Saloane de "infrumusetare" de care sa ne ferim
Dragele mele, astazi am decis sa lansez un nou trend. Nu fiindca asa mi-a traznit mie (nu ca nu mi-ar placea sa fiu trendsetter :P) ci fiindca e cea mai buna scuza pe care am putut-o gasi pt look-ul meu actual. Asta ca sa nu imi ascund capul, precum strutul, in nisip. Asadar decretez ca de astazi se poarta parul vopsit in stil Cruella sau dalmatian, dupa preferinte, important e sa fie un amestec de culori imposibil de definit, pe cat mai lipsit de logica pe atat de trendy si, neaparat, total diferit de ceea ce va puseseti in gand cand v-ati dus sa va vopsiti la salon.
Si-acum sa va povestesc si cum se obtine un astfel de look care sa "rupa" gura targului:
se merge la salon pentru vopsirea parului (care deja este blond dar are radacinile crescute cam 7 cm) in culoare blond deschis cenusiu cu cateva suvite saten (nuanta radacinilor) in ideea de a da ceva volum, cel putin dpdv optic, parului si asa rar si subtire. Clienta solicita sa fie vopsita "pe folie" (cine s-a facut vreodata suvite stie diferenta intre folie si casca) dar neaparat i se raspunde ca nu "ii iese" si trebuie intai decolorat tot parul si apoi scoase suvite prin casca si vopsite saten. Pentru un rezultat garantat trebuie neaparat ca dna/dra clienta sa fie o persoana cu foarte mult bun simt care considera ca a-si manifesta ingrijorarea/neincrederea fata de potentialul rezultat ar fi suficient pentru a obtine si o schimbare de strategie. Si, de asemenea, mai este necesara o coafeza pentru care "cateva suvite" sa insemne "mai mult de 50% din par" si care are marea calitate de a vedea lucrurile ca pe negativ (adica pt ea "blond cu suvite inchise" sa insemne de fapt "negru cu urme de blond"). Daca mai are si "inspiratie" in ziua respectiva atunci veti obtine si ultimul ingredient de mare efect si anume niste mese negre in fata care dezechilibreaza total intregul aspect. Respectand cu strictete etapele de mai sus, va garantez ca veti fi unice in adevaratul sens al cuvantului. Doar se stie ca asta urmarim toate atunci cand mergem la salonul de infrumusetare: sa fim frumoase si unice, sa plecam de acolo cu sentimentul acela de "nimeni nu mai e ca mine". Mda.
M-am intins cat o zi de post dar, lasand sarcasmul la o parte, va dau totusi cateva date concrete despre aceasta experienta traita de mine ieri:
ocoliti salonul "Black & White" de pe str. Grigore Ionescu din sectorul 2, Bucuresti (de langa Jerry's Pizza). Niciodata rezultatul nu este multumitor si, daca sunteti ca mine (tolerante), va fi de fiecare data mai rau.
Mai este si o morala: aveti rabdare! Cu toate trecem prin momente de genul "vreau o schimbare si o vreau ACUM" si nu de fiecare data coafeza care ne place este disponibila in momentul respectiv dar trebuie sa invatam sa avem rabdare pana se elibereaza fiindca altfel ajungem pe mana cui nu trebuie.
Nu va imaginati cumva ca, in calitate de cliente, suntem respectate sau ne este respectat vreun drept! Eu am solicitat banii inapoi - nu i-am primit, am solicitat macar bon fiscal pt suma platita - nici pe acela nu l-am primit si, daca atat nu ar fi suficient, am fost numita MINCINOASA pe motiv ca eu as fi cerut sa fiu vopsita asa si acum nu imi mai place.
Va invit si pe voi sa va povestiti pataniile asemanatoare si sa dati si numele saloanelor de care nu ati fost multumite ca sa ne fie invatare de minte. Nu doresc nimanui raul dar totusi pe o piata concurentiala clientela are dreptul si puterea de a selecta si de a sanctiona unitatile care nu ofera servicii de calitate. Aceasta e singura solutie prin care s-ar putea schimba ceva si cred ca este cazul sa fie pusa in practica.
Sa fiti frumoase!
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
Raspunsuri
Ramonika spune:
nu trebuia sa dai banii din mana decat cand primeai bonul. nu aveau ce sa-ti faca.
eu n-am avut experiente neplacute, pt. ca nu merg prea des pe la saloane si cand merg n-am curaj de schimbari drastice.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
ralualexandrei spune:
Ca sa te fac sa te simti mai bine afla ca la un salon am ramas fara mandrete de par adica din lung pana la mijloc a trebuit sa ma tund scurt baieteste in urma unei decolorari nereusite,asta acum multi ani.
