Gravidute si mamici de Constanta (64)
Raspunsuri - Pagina 16
CRIXIA spune:
Buna ziua!
De azi-dimineatza ma chinui sa va scriu....ba telefoane, musafiri...
acum am citit din urma....
Aseara am vazut o bebica asezata pelvian, inghesuita cu o talpa in jurul fruntii, de abia i-am zarit fatza. Are 3200 grame si o sa ne intalnim miercuri 19 august!! Sper sa astepte ziua cezarienei!
Cris mami de Alexia & +38 sapt
larisel spune:
Deci crixia si selen tinem pumnii stransi sa nasteti usor si sa vina pe lume bebeline frumoase si sanatoase!
20+
odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
selen80 spune:
Hai ca nu mai e mult, Crixia , si o sa faci cunostinta cu bebelina ta tinem pumnii sa mai stea la "copt" pana miercuri
37+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 3 SAPTAMANI!
nunta
selen80 spune:
multumesc Larisel! si tie la fel!
apropos, tu stii sex au puisorii tai? ai zis si n-am fost eu pe faza?
37+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 3 SAPTAMANI!
nunta
DanaAlex spune:
oooo....numai vesti bune...
nu vreau sa va sperii, dar eu la fetita am avut dpn-5 sept si pe 21 august am fost la control...mi s-a zis sa stau calma ca mai e mult pana nasc...pe 22 seara am plecat prin costinesti cu sotul, ne-am plimbat destul de mult, am ajuns acasa, am mai stat putin, dar nu foarte cuminti...deh, activitati casnice.....si pe la 4 dimineata mi s-a rupt apa, am asteptat pana la 8, am mers la spital si la ora 14 o tineam in brate pe nana...nastere naturala, spontana...inainte cu 2 saptamani de dpn...
concluzie: stati cat mai la orizontala si la odihna, nu la zbantuiala, altfel s-ar putea ca intalnirea sa aiba loc mai devreme...eu sunt patita...
la a doua sarcina, spre final... am staaaaat cuminti ca doi prieteni buni...
selen80 spune:
Dana, noua oricum ne-a zis dr fara "activitati casnice" din sapt 32, asa ca...riscul asta nu exista
numai ca eu nu pot sa stau fara alte "activitati casnice", mai putin placute, gen frecat baia, aspirat, sters praful, calcat....bine, si astea usor usor, cu pauze lungi si dese, nu-ti inchipui ca ma obosesc prea tare...dar asa, cate o contractie nedureroasa ma mai ia in timpul lor
acuma, ce-o fi o fi...marti avem si noi control, oricum sigur a trecut de 3 kg grasuna noastra (avea 2.9 acum 2 sapt..), deci poate sa vina linistita, mami si tati o asteapta
37+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 3 SAPTAMANI!
nunta
CRIXIA spune:
Multumesc dragelor!
Eu stau cuminte, la orice aplecare/miscare/urcat trepte de abia respir. Fac d'ale casei in ritmul melcului. Pana acum imi convenea sa calc rufe, era o pozitie ok, dar de la o vreme burta ma tine departe de masa de calcat si nu mai e comod.
Va doresc un we frumos! Sper sa treaca si la mine rpd, adica sa am preocupari, ca tare grea e asteptarea!
Cris mami de Alexia & +38 sapt
ellanik spune:
Wow Crixia pe 19 august eu si sotul meu sarbatorim 3 ani de casatorie.E o zi norocoasa dupa parerea noastra.Sa ai bafta!
Selen nu are cine sa iti faca toate aceste treburi?Eu am sarcina mica si nu mai calc, nu frec cada ci apelez si eu la cine nimeresc, mama, soacra, sot.
Cat despre activitatile casnice....nici noi nu avem voie deloc.
Intrebare: In ce conditii imi pot lua concediu medical pana in decembrie inclusiv cand as intra in prenatal?
10+
Eu si bebe il iubim pe tati !Si impreuna cu mami emanam energii pozitive!Gratis!!!
selen80 spune:
Ellanik, ma mai ajuta soacra, vine o data la 2 weekenduri si sta la noi, mama nu prea are cum sa vina ca e la Tulcea si il are si pe bunicul meu in grija, iar sotzul are alte treburi, prin curte...
si ce e cel mai important, am si eu piticii mei ca toate femeile, si mi se pare ca nimeni nu face curat ca mine, ca doar eu im cunosc casa cel mai bine
dar stai linistita, cum am mai zis, nu ma mai obosesc asa tare...le fac batraneste asa, cate o camera pe zi...
cu concediul medical nu stiu ce sa zic...poti intreba la dr gineco sau la med de fam daca si cum iti poate da pt sarcina cu risc, sau pt altceva pt care poti lua in continuare salariul intreg...
37+ cu Ebru PRIMA POZA!
AMR 3 SAPTAMANI!
nunta
larisel spune:
selen Nu stiu ce ascund bb-ii intre picioruse...au stat pana acum cu dosul la noi ca sa nu cumva sa aflam. Si urmatoarea eco la dna dr L pe care o aveam pe 26 august s-a amanat pana pe 10 septembrie . Asa ca saptamana viitoare voi merge la un alt cabinet sa mai fac un eco (ori la Ciufu ori la Medicover).
ellanik Se pare ca iti poti lua concediu medical de boala obisnuita (dar se plateste doar 75% din salariu) pe care ti-l da medicul de familie si este pe o perioada limitata (2 sau 3 luni) sau concediu de risc maternal (tot 75%) dar pt a-l obtine ai de umblat ceva: la medicul ginecolog, la servici la resurse umane, la un medic de medicina muncii si la medicul de familie.
Weekend placut si petrecere frumoasa de Ziua Marinei si de Sfanta Marie! La multi ani sarbatoritelor/sarbatoritilor!
20+
odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi