Fetita mea incepe scoala!

Fetita mea incepe scoala! | Autor: manu_mic

Link direct la acest mesaj

Poate si voi la randul vostru ati reusit sa depasiti aceasta problema.Problema?Cum folosesc grupul sanitar fetitele in primul an de scoala?Am intrebat pe toata lumea si fiecare a parut detasat de acest subiect.Mi-au raspuns:se catara,se abtine,nici nu am intrebat-o!!!.
Fetita mea merge des la toaleta,o deranjeaza chiar daca este si o picatura ramasa.CE ma sfatuiti?Si nu in ultimul rand sa nu ma credeti ""nebuna"".Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Sfaturi:

o inveti CUM sa foloseasca scaunul de la grupul sanitar, doar si acasa aveti asa ceva...

1. la scoala isi poate pune peste colac niste hartie igienica daca este cumva murdar scaunul de toaleta, sau sa aiba la ea niste servetele umede sa stearga scaunul
2. o inveti sa nu bea in alea 4 ore cat e la scoala lichide in exces ca sa nu simta nevoia urinatului frecvent. si mai ales: sa vezi de ce simte nevoia sa urineze atat de frecvent, poate ca are o problema ce se poate ameliora. Nu-i va prinde bine sa se ceara la toaleta in timpul orelor pt. ca pierde sirul explicatiilor invatatoarei, de exemplu.
3. sa se spele pe maini dupa fiecare mers la toaleta

Si nu dramatiza si te stresa inutil dinainte, poate ca toaletele vor fi intretinute in buna stare de igiena si nu vor fi probleme, nu trebuie sa-i imprimi fetitei sila fata de grupurile sanitare comune, ci sa-i dai niste invataminte utile despre cum sa depaseasca problemele daca ele vor exista, doar la gradinita cum a fost? Nu s-a descurcat?

cu placere, si bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Exista in farmacii niste protectii speciale pt capacul de la WC,in forma colacului. Sunt foarte practice. Eu am vazut la cineva care cumparase pentru fetita care merge la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

manu_mic daca esti nebuna, ti-ai mai gasit una...

Si eu sunt disperata de faza cu igiena la toaleta, mai ales ca ... si noi incepem clasa I.

Fetita mea are insa o retinere fata de mersul la toaleta, desi acasa are o toaleta pe care o foloseste numai ea. De cele mai multe ori o vad ca topaie si o intreb daca nu este cazul sa mearga la toaleta. Evident ca nu face pe ea, dar se duce in ultimul moment. La gradi nu era o problema pentru ca se putea duce oricand, dar la scoala ... nu cred ca ii lasa sa se vanture la toaleta in timpul orei.

Si pentru ca nu stiu in ce masura este atat de curata toaleta de la scoala, m-am gandit la o solutie pe care deja am inceput sa o implementez. Eu i-am cumparat un pachet de tampoane zilnice care se aplica pe chilot si in perioada asta se obisnuieste sa le foloseasca. Vreau sa-ti spun ca este incantata de chestia asta cu aplicarea "fluturasilor" pe chilot ca o scolarita in devenire, cu atat mai mult cu cat ea oricum avea obiceiul sa-si schimbe chiloteii de multe ori pe zi (cred ca datorita faptului ca statea pana in ultima secunda mai ramaneau cativa stropi pe chilot). Faza cea mai misto am lasat-o la sfarsit ... am de gand sa ii spun sa nu se stearga dupa treaba mica (ca oricum pe cea mare o face acasa) pentru ca ii este suficient tamponul.

Ce parere ai? Sa ma duc sa ma caut la cap? Mi-e groaza de infectiile pe care le poate lua de pe clantele usilor din toalete, de cele de pe robinetii chiuvetelor, etc. Dupa ce iese de la baie evident ca se va spala si apoi se ca sterge cu un servetel, dar nu vreau sa ma gandesc ca se duce cu hartia si ii cade prin toaleta sau altele de-astea.

Eu imi aduc aminte ca atunci cand eram la scoala, (pe vremea lui Ceausescu) in fiecare pauza erau 2 elevi de serviciu care iti turnau o solutie (parca bromocet) si iti dadeau hartie igienica ca sa te stergi pe maini cand ieseai de la toaleta.

