cu cit ai aprecia?

Mergi la inceput

Dulcetica, preturile sunt atat de variate ca nu stiu ce sa-ti spun...de exemplu, conteaza foarte mult fundatia, cat sap ca sa o fac, ce materiale folosesc acolo, cat beton, fier, etc. La cheie nu mai spun, depinde foarte mult de materialele in sine, de structura pe care le aplic, ma rog, sunt multe de discutat. Eu trebuie sa vad proiectul ca sa pot da un pret, nu se dau preturi asa "din burta". Cine va da preturi asa, vrea sa va abureasca, cum se zice in zona noastra pe aici...va ia banii si pa, pa! Aveti grija cui dati banii, ca si cu contract, si cu facturi, si cu chitante, s-au ars o gramada de oameni si au ramas cu casa neterminata!Si cu doua preinfarcturi la activ! Vorbesc din experienta!

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiAmi spune:

Buna Neda,
Noi am terminat casa la rosu si pot sa-ti dau cateva detalii.
Constructia este in Bragadiru Ilfov, iti spun asta deoarece preturile sunt mult mai mari in functie de locatie, asa ca la noi pentru la rosu la o suprafata de 197 mp construiti (P+M), ne-a costat 8000 Euro. Referitor la compartimentare, nu stiu cat de eficienta este cea cu rigips, dar noi am facut din caramida (compartimentarea nu are legatura cu ferestrele, pentru ca sunt la exterior. Eu iti recomand caramida (sau BCA), tine foarte mult si de structura de rezistenta a casei si nu stiu daca poti sa faci o compartimentare a casei dupa cum doresti tu in cazul celei cu rigips.
La rosu inseamna ridicarea fundatie, elevatie, pereti interiori si exteriori, buiandrugi, placi (inclusiv cea de la parter, k am mai auzit si astfel de cazuri cand nu s-au realizat), scara, acoperis cu astereala pusa (scandura de pe casa). In functie de constructor mai poti face si altele pe langa: un camin de put, o groapa pentru fosa, sau hazna etc.
Daca mai ai intrebari n u ezita sa ma contactezi.

Mergi la inceput