De aceea acum cand am o coafeza buna si o cosmeticiana la fel tin cu dintii de ele,la figurat
,la ce salon migreaza ele hop si eu si nu numai caci au adus cam 100 de cliente fidele la noul job.
Imi pare rau pt ce ti s-a intamplat.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
iepumic spune:
Ramonika, dreptate ai. Dar deh, stii ca sunt persoane care nu invata decat pe pielea lor...cazul meu, de data asta.
ralualexandrei, nu ma simt mai bine stiind ca ai patit si tu la fel. Dar intr-adevar, lectia mi-am invatat-o: si eu voi tine cu dintii de profesionisti/profesioniste de acum inainte! Nu sunt foarte pretentioasa de felul meu dar la asa ceva ar trebui sa fiu.
Oricum la mine tristetea e ca nici nu am un par exceptional si tin la el foarte mult, am mare grija.
Nu am povestit neaparat pentru a ma plange ci pentru ca mi se pare necesar sa stim care sunt saloanele in care nu esti tratat asa cum ar trebui (ca un client) pentru a ne feri de ele dar si pt. ca mi se pare ca in Romania drepturile consumatorului sunt luate in deradere de catre furnizorii de servicii si nu ar trebui sa mai permitem asa ceva.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
goldi spune:
Draga mea, vad ca te distrezi ...![]()
Chiar ma intrebam ce mai faci. Tu esti frumusica oricum, fie blonda cu suvite negre, fie satena cu cu suvite blonde.
Si acum la topic:
1. este absolut incorect si ilegal sa soliciti bonul de casa si sa nu ti se ofere
2. din pacate, culpa in aceste cazuri este greu de dovedit , poti reclama doar faptul ca banii au fost incasati fara bon sau chitanta, sau aspecte legate de igiena
3. cea mai buna "razbunare" este un astfel de topic
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
iepumic spune:
Ehei, salutare goldi. Dintre toate lucrurile cel mai frustrant este asta: nu ai ce sa faci!!! Daca ai fost fraier si ai "inghitit-o"...Totusi, daca cei de la ANPC ar merge acolo incognito, ca simpli clienti, ar putea constata ei insisi neregulile. Insa nu cred ca asta e procedura.
Anita, iaca si poze:
INAINTE
Si
DUPA.
Am pus si o poza de dinainte, ca sa vedeti ce baza aveam eu. Nu voiam decat sa-mi faca practic radacinile care crescusera, sa-mi deschida putin baza si sa faca cateva suvite pierdute in nuanta mea naturala ca sa nu se mai vada asa de rau radacinile crescute. Uitati-va si spuneti-mi si mie daca am luat-o eu razna sau chiar si-a batut tanti joc de mine.
Pozele de DUPA nu sunt foarte relevante insa convingerea ca nu sunt eu nebuna a venit azi la servici cand am fost ciuca misto-urilor. Din " da'cine a facut experimente pe parul tau?" si alte d-astea nu m-au scos colegii azi. ![]()
Dar am mai atenuat dezastrul azi cand mi-a mai bagat coafeza mea "de suflet" niste suvite deschise si apoi un gri peste tot si-asa arat si eu macar ...uniform.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
Deianira spune:
Eu n-am pe cine sa denunt la topic ca tot timpul ma tund altundeva si tot nemultumita sunt
, dar cu scuzele de rigoare, Iepu
, chiar asa rau nu am patit-o
.
Bine ca ai reusit sa il acoperi si stii acum ca nu vei mai calca in veci acolo. Sper sa nu mai patesti una ca asta
.
iepumic spune:
Deianira,
te-ai uitat la poze?
N-ai pt ce sa iti ceri scuze.
. Acum arat decent, dupa remedierile de aseara, dar nu mai sunt blonda si va dura ceva timp pana voi putea ajunge inapoi la nuanta respectiva, asta daca vreau sa nu imi distrug parul.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
Burtocika spune:
Iepumic, reclama-i la OPC. Spune in reclamatie ca ai solicitat bon fiscal si nu ti-au dat, ca folosesc prosoape murdare sau mia stiu eu ce. La faza cu bonul de casa sigur se vor duce in control si sigur ii amendeaza cu ceva. La foamea pe care o are statul dupa bani, crede-ma ca se duc intins oriunde e rost de vreo amenda, asa ca daca au si o justificare, abia asteapta !
Macar sa ai satisfactia ca au platit-o cu bani grei ! Numai spaga daca dau la OPC ca sa scape de amenda, si tot e ceva !
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
Deianira spune:
Da, Iepumic, am vazut pozele. Ma bucur ca ai reusit sa stabilizezi situatia
.
Si eu zic sa le faci reclamatie la OPC, s-au purtat execrabil.