Te rog sa-mi spui ce parere ai si chiar astept si eu sfaturi de la mamici mai experimentate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu_mic spune:

Tot eu sunt.Mamica cu obsesii!

Vreau sa multumesc acelor mamici care mi-au dat curs acestui subiect.Am stat de vorba cu multe mamici.Ingrijorarea mea nu vreau sa fie inteleasa ca reprezinta principala responsabilitate in viata.Inca din gradinita ,copiii sunt victime sigure si ca baza problemelor de sanatate sunt generate de stres de incapacitatea pedagogului de a -l ajuta pe copil.Totul este conta cost!Suntem plini de incertitudine si ne ingrijoram gandindu-ne la lumea in care vor trai ca adulti.De-abia putem tine pasul cu ultimele pericole care pot influenta binele copiilor nostri:droguri,violente ......lista pare nesfarsita.Deschidem punga fie ca putem sau nu putem pentru cumpara tabla,scaune ,mobilier,parchet,etc.Acolo e vopsit gardul si dincolo e ......
Problema cu toaleta este doar un,,ciot,,de care ma impiedic.

''Motivatia este ceea ce te face sa incepi ceva. Obiceiul este ceea ce te face sa mergi inainte. ''

Mergi la inceput

manu_mic chiar eram interesata de opinia ta, nu am scris la topic doar ca sa bifez un raspuns.

Noa, am cautat pe net protectiile pt. capacul de toaleta despre care ai amintit, dar n-am gasit nimic. Ai putea sa-mi dai niste detalii? Erau din hartie, gen pungi de plastic, sau altfel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.chiriac spune:

eu cred ca mai intii trebuie sa o inveti sa faca pipi fara sa faca stropi! ca servetele se gasesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ozi a invatat repede sa faca pishu din picioare dar era crizata ca nu se poate spala...am rezolvat-o cu pachetul de serv umede pt bebei. WC-ul turcesc insa-i ridica mari pb...imi zicea: "mami tb sa ma dai la baschet sa invat sa centrez la fix..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Alba ca zapada - Cauta acoperitori toaleta de unica folosinta si gasesti.

Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Multumesc Maadi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu_mic spune:

Iata si parerea unui medic:

Stimata Ruse Manuela
Nu avem cum sa ne protejam copiii in fiecare clipa.
Nu incercati sa-i imprimati copilului toate aceste temeri ale dvs., ci oferiti-i sfaturi practice pentru a folosi WC-ul de la scoala.
Este adevarat ca WC-urile scolare sunt surse de microbi, insa si autobuzele, tastaturile calculatoarelor (un studiu a aratat ca acestea sunt chiar mai murdare decat WC-urile), usile blocurilor, banii sunt lucruri la fel de murdare precum WC-urile.
Nu ne putem feri de toate acestea decat spalandu-ne temeinic pe maini si avand grija, in cazul toaletelor publice, sa nu ne asezam pe colac. Daca ii dati copilului servetele umede si solutie pentru dezinfectarea mainilor, problemele se rezolva.
In alta ordine de idei, incercati sa nu transmiteti aceasta nevroza si fetitei, dezobisnuind-o de urinatul des. La varsta ei nu este normal sa mearga atat de des la toaleta. Sfatul nostru este sa consultati grabnic un psiholog, cu care sa vorbiti fata in fata despre aceste probleme.

dr. Camelia Popa

Pana sa merg la doctor am fost la scoala si am vorbit cu d-nul director de aceasta problema.i-am sugerat ideea de a inlocui unul dintre wc-urile inalte cu unul mic,ca la gradinita.A fost de acord.Dupa aceasta discutie trebuie sa mizez pe buna credinta a domniei sale.Pentru a fi cu adevarat corecti,ar trebui ca fiecare subiect sa aiba un numar egal de pagini despre nevoile reale ale parintilor,despre frustrarile lor,despre cat de obositi devin,despre dorinta fireasca de a auzi din cand in cand ca fac o treaba buna .Cu acestea cred ca s-a spus tot despre acest subiect.

Mergi la inceput