am o tava...ce sa fac cu ea?
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
n-a dat p=afara da cred ca am tinut-=o un pic cam mult, e mai maronie decat ar trebui :(
i-am facut poza, o sa descarc.
Spuneti-mi acuma....cat o las pana o scot din tava?
si va zic si substratul....am vrut sa fac macar o prajitura pana implinesc 30
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
buli spune:
simplu, simplu de tot:
un blat de pandispan (adica la fiecare ou pui 2 lg de zahar si doua de faina), taiat in doua si umplut cu o crema simpla, de ex crema ganaj de mai sus :)
sau frisca amestecata cu fructe.
pur si simplu n-ai cum sa ratezi
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
carina spune:
Prajitura cu banane e normal sa fie mai inchisa la culoare din cauza bananelor. Daca folosesti zahar brun cu atat mai mult.
Sper ca i-a placut Sofiei.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
AB spune:
Nu vrei sa-ti dau eu o reteta de praji pe care sa o faca Sofia singurica? E din manulaull frantuzesc de gradi ? Si e comestibila
Sa fie tavita ei de praji?
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB Nu vrei sa-ti dau eu o reteta de praji pe care sa o faca Sofia singurica? E din manulaull frantuzesc de gradi ? Si e comestibila Sa fie tavita ei de praji? |
si daca zice Sabina ca nu vrea, io ce fac, ca eu o vreau? :-))
am inaugurat si noi prima prajitura facuta de sonia acum vreo doua saptamani, dar de-aia la cutie. :-)
Sabina spune:
ba vreaaau:) da, sa fie tavita ei, ar fi ideal.
Anda, da, asa e,de la banane, si ii place Sofiei f mult:)
Cred insa ca era mai bine cu iaurt, a iesit cam ..grasa:)
sau poate am pus prea mult unt? sau poate din cauiza ca nu am decat cutit la mixer? (ma refer la primul stadiu, de batut untul cu zaharul)
voila:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
roxanaz spune:
Sabinelu' arata extra prajitura "dinainte de 30 de ani" . cum a fost la gust?
AB si io vreau reteta pentru copii te rog... sa incerce si al meu singur una ca m-a zapacit cu gatitul, pls!
Roxana
AB spune:
Mei daca-s clienti pe aici, cum nu. Vive la France !
Prajiturica cu iaurt de la scoala lui Anne-Sarah:
Gasiti un iaurt natur de vaca fara nici un adaos (in US un Danone low fat) si toate masurile vor fi in multipli de paharel de iart.
Deci:
doua oua
un iaurt natur la paharel de sticla au plastic
ulei : o jumatate de paharel
zahar: alb ( doua borcanele)/sau la alegere de trestie (trei)
faina: doua paharele de faina de praji
o jumatate de pliculet de "levure chimique" sa creasca... nu-i drojdie e praf de... nu ma bateti dar zau daca stiu si mama nu-i acasa sa raspunda{:D]
un pliculet de zahar vanilat.
un cubulet de unt sa unga tavita cu el.
fructe nu prea zemoase:asa un pumnisor: capsuni, mure, fructe de padure de tot felul. Mere taiate cubulete si caramelizate nitel inainte. Prunele sau caisele sunt prea zemoase si nu se coace complet.
In US daca iei faina self rising Conchita pune numai doua paharele de faina si scapi de pliculet.
Cum se face:
In carticica e desenat si daca sunteti cuminti aruncati un ochi ca puteti reface desenul imediat:
http://www.flickr.com/photos/31159426@N05/3329286039/in/set-72157612623430366/
La vscoala se deseneaza pe foaie reteta si se lipeste scotch transparent pe ea si pe o parte si pe alta astfel incat sa poate fi refolosita. ( sau o plastifiati).
Ordinea este: oua, iaurt zahar si se amesteca bine, apoi faina si uleiul turnat cu grija (tineti un pic de apa minerala pe aproape ca sa-mpiedice taiatul in caz ca din prea mult avant va toarna tot uleiul deodata), apoi praful si in tavita unsa cu tot amestecul umpland max 2/3 din inaltimea tavii. Puneti fructele facand desene cu ele si impingandu-le ei in coca ca sa nu se arda. Si apoi la "cuptior". Noi la (bake 325 F o tinem cam 30-40 min depinde de cat de zemoase sunt fructele).
Cand e gata ? Test: se ia o scobitoare si daca infipta pana la capat iese curata fara coca agatata, atunci e gata. Apoi se presara zaharul vanilat.
Daca nu puneti fructe sa umpleti tavita mai putin.
Pofta buna si curatenie placuta :)
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrada Mama Dolores!!! ABule cine a facut Macu Picchu ala acolo in nisip? |
Asta-i subect de praji 'otul sef de proiect, cu noi si cu Bogdan al lui ruxij ajutor.