Puiuti de Randunici 2008!! (293)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blankar spune:

pai invatati ma si pe mine cum imi dau seama din
analiza de sange daca e viral sau nu
si cand trebuie antibiotic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

off off ce rau imi pare de puiutzii bolnaviori.. mufarina si sper sa scapati de febra... si stefu si va doresc sanatate si sa se refaca cat mai repede...

si eu ma ingrozesc de cate se intampla la nasteri si in timpul sarcinilor...ce greu se mai fac copii in ziu de azi...doamne fereste si D-zeu sa le ajute pe mamicile patite...

olga mamei tale..am vazut pozicile sunt superbe...

heiii ma bag la rasfoit capitolasele restante...

RAMI mamica fericita de puiutz mic si iubit ... ANDREI

http://community.webshots.com/user/ramonika8128

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Gata, s-a culcarit si puiul meu...tot cu febra si el, 38,7 iar, dupa 3 ore de la paracetamol...nasoala noapte si la noi, de urmareala

Nico, la fel fac si eu, 3 zile de febra si apoi daca e cazul antibiotic! foarte rar s-a intamplat sa le dea din prima, de ex. la otita, clar din prima antibiotic, ca e naspa rau...

Acum sper sa fie si maine Stef cu febra mica, pana in 39 sau chiar deloc! si sa astept sa ma duc la programare, ca mi-e si jena sa ma duc acolo mereu la urgenta Eu tot sper sa fie de la canini ca e gingia acum rosie rau si aproape sparg, doamne ajuta! maine dimineata, pe lumina, ma mai uit o data in gatul lui...l-am dat azi si pe el cu glicerina in gurita...

Ramo, poze de la mare ai pus?

Zoze, ce nasol, mai, si tu cu tzatzili , of, of...sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Bubu, o noapte linistita iti doresc, sa treaca repede!

Ma duc la nani si eu, inainte aerisesc, s-a facut racoare in Bv! A si plouat...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blankar spune:

Bubu sanatate !
sa scapati si voi de febra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceionescu spune:

Salut!

Luny, imi pare tare rau ca Mufa e tot cu febra...Eu sunt extrem de panicoasa, cand a avut Thea, o singura data de cand o am, febra 39,5, am fugit mancand pamantul la Urgente. Unde mi s-a spus sa nu mai fug niciodata cu copilul de acasa in starea asta ci, litera de lege: sa-i fac impachetari pana scade febra. Sanatate maxima va doresc si putere!

Olgutz, m-ai impresionat cu povestea mamei tale... Pana la urma, conteaza mult si sa stii ce vrei cu adevarat, si sa fii optimist. Eu, una, mai pesimista din fire, nu stiu daca as fi facut aceeasi alegere. Mama ta este un om deosebit! Cu Sku am vazut toate pozele, imi era tare dor de ea si ma declar indragostita de cateva, in special unele de la piscina. Cu dragostea de galeata si de apa a fetelor noastre, nu vom putea lupta niciodata!:))) Referitor la subiectul olita: inca muncim, dar suntem pe drumul cel bun. Nu stiu daca ai observat, dar chiar in primele poze am "imortalizat" un pishu in direct, asta pt ca fata era mult prea ocupata sa cerceteze trandafirii, nu sa caute olita. Dar, in linii mari, povestea ar fi cam asa: am cumparat o alta olitza decat cea pe care o aveam, o broscutza rosie, haioasa cat de cat. Am inceput sa-i pun chilotzi normali si sa-i explic (si sa-i si arat, de fiecare data), ca acum poarta chiloti, la fel ca mami, si ca broscutza are mereu nevoie de pipi, ca ii este sete. La inceput, la o anumita perioada de timp, o mai incercam eu la olitza, dar mereu in joaca, sa vedem "daca am strans pipi pt broscutza", "dc broscutzei ii este sete" etc. Asta a durat ceva timp, mai bine de o luna. Niciodata n-am certat-o, in niciun chip, daca a facut pipi pe ea, ba din contra, am lasat-o sa merga cracanata- din cauza senzatiei nasoale pe care o avea cand baga un pipi in izmene, si am incercat sa ne amuzam amandoua, dar am amitit mereu cum sufera broscutza aia de sete si cum o astepta la ea. Si tot asa, mai o gluma, mai o poveste, mai o joaca...am ajuns la stadiul de 2 pampersi/zi, la somnul de pranz si noaptea. Acum, in 80% din cazuri, merge singura la baie si isi ia olita si o aduce in sufragerie, in fata televizorului, ca numai asa isi creaza "atmosfera". Azi, spre ex., pana sa plecam la Crang, era in pielea goala si o vad ca-si ia broscutza din baie si fuge cu ea in sufragerie, dar mi s-a parut ca se joaca. Dar am zarit pe hol o cacareaza mica, la baie inca 2 si, in sufragerie, fii-mea deja terminase treaba, la olita. Numai ca nu s-a incadrat in timp.:)))Oricum, eu sunt sigura ca mai e mult de lucru, inca nu spune/cere nimic, zice "caca" si "apa", dar dupa ce a facut deja. Dc inchid usa la baie, de exemplu, si nu gaseste olita, nu o cere si urmarea ti-o imaginezi. Si eu mai am un mare avantaj, sa zicem: sunt cu Thea 24 din 24, deci am timp de chestii de astea. Nu-s deloc stresata cu olita asta, sa stii. Pur si simplu am inceput totul in joaca si, sper din suflet ca asta sa-i ajute la camin, unde se face mare diferenta intre copil pampersos si copil care face la olita, ca, nah, e cresa de stat...Te-am zapacit cu totul, si inca as fi mai avut, dar revin cu detalii, daca este cazul.

Zoze, deci e unda libera?Uraaa!!

Nico, pt mine, tu, Zoze, Olga si Gecko, sunteti cele mai tari din parcare, cu alaptatul. Teribil va invidiez si va respect!
Tara mea e in Vrancea, aproape de Soveja.

Criss, nu te mai citisem de mult!

Naty, multumesc mult pt "porecla"!

Ne citim maine, acum sunt franta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Multumesc fetelor! acum arde, am pus mana pe el...dar il mai las o ora si ii pun diclogesic...ma duc sa-i pun sosetele cu otet...

Alice, ce rabdare de fier trebuie sa ai, cu povesti si alte alea, bravo! dar si Thea coopereaza! bafta multa cu olita!

Mergi la inceput

ariel f interesante postarile tael despre psihologia copilului..

alice e scumpa rauuu puiutza ta cum citeste...pe zi ce trece imi doresc tot mai mult sa nu mai traiesc in romania..e o tara de kk -t...doamne ce nemernici ,nu mai am cuvinte ...vai de noi in ce tara traim si peste ce oameni dam atunci cand intram intr-un spital ...

clau distractie placuta la mare

cleme imi pare rau pt bb... si sa ai un concediu placut...cel mai bine ar fi sa o duci la cresa...

clodute si relaxeaza-te dpa canapea,cand poti si pe crengutza ca acu' trece timpul...

valentina ti-am vazut brocuta mica si frumoasa cncediu placut si la multi ani ...

mihutza am vazut-o si pe baby da vinvi ..ca intotdeauna o scumpicica...

simo poate poate o sa fii soacra cu 3 nurori..doamne ajuta sa fie bine

am vazut ca ati discutat din nou de cum mananca cochilasii si cum fac nani.. de cand am plecat la mare am inceput sa nu-mi mai fac griji in privinta papacitului..de ex dimineata nu mananca decat lapte pe la 7 apoi incerc sa-i dau o banana pe la ora 9-10 uneori mananca alteori nu ...asa ca incerc sa-i fac suculet...la pranz mananca tot timpul dar gustarea de la ora 17 o mai sarim...nu vreau sa-l mai pacalesc,sa insist trebuie sa manance atunci cand ii este foame..asta seara de ex la ora 20 nu a vrut sa manance iaurtel asa ca i-am facut un suculet dintr-o grapfruit si o banana,a baut cam 150 ml si apoi lapticul cand s-a culcat...asta este sunt devina si caldurile si dintisorii /maselutele si acum incep si mofturile/rasfatul...despre dormit,am citit despre steful lui bubu..nu prea stiu ce sa zic ,andru cum isi bea lapticul incep sa-i cant,il mangai pe spate,pe burtica si adoarme...nu am probleme..dar la mine se stie daca este marait,plangacios fara pofta de mancare clar are ceva...in general este un copil cuminte,doarme la program,mananca cat de cat dupa un program...

uff zoze cat imi doresc si eu sa ma macar cateva ore de relaxare...eu si cand fac pishil iau cu mine... saracu'copil cand ma vede ca intru cu el la baie zice intr-una pish pish...non stop este cu mine...dar asta este e copilul meu si incerc sa fac fata ....

ce misto ca o puneti de-o intalnire la mare

Mergi la inceput

bubu ce misto-s pozele de la piscineala..inca nu am pus poze..sper sa pun cateva maine acum sunt la calculatorul sotiorului si nu am acces la poze...

ursuletule eu nu am putut sa vad pozele tale...as vrea sa va vad

nici eu nu ma stresez cu vorbitul lui andru...

mimo f frumoase cearsafurile tale..saracutul dudutzu cat l-ati mai plimbat...

gata am citit tot..off da' mult ati mai ciripit...

naty multa sanatate iti doresc...

va pup acum fug si eu la nani,...sa aveti o noipate linistita iar puiutzii bolnaviori sa se faca bine repede repejor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

blanka, zau ca nu e cazul sa te sperii! doar ca si la oana au fost semne...ciudate ca va fi in neregula. faptul ca o programase vineri...stii..ora stabilita, detalii si ajunsa acolo ii zice pas, acasa cu tine, asteptam travaliul...prima mea intrebare a fost:"esti sigura ca intervine prompt in caz de nevoie in miez de noapte?" a zis ca daaaa, ca 100% are incredere in dr ei...nu am mai zis nimic, decat sa o sune imediat ce are semne de travaliu si sa-i zica. a sunat, a vb cu ea si i-a zis ca nicio problema, cand are contractii la 5 min sa mearga la spital, ca vine si ea si o pregateste de cezariana...oana s-a internat la 2 jumate, la 4 s-a rupt apa si dr a venit la 9!!!! de fapt venise de la 7 in spital, insa la oana abia la 9, ca sunat-o cristi...
asta zic, din experientele mele si ale fetelor astora, daca aveti cea mai mica indoiala, nemultumire, nu ezitati sa le spuneti asta...

blanka, in primul rand medicul copilului trebuie sa-si dea seama dupa valorile analizelor.
Leucocitoza cu neutrofilie + proteina C reactiva pozitiva indica ca pe undeva exista un proces inflamator.Corelat si cu febra inseamna ca inflamatia este in cadrul unei infectii, cel mai probabil. Unde anume este infectia, va stabili medicul in functie de alte investigatii.

leucocite scazute cu monocite marite inseamna viroza.
fibrinogen si vsh marite indica infectie (printre altele)
pt evidentierea existentei unui anumit virus se face test de depistare a anticorpilor specifici

uite aici niste explicatii mai usurele:
http://www.analimed.ro/analize-medicale/hematologie/hemoleucograma-completa/ aici ai in stg indexul cu grupele de analize, frumos explicate.

http://www.mymed.ro/analize_ghid.html
http://www.healthy.ro/articol/Preventie/4721/Interpretarea-analizelor-de-sange/pagina-5.html

cu o adaugare la ultimul link: ca eozinofilele sunt marite si in cazuri de scarlatina, parvovirus uman...poate si altele , eu pe astea le-am "studiat" , dupa ce s-a inlaturat suspiciunea de alergie si cea de paraziti. de fapt asta a fost unul din motivele pt care a fost banuit parvovirus la teo, apoi au fost siguri cand am manifestat eu simptome tipice pt aceasta viroza la femei adulte...

din pacate nu gasesc acum documentatia depsre virusuri si bacterii la copii pe care o gasisem atunci cana a fost teo bolnav...era si o teza interesanta despre febra la copii si motivele aparitiei, corelare de simptome...foarte interesant! o sa mai caut, caci am pierdut lista de favorite
oricum, cel mai de temut simptom la copii mici este febra! poate duce la deshidratare si la convulsii! convulsiile pot fi de la usoare la severe...si chiar nu e de vazut asa ceva, ca ramai marcat tot restul vietii! partea proasta e ca pot aparea si la febra "mai mica"...adica pe la 38.5-39, nu musai la 40. de aia trebuie facut tot posibilul sa se scada febra, apoi sa fie mentinuta scazuta.

eu am o schema eficienta anti febra, insa adaptata pt varsta de 5-6 ani...la picii astia, in schimb, merg pe natural pana la 38.5 (sucuri de citrice la greu, comprese cu apa rece pe burtica, membre, frunte), dar cum teo nu se joaca cu d-astea si face mai mereu peste 39.5, apelam la antitermice: 38.5-39 nurofen si alte din gama, iar ce sare de 39, nu stau pe ganduri si bag algocalmin fiola, 1 pic pe kg corp, insa la teo cel putin si la alex am vazut ca mult mai eficienta e metoda combinata nurofen 5 ml + 5-7 picaturi algocalmin (la varsta asta) sau 5 ml nurofen + 10 pic algocalmin la 5-6 ani.
daca sarim de 40, pe langa toate astea incepem impachetari in prosoape ude, dublate de dusuri cu apa calaie...
oricum, la ei nu tine febra asta mai mult de 24 ore in cazuri virale si cam 2-3 zile in cazuri bacteriene...

mai e un aspect care l-am obs eu si la mine si la ei...acum nu stiu daca e general valabil, insa infectiile virale se manifesta mai agresiv la noi...adica cu debut brusc, frisoane si febra mareeeee brusc aparuta si dureri musculare. plus mutra tipica de virozat (conjunctive rosii, ochi injectati)...infectiile bacteriene, am obs ca debuteaza mai lent, cu febra de 38.5-39, rar peste, fara starea de virozare...
culmea, dar eu prefer bacterienele , care desi sunt mai grave, se manifesta mai bland si am cu ce le da in cap!

si acum send, ca am facut teza de doctorat

